PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2024 těšit (III.): Do Česka se vrátí Ed Sheeran, Scorpions, Jacob Collier i legendární Sepultura

Vydáno 19.01.2024 | autor: Andrea Štipčáková

Jaké velké koncerty náš čekají v první polovině roku? Na to už jsme se podívali tady a tady. I v létě a na podzim k nám ale dorazí spousta zahraničních umělců. Samostatné show v Česku odehrají Ed Sheeran, Pet Shop Boys, The Smashing Pumpkins, Scorpions, Jacob Collier, Sepultura, Rod Stewart, Within Temptation nebo třeba Arch Enemy a In Flames

PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2024 těšit (III.): Do Česka se vrátí Ed Sheeran, Scorpions, Jacob Collier i legendární Sepultura PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2024 těšit (III.): Do Česka se vrátí Ed Sheeran, Scorpions, Jacob Collier i legendární Sepultura


Pet Shop Boys

Praha, O2 Universum
1. 7. 2024

Pet Shop Boys (Neil Tennant a Chris Lowe) jsou zapsáni v Guinnessově knize rekordů jako nejúspěšnější duo v historii britské hudby. Spolupracovali s řadou umělců, mezi nimi s Lady Gagou, Madonnou nebo Daviem Bowiem. Při vystoupeních tvoří originální styl popového divadla, které si nyní budou moci užít také čeští fanoušci. S turné, které kapela věnuje svým největším hitům, zamíří 1. července do pražského O2 universa. A zřejmě zazní také novinky z chystaného patnáctého studiového alba, které by mělo vyjít v dubnu letošního roku.

Ve Foru Karlín se tančilo v rytmu devadesátek. Pet Shop Boys zahráli své největší hity

Rod Stewart
Praha, O2 arena
3. 7. 2024

Do pražské O2 areny přiveze své turné Global Hits Rod Stewart. „Jsem upřímně nadšený, že se vrátím a vystoupím pro své skvělé přátele v Praze, kde vám předvedu své největší hity – a samozřejmě nebude chybět ani spousta napínavých překvapení!“ slibuje muzikant, který má na svém kontě hity Maggie May, Baby Jane, You Are in My Heart nebo The First Cut Is The Deepest.

LIVE: Rod Stewart proměnil hokejovou arénu ve fotbalový stadion

The Smashing Pumpkins
Praha, O2 universum
4. 7. 2024

Menší prostory pražského O2 Universa si pro svou show vybrali The Smashing Pumpkins. Ikonická americká sestava dorazí do Prahy po pěti letech, aby u fanoušků znovu oživila nezapomenutelné melodie. V prodeji jsou také speciální VIP vstupenky, které podle typu obsahují například soukromou prohlídku zákulisí, balíček s merchem kapely nebo přednostní vstup na koncert.

Ed Sheeran
Praha, Hradec Králové
27. a 28. 7. 2024

Do České republiky se vrací také Ed Sheeran. Na svém turné Mathematics dorazí také do Hradce Králové, kde zahraje v multifunkčním Parku 360. “Mám obrovskou radost, že můžeme uspořádat koncert takové osobnosti a jedinečného muzikanta, kterým je Ed Sheeran. To, že si pro svou show v České republice vybral Park 360, kde je domovem i náš festival Rock for People, je pro nás obrovská čest a přelomový milník,” komentuje za spolupořádající agenturu Ameba Production Michal Thomes. První termín je beznadějně vyprodaný, na druhý ještě několik vstupenek zbývá.

RECENZE: Ed Sheeran zakopal patos a kýč a nahrál skvělou desku

Scorpions
Pardubice, Enteria Arena
29. 7. 2024

Scorpions přijedou v červenci do Pardubic připomenout své album Love at First Sight, které slaví neuvěřitelných čtyřicet let. Bezesporu však zazní i největší hity kapely z jiných alb, mezi nimi pak i novinky z aktuální desky Rock Believer, která vyšla v roce 2022.

Zemřel bývalý bubeník Scorpions James Kottak, bojoval se závislostí na alkoholu

Within Temptation
Praha, Sportovní hala Fortuna
24. 10. 2024

Within Temptation neochvějně kralují světové symphonic-metalové scéně už víc jak dvě desetiletí. V posledních letech se kapela vydala na velmi plodnou a úspěšnou kreativní cestu a vydali celou sérii nezávislých singlů, které sklidily obrovský ohlas. Hity jako Entertain You, The Purge, Shed My Skin nebo Don't Pray For Me se všechny vyšplhaly na přední pozice hitparád po celém světě. Nyní zazní také v pražské Sportovní hale Fortuna, kam tahle holandská legenda dorazí 24. října.

Arch Enemy & In Flames

Within Temptation vystřídají ve Sportovní hale Fortuna o den později Arch Enemy, In Flames a Soilwork, kteří vyrazí na společné turné Rising From The North. „Uplynula dlouhá doba a konečně jsme opět spolu na pódiu s našimi přáteli v Arch Enemy a Soilwork. Máme v plánu vám přinést nezapomenutelnou noc melodie a chaosu! Toto je jedna z nejlepších sestav ve Švédsku – turné, které byste si prostě neměli nechat ujít!“ zve na koncert Anders Fridén z In Flames.

Jacob Collier
Praha, O2 Universum
12. 11. 2024

Minulý rok oslnil Jacob Collier Ostravu, tentokrát se pokusí uchvátit také Prahu. Hudební kritici ho považují za jednoho z nejnadanějších mladých umělců současnosti, který má ve svých devětadvaceti letech na kontě již pět Grammy. Do Česka tentokrát dorazí mimo jiné s písní Witness Me, kterou BBC Radio 1 vyhlásilo „nejžhavější nahrávkou na světě“. Spolupracovali na ní Shawn Mendes, Stormzy i gospelová legenda Kirk Franklin.

Sepultura
Praha, O2 Universum
23. 11. 2024

Sepultura se po čtyřiceti letech na scéně loučí. Svůj poslední (nejen český) koncert odehraje v listopadu v pražském O2 Universu. Turné Celebrating Life Through Death bude oslavou minulosti a současnosti a bude také poslední příležitostí vidět tuhle brazilskou metalovou legendu naživo. Speciálními hosty šňůry budou ukrajinští Jinjer a oldschooloví death-metaloví Obituary. Doplní je banda Jesus Piece z Philadelphie.

Text: Andrea Štipčáková, TZ, foto: Veronika Matějková (Pet Shop Boys), Matěj Třasák (Rod Stewart), David Webr (Scorpions), Tereza Slowiková (Jacob Collier)
Témata: Pet Shop Boys, Rod Stewart, The Smashing Pumpkins, Ed Sheeran, Scorpions, Within Temptation, Arch Enemy, In Flames, Jacob Collier, Sepultura

zavřít