ROCK BLOG | Miloš Meier představuje další video projektu Drumming Syndrome, pozval si do něj roztleskávačky

Vydáno 24.04.2024 | autor: iREPORT

Bubeník Miloš Meier vydává v rámci svého projektu Drumming Syndrome další skladbu. Tentokrát se nechal inspirovat nahrávkou Legends Never Die z anglické desky Dymytry Five Angry Men. Do videa si pozval speciálního hosta, a to roztleskávačky z Prague Stars Cheerleaders. Jak v závěru svého blogu dodává, místo plánovaného EP Drums or Nothing se rozhodl natočit celé album, které vyjde ve druhé polovině roku.

ROCK BLOG | Miloš Meier představuje další video projektu Drumming Syndrome, pozval si do něj roztleskávačky ROCK BLOG | Miloš Meier představuje další video projektu Drumming Syndrome, pozval si do něj roztleskávačky

Nápad na natočení videa Drums Never Die přišel při natáčení nového videoklipu Dymytry ke skladbě Legends Never Die z anglické desky Five Angry Men. Jedná se o cover. V případě Drumming Syndrome jsem se tomu však chtěl vyhnout, a tak jsem ponechal jen hlavní stopu bubnů z audio nahrávky a natočil komplet novou hudbu. S tou mi stejně jako v případně posledního singlu Drumming With The Fire výrazně pomohl Dan Friml z kapely Mean Messiah, ve které spolu hrajeme a hudebně jsme si opravdu sedli. To jsme zjistili už při natáčení naší první společné desky zmíněné sestavy s názvem In Infinite Illusion v loňském roce. Od té doby jezdím s Danem pravidelně do studia a volba s komponováním hudby byla pro tuto skladbu jasná.

ROCK BLOG | Bubenická one-man show Miloše Meiera z Dymytry. Představuje nové video projektu Drumming Syndrome

Hlavní stopa bubnů byla tedy ponechána ze skladby Dymytry natočené v loňském roce v Německu pod dohledem vyhledávaného metalového producenta Christiana Kohleho. V lednu tohoto roku jsem dotočil perkuse, a ještě další bicí soupravu, na kterou je zahrané sólo v průběhu nahrávky. A o pár dní později jsem natočil video. Pak už se v podstatě postupně v průběhu dvou měsíců pracovalo na skládání hudby do už hotových bubnů. Dan Friml nejdřív zkomponoval a natočil kytary a basu. To jsem poté poslal dalšímu mému kamarádovi a nově mému spoluhráči a zpěvákovi Dymytry Vaškovi Noidovi Bártovi, který doplnil skladbu o orchestrální aranžmá. Vystihl opravdu dokonale atmosféru skladby. Nepochyboval jsem, už na základě naší předchozí spolupráce, že to dokáže. Dan Friml posléze ještě do nahrávky přidal nějaké samply, nahrál závěrečné kytarové sólo a celou skladbu na závěr zmixoval a zmasteroval. 

Ve videu pak můžete najít velmi speciálního hosta. Tři dny před natáčením mě napadlo, že by se v části, v níž hraju bubenické sólo do takového lehce pochodového rytmu, mohly objevit roztleskávačky. Roky už mě baví sledovat NFL i veškerou show okolo, ke které patří právě cheerleading. Díval jsem se v minulém roce na Netflixu na seriál Cheerleading, ve kterém zjistíte, jak náročná to je pak v Americe na té nejvyšší úrovni disciplína. Zavolal jsem mé kamarádce, která pracuje ve Stages Hotel Prague vedle O2 areny, s níž úzce spolupracuje, jestli by mi nepomohla nějaké roztleskávačky najít. A ta mě spojila se dvěma holkama z prestižních Prague Stars Cheerleaders, které vystupují na akcích ve zmíněné O2 areně včetně zápasů HC Sparta Praha. Popravdě to byla taková rychlovka. Moc jsem nevěděl, co od toho očekávat. Holky mě absolutně překvapily svojí profesionalitou a přístupem. Měly připravených několik variant kostýmů, různá taneční čísla... Vše šlo skvěle. Výsledek můžete sami posoudit ve videu. 

ROCK BLOG | Miloš Meier bubnoval pro jihokorejský Seoul Drum Festival

V průběhu celého procesu k Drums Never Die jsem se rozhodl udělat od svého minulého blogu ke skladbě Drumming With The Fire jednu změnu. A to, že z připravovaného EP Drums Or Nothing, na kterém se mají obě skladby objevit, udělám celé plnohodnotné album, na kterém už průběžně pracuju. Vyjde v průběhu druhé poloviny tohoto roku. Takže bubny nebo nic!

Text: Miloš Meier, foto: Nicola Bernard, Jirka Adamis Adámek
Témata: Miloš Meier, Drumming Syndrome, Dymytry, rock blog

Mohlo by Vás zajímat

zavřít