TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Na Portě v Řevnicích letos vystoupí Nedvědi i Allan Mikušek

Allan Mikušek
Foto: Jiří Konc

Festival Porta letos oslaví 45 let své existence a dá se považovat za nejstarší letní festival v České republice. Celou historií festivalu prošly stovky hudebníků a skupin a mnozí z nich se právě díky tomuto festivalu stali stálicemi trampské, folk a country hudby. S Portou jsou nerozlučně spjati například Karel Plíhal, Věra Martinová, Robert Křesťan, Pavel Žalman Lohonka, Spirituál kvintet, Wabi Daněk, V.K.Tomáško, Samson Lenk a mnoho dalších umělců a skupin.
Za dobu své existence festival zaznamenal mnoho proměn. Struktura soutěže, žánrové hranice, udělování cen a také časté stěhování Porty utvářely festival až do dnešní podoby. Poslední přestěhování Českého národního finále z Jihlavy do Lesního divadla v Řevnicích Portě přineslo obrodu a čerstvý vítr do celého festivalového dění a tak Porta sklízí v posledních letech úrodu z obětavé práce všech, kteří Portě pomáhají.
Tradice ovšem zůstává a tak již 45 let festival staví na soutěži v základních oblastních kolech ve všech koutech naší republiky, odkud postupují interpreti a skupiny do Českého národního finále. Společně s vítězi z jednotlivých oblastních kol vystoupí ve dnech 24. – 26. 6. 2011 v areálu Lesního divadla v Řevnicích:
Vladimír Mišík a E.T.C., Věra Martinová, Jan a František Nedvědovi, Tomáš Klus, Wabi Daněk, Jaroslav Samson Lenk, Roman Horký, Allan Mikušek a mnoho dalších hudebníků a skupin. Jednou z výjimečných hvězd festivalu je také vynikající světový kytarista Peppino D´Agostino.
Kromě dvou hudebních scén, kde se představí ty nejlepší kapely v interpretační soutěži je pro návštěvníky připravena také portovní výstava, hudební dílny, kde několik vynikajících lektorů-hudebníků odhalí některé taje hry na strunné nástroje. Nebude chybět dobré jídlo, pití a nezapomenutelné vystoupení hvězd v hodině H a noční zpívání, kde si můžete zazpívat se začínajícími i zkušenými muzikanty.

Více informací a možnost rezervace vstupenek naleznete na www.porta-festival.cz

FESTIVAL PORTA 2011
24.-26.6.2011
Řevnice – Lesní divadlo
VSTUPENKY lze objednávat SMS nebo zavoláním na tel.: 608 550 847

avatar Autor: on 12.5.2011. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*