PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2024 těšit (I.). Do Česka dorazí Depeche Mode, Jason Derulo, LP, The 1975 i Simple Plan

Vydáno 13.01.2024 | autor: Andrea Štipčáková

Rok 2024 bude koncertě opět nabitý. Nejenže velké show v O2 areně chystají čeští muzikanti, ale dorazí k nám také světové hvězdy. V prvních měsících se můžete těšit na Depeche Mode, Jasona Derula, Simple Plan, LP, The 1975, Nothing But Thieves, Jamese Arthura, Zaru Larsson, Architects, Jamese Blunta nebo Nialla Horana.

PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2024 těšit (I.). Do Česka dorazí Depeche Mode, Jason Derulo, LP, The 1975 i Simple Plan PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2024 těšit (I.). Do Česka dorazí Depeche Mode, Jason Derulo, LP, The 1975 i Simple Plan


Simple Plan
Praha, Forum Karlín
28. 1. 2024

Punkrockoví Simple Plan se řítí do Fora Karlín. V Praze 28. ledna oslaví pětadvacet let od svého vzniku, kdy se dali dohromady ve městě Québec. Doposud má kapela na kontě šest studiových alb a několik koncertních záznamů. Právě průřez jimi se chystají přehrát na turné. Chybět tak jistě nebudou ani hity Welcome To My Life nebo Perfect. Večer otevřou dva americké projekty Mayday Paade a State Champs.

Simple Plan interview: Když vypustíš drogy, máš víc času na sex a rock and roll

Alessandra
Praha, Lucerna Music Bar
3. 2. 2024

Finalistka letošní Eurovize, napůl norská a napůl italská zpěvačka a skladatelka Alessandra si v pouhých dvaceti letech podmanila publikum svou silnou hlasovou technikou a charismatickým projevem. Do pražského Lucerna Music Baru zavítá 3. února v rámci svého turné The Queen of Kings. Těšit se můžete na jedinečnou kombinaci italského temperamentu se severskou vážností a rozhodností.

Architects, While She Sleeps, Loathe
Praha, Forum Karlín
4. 2. 2024

Angličtí Architects se za bezmála dvacet let stali jednou z vůdčích metalcorových kapel, která se se svým neustávajícím skladatelským procesem a především přístupem co desku posunuje dál. A s ní samozřejmě i celý žánr, který už dávno vyměnil kluby za haly. Fanoušci si v únoru po pěti letech budou moci opět užít jejich klubový koncert. Kapela dorazí 4. 2. do pražského Fora Karlín. Podpoří ji While She Sleeps a Loathe.

Nothing But Thieves
Praha, Forum Karlín
16. 2. 2024

O pořádný zážitek se svým fanouškům postarají také Nothing But Thieves, kterým se v posledních letech vážně daří. Odjeli turné s Muse nebo Gerardem Wayem z My Chemical Romance, v Praze však odehrají samostatný koncert. Na rozdíl od minula, kdy si pro show vybrali prostory pražské Roxy, zamíří tentokrát rovnou do většího Fora Karlín, a to 16. února.

Nothing But Thieves si ukradli srdce českých fanoušků

Depeche Mode
Praha, O2 arena
22. a 24. 2. 2024

V červenci 2023 otřásli Depeche Mode pražskými Letňany a v únoru se chystají hned dvakrát vyprodat O2 arenu. Nové koncerty k probíhajícímu Memento Mori Tour se rozhodli přidat z toho důvodu, aby mělo ještě více fanoušků možnost zažít syrovou a emotivní sílu jejich show. Speciálním hostem obou vystoupení, které proběhnou 22. a 24. února, budou Humanist.

LIVE: Depeche Mode vyprodali Letňany. Odehráli emotivní show, vzpomínali i na Andyho Fletchera

James Arthur
Praha, Forum Karlín
22. 2. 2024

A zatímco v O2 areně si přijdou na své především pánové, spousta dam 22. února zamíří do Fora Karlín. Tam se totiž po několika letech představí James Arthur, který se proslavil coverem Impossible v soutěži X Factor. V Praze hodlá představit svou pátou desku Bitter Sweet Love, která vyšla v lednu 2023. „S každým dalším úspěchem i vydaným albem jsem vždy cítil více a více stresu. Teď si ale znovu připadám jako dítě, které tvoří hudbu, kterou samo miluje. Netrápím se už tím, abych se někomu zalíbil,“ uvedl k albu Arthur.

Emoce a zlaté hrdlo: James Arthur letos podruhé zamíří do Česka

LP
Praha, O2 universum
1. 3. 2024

LP je v Praze jako doma. Když nemá zrovna naplánovaný koncert, natáčí v českém hlavním městě videoklipy nebo vystupuje na Prague Pride. A také tuzemské publikum má zpěvačku velmi v lásce. Není tedy divu, že pro svou další show v Praze si vybrala prostory Fora Karlín. A už nyní má téměř vyprodáno! Příznivci interpretky se mohou těšit nejen na její hity, ale také skladby z aktuální desky Love Lines, právě k níž na šňůru vyrazila. Jak říká, na albu otevírá srdce všem lidem, které ve svém životě potkala.

LIVE: Na LP čekali fanoušci v dvousetmetrové frontě. Forum Karlín rozezněla deskou Churches

James Blunt
Praha, O2 arena
4. 3. 2024

James Blunt má na svém kontě hity jako You’re Beautiful, Goodbye My Lover nebo Wisemen. Do pražského Fora Karlín ale dorazí s deskou Who We Used To Be, kterou vydal 27. října. Fanoušci se ale nemusí bát, dojde i na starší skladby, díky kterým se zapsal do jejich srdcí. „Nesmírně se těším, až znovu vyrazím na turné. Nahrávání nového alba jsem si užil. Některé songy vás bezpochyby zvednou na nohy a neubráníte se tanci,“ zve Blunt na koncert.

LIVE: James Blunt si před pražským koncertem procvičil česká slovíčka

Zara Larsson
Praha, Forum Karlín
6. 3. 2024

Zaru Larsson jsme už v České republice viděli. Poprvé však do tuzemska dorazí jako headlinerka. Se svým turné Venus zavítá do pražského Fora Karlín 6. března. Zpěvačka se nebojí dát přesně najevo, kým je a kolik nás toho od ní ještě čeká. „Moje osobnost je důležitou součástí mé tvorby a nechávám ji plně projevit se. Vždycky jsem byla taková showgirl - miluju třpyt, lesk, nadýchanost a světla. Ale je také na čase, abyste mě poznali,“ říká.

LIVE: Zara Larsson a Mumford & Sons berlínskou Lollapaloozu omámili fantastickou show, David Guetta se neopakoval a Ava Max byla propadákem

The 1975
Praha, Sportovní hala Fortuna
14. 3. 2024

The 1975 se v roce 2023 představili na Rock for People jako jedni z headlinerů. A líbilo se jim v Česku natolik, že se na jaře vrátí na samostatném koncertě. Indie rocková kapela tentokrát do tuzemska zamíří s turné Still… At Their Very Best, které postupně představí po celé Evropě. Hovoří se o tom, že The 1975 jsou aktuálně v nejlepší kondici. Zpěvák je čtyři roky čistý od heroinu, kytaristovi Adamu Hannovi se narodilo první dítě a v mnoha ohledech se kapela celkově zklidnila. Rozhodně si tak show nenechte ujít.

RECENZE: The 1975 strhávají žánrové nálepky. Jejich rozmanitost vás bude bavit

Niall Horan
Praha, Sportovní hala Fortuna
17. 3. 2024

Niall Horan byl jednou z hvězd posledních Colours of Ostrava. A protože se osvědčil, po necelém roce ho uvidíme v Česku opět. Tentokrát zavítá do Prahy, konkrétně do Sportovní haly Fortuna. Bývalý člen boybandu One Direction do ní dorazí 17. března s albem The Show. „Není nic lepšího než vidět dav, který zpívá se všemi svými emocemi, a vědět, že si tu píseň spojuje s něčím významným ve svém životě,“ uvedl zpěvák.

LIVE: Překvapení na Colours v podobě Jacoba Colliera a Nialla Horan, Ewa Farna se dojímala

Jason Derulo
Praha, O2 arena
24. 3. 2024

Jason Derulo měl v tuzemsku vystoupit už dvakrát. Hudební příznivci si jistě vzpomenou na zrušený koncert v Holešovicích, kdy se krátce před začátkem koncertu zřítila část pódia a začaly hořet některé LED panely. Show musela být zrušená, Derulo tehdy ale fanoušky potěšil alespoň improvizovaným vystoupením z balkonu haly. Do třetice snad ale jeho koncert v Česku klapne! Do Prahy dorazí 24. břeuna 2024 a tentokrát si vybral rovnou prostory O2 areny, kde oslaví dvacáté výročí od otevření tohoto unikátního prostoru.

LIVE: Berlínské Lollapalooze v druhém dni vládli Imagine Dragons a Jason Derulo, objevem se stal Talk

Text: Andrea Štipčáková, foto: Jaroslav Noska (Simple Plan), Tereza Slowiková (Nothing But Thieves, Niall Horan), Adam Karaffa (LP), Tereza Veselá (James Blunt),
Témata: Simple Plan, Nothing But Thieves, Alessandra, Depeche Mode, Architects, James Arthur, LP, James Blunt, Zara Larsson, The 1975, Niall Horan, Jason Derulo

zavřít