Nový Spark
venku od 2. května
FORREST JUMP vydávají nový sci-fi klip k songu „Zapomenutý svět“ a spouští předobjednávky vinylu

FORREST JUMP vydávají nový sci-fi klip k songu „Zapomenutý svět“ a spouští předobjednávky vinylu

Právě dnes sedmý den májový spatří světlo světa nový videoklip crossover fajnšmekrů FORREST JUMP, tentokrát k otvíráku alba „Vrtochy“ – písni „Zapomenutý svět“.

Hlavní myšlenka celé písně se stala i pilířem videoklipu vystavěném na epickém příběhu souboje generací připomínajícím spíše sci-fi: „Já už vlastně někdy ani nevím, jestli se to za sci-fi dá považovat. Dnešní svět považuju za šílený a i když rozhodně nejsem staromilec, někdy se mi po tom „starém“ zapomenutém světě stýská“, přibližuje téma klipu frontman Forrestů Pepa Michálek.

Tvorby klipu se zhostil dlouholetý spolupracovník a kamarád kapely Cyberolas. Obrazové ztvárnění písně „Zapomenutý svět“ vznikalo z velké části právě v jeho ateliéru asi osm měsíců, během kterých (jak je ostatně Cyberolasovým zvykem, podotýkají Forresti) kapela neměla nejmenší ponětí o tom, jak bude výsledný klip vypadat. Kytarista Michal Stochleba to komentuje: „Nebyl důvod pro nějaké kontroly nebo podobné blbosti. Cyberolas už pro FORREST JUMP natočil videoklipů několik a vlastně za něj mluví práce nejen pro nás, ale pro spoustu dalších kapel. Věděli jsme, že výsledek bude skvělý. A stejně nás Cyberolas překvapil, protože výsledek je ještě lepší, než jsme očekávali v nejdivočejších představách“.

Samotný režisér si práci na klipu kreativně užil a dokonce prozradil i drobná tajemství ze zákulisí: „Klip je vlastně reminiscencí na Válku světů, dnes již klasické dílo sci-fi literatury. K tomu mě inspirovaly vysoké tóny samplů v úvodu skladby, které připomínají staré UFO filmy z padesátých let, se vší tou naivitou a legračním technickým provedením. Téma skladby je jiné - zpívá se tu o pocitech čerstvého padesátníka, kterému se zdá, že tento svět už není ten jeho, ve kterém vyrůstal. Válka světů je metaforou pro střet generací. Teenageři jako piloti tripodů ničí vše, co bylo pro předchozí generaci hodnotou - architekturu, staré vzpomínky, stará alba. Ani Tančící dům v Praze nezůstane ušetřen. Generaci rodičů by nejraději viděli v jurském parku. Bylo skvělé pracovat s mladými herci, všichni byli tak svěží a plní energie! To bylo v ostrém kontrastu s muzikanty, kteří si i v komfortním prostředí green screenu stěžovali na bolavá kolena, záda, lokty a jiné končetiny. Práce na postprodukci a CGI zabrala téměř půl roku. Bylo potřeba všechny ty budovy nejen postavit, ale posléze také zbořit. Věřím, že se výsledek bude líbit, v ideálním případě oběma generacím.“

Předprodej na Sparkshopu

Vydání klipu „Zapomenutý svět“ uvádí zároveň možnost předobjednávky vinylu alba „Vrtochy“, které bude doplněno o bonusové CD s názvem „Předobrazy“. Na něm se objeví pět coververzí známých či méně známých songů českých interpretů, kteří FORREST JUMP ovlivnili a závěr CD patří akustickým verzím písní FORREST JUMP – „Rozcestí“, „Uprostřed magnetických polí“ a „Miluj svýho hejtra“.

Nový Spark
venku od 2. května
Kalendář akcí
21.05. EXHORDER
28.05. BRUCE SPRINGSTEEN, THE E STR
31.05. METALFEST OPEN AIR
04.06. STING
06.06. NICKELBACK
12.06. ROCK FOR PEOPLE
13.06. BRUJERIA
17.06. ALICE COOPER
25.06. THE GASLIGHT ANTHEM
26.06. BASINFIRE
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace