TOP 5 hvězd, které neprošvihnout na letošním Rock for People

Vydáno 06.05.2024 | autor: Jakub Gerlich

Osmadvacátý ročník Rock for People se v Hradci Králové uskuteční ve dnech 12. až 15. června. Už jsme se stihli podívat na to, na které ne až tak známé interprety jít. Dnes to vezmeme z druhé stránky. Které hvězdy rozhodně neminout?

TOP 5 hvězd, které neprošvihnout na letošním Rock for People TOP 5 hvězd, které neprošvihnout na letošním Rock for People

Bad Omens (1. den)

Kapely z tohohle kvintetu asi netřeba představovat. Ale stejně, Bad Omens jsou metalcoreovou sestavou s aktuálně možná nejstrmějším růstem. Jako byl Oli Sykes absolutní modlou pro naši generaci, pro tu aktuální to pak nejspíš bude jeho učedník a frontman Bad Omens Noah Sebastian. Kapela sklízí poslední rok chválu ze všech stran, o své kvalitě nás přesvědčila i v zimě ve Fóru Karlín.

LIVE: Bad Omens proměnili Lucernu v Concrete Jungle

Neck Deep (2. den)

Pro mě asi největší headliner letošního ročníku, stejně jako před dvěma lety. Když si na to vzpomenu, lesknou se mi oči, jak krásné to bylo! Aktuálně určitě největší a nejzvučnější jméno světového pop-punku v čele s neúnavným a pozitivním divočákem Benem. Tuhle welšskou pecku určitě nezmeškej, i kdyby hrála v devět ráno nebo ve tři v noci. 

LIVE: S Neck Deep v pražském Meetfactory rozkvetl pop-punk!

Bring Me The Horizon (3. den)

Bring Me The Horizon jsou ti, kdo bojují o pozici mého headlinera číslo jedna. Kapela s bezkonkurenčně propracovanou show, která sice pět let zpátky v Hradci možná malinko zklamala, ale v únoru 2023 v Praze ukázala, že je v parádní formě. Oli poléčil hlasivky a zase naplno rozdává lásku z pódia, i když je show jiná, než kdysi bývala. Bring Me The Horizon prostě neustále rostou a v červnu se můžeme těšit na další milník jejich éry. 

LIVE: Bring Me The Horizon sypali do diváků banger za bangerem a servírovali skvělou audiovizuální show

YUNGBLUD (4. den)

Zpěvák, který má k výše zmíněnému Olimu a BMTH hodně blízko, škoda, že nejspíš neklapne nějaký společný song. Extrémně chytlavé a příjemné songy plné tolerance, sounáležitosti a bytí samým sebou. Velký bojovník za práva LGBTQ+ komunity. V sobotu v Hradci očekáváme invazi „Black Hearts Clubu“, jak si říka YUNGBLUDův fanklub. Tahle mladá krev písničkářství je na scéně asi šest let, ale už se dostal mezi čtyři headlinery Rock for People. Tak se přijď podívat, proč…

LIVE: Všechno, co se trblieta! Z Yungbluda pryštěla energie na všechny strany, Grape Festival pozval i M83 a Moderat

Parkway Drive (2. den)

Here we go again, vybrat pět headlinerů je těěěžký a omlouvám se těm, na které se nedostalo. Díky své schopnosti předvést epickou světovou show ale poslední místo obsazuje svérázná australská pecka Parkway Drive. There is a strength born in misery! Těš se na lekci moderního metalu od více než dvacetileté legendy z australských pláží.

Parkway Drive zatopili ve Foru Karlín pod kotlem, zahráli i Lorna Shore a While She Sleeps

Text: Jakub Gerlich, Pavla Dolanská, foto: Pavla Dolanská, Monika Jetelová, Rusty Shepherd, Petr Klepetko
Témata: Rock for People, Bad Omens, Neck Deep, Bring Me The Horizon, YUNGBLUD, Parkway Drive

zavřít