LeRa překvapuje novou písní Ľudia

STILL 02 web

Jedinečnost a krása, která vyzařuje z každého jednoho z nás. Zpěvačka Lenka Rakár, která tvoří pod uměleckým jménem LeRa, přiznává, že po narození dcery se vše v jejím životě začalo ubírat novým, radostnějším a pozitivnějším směrem. Včetně hudby. Důkazem je i novinka Ľudia.

LeRa – Ľudia: https:

Poselství této písně je nepochybně silné, přičemž zpěvácké i hudební provedení nenechá nikoho na pochybách, že charizmatická LeRa trefila svou aktuální tvorbou do černého. Ona sama vysvětluje zlomový moment následujícími slovy: „Od mého posledního alba „Bird’s Eye View,“ které vyšlo v roce 2021, se událo mnoho výrazných změn. Tou největší určitě je, že jsem se v roce 2022 stala mámou.“ Z tvrdší, rebelské, drsné hard-rockové a metalové hudby, která definovala její poslední album, tak LeRa přešla do jemnějších aranžmánů, pozitivních textů a příjemných melodií.

Ochutnávka z nového alba i slovenčina.

Píseň Ľudia je prvním singlem z připravovaného alba zpěvačky LeRy, na kterém nebude nouze o více zajímavých spoluprací, duetů a speciálních hostů. Překvapením jsou i texty písní ve slovenštině, ke které se umělkyně po čase vrací. „Velmi jsem už chtěla psát skladby opět ve slovenštině a dělat je pěkné, příjemné na poslouchání. Takové, aby si je fanoušci rádi zpívali spolu se mnou. Aby se v nich našli a ztotožnili se s nimi. Odkdy jsem mamou, mám pocit, že chci dělat věci krásné a pozitivní, aby moje dcera vyrůstala ve světě, který bude laskavý, veselý a dobrý. Tedy, aspoň svojí troškou chci k tomu přispět,“ vyznala se LeRa, kterou média často označovali za slovenskou rockovou královnu. „Už jsem asi dospěla do stádia, že potřebuji zmírnit. Všechno ve svém životě. „Bylo fajn dělat extrémní a tvrdou hudbu, skákat, křičet na festivalech i rockových koncertech, ale už cítím tu hudbu jinak,“ přiznává upřímně.

Autentický videoklip s podporou nejbližších.

Hlavní myšlenku písně autenticky dokresluje i samotný videoklip. Natáčel se v ulicích Bratislavy, a to bez scénáře nebo speciálních příprav. „Účinkují v něm reální lidé, kteří byli v daném čase na těchto místech, ale také moji blízcí, které jsem tam chtěla a potřebovala mít,“ prozrazuje LeRa. Kromě milované dcery a rodiny v něm vidíme i zpěvačkiny kolegy, kamarády, sousedy či kmotry Rianky, protože, jak LeRa tvrdí, jsou neoddělitelnou součástí jejího každodenního života.

Většina záběrů vznikla spontánně a v přátelské atmosféře. Chtěli jsme zachytit různé lidi, v různých situacích a vyjádřit, že každý jsme jiný a svým způsobem krásný, jedinečný. Během natáčení jsme zažili skvělé okamžiky, poznali zajímavé lidi z různých zemí, kteří chtěli být součástí klipu a všichni jsme cítili příjemnou sounáležitost. O tom je i tato píseň,“ dodává LeRa.

Co je to krása?

Myšlenku písně podpořili i různí známí umělci, kteří na LeRiných sociálních sítích odpověděli na otázku, co pro ně znamená pojem krásní lidé. Michal Hudák, Jozef Golonka, Adriena Bartošová, Kristína Mečko, Natália Kóšová, Rebeka Gregáňová, nebo dětská hvězdička Thalia Král, všichni se shodli v jednom: krása lidí vychází z našeho nitra a odráží to, jak se chováme a co vyzařujeme.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

Odezvy

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE