shop.musicserver.cz
Rod Stewart, O2 arena, Praha, 7.11.2016

Rod Stewart chladné pražské publikum nerozehřál

Vydáno: 09.11.2016 01:45 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: Lucie Levá

Britský zpěvák Rod Stewart poprvé za svoji kariéru zastavil v České republice. Přivezl sem svoji show rekapitulující jeho kariéru od debutu až k loňskému albu "Another Country". Ačkoli byste na jeho vystoupení hledali chyby jen velmi těžko, publikum, které zavítalo v pondělí do vysočanské haly, zůstalo studené jako psí čumák.

Live: Rod Stewart

místo: O2 arena, Praha
datum: 7. listopadu 2016
Setlist: Having A Party, Some Guys Have All The Luck, Love Is, Tonight's The Night (Gonna Be Alright), You Wear It Well, Baby Jane, Forever Young, Rhythm Of My Heart, Downtown Train, Reason To Believe, Ooh La La, The First Cut Is The Deepest, You're In My Heart (The Final Acclaim), I Don't Want To Talk About It, Can't Stop Me Now, River Deep, Mountain High, Maggie May, Sailing, Stay With Me, Da Ya Think I'm Sexy?
Fotogalerie

Rod Stewart, O2 Arena, Praha, 7.11. 2016
© Lucie Levá
Pražské publikum se načekalo poměrně dlouho na Sira Roda Stewarta. Před pár lety už se česká metropole i dostala na seznam měst, které by měl navštívit, ovšem z koncertu nakonec sešlo. Ve chvíli, kdy spadla opona na pódiu, jemuž vládl šachovnicový motiv, a kapela spustila úvodní "Having A Party" se zdálo, že lidi se už srdnatého Angličan se skotskou duší opravdu nemohli dočkat, ovšem byl to pouze první záchvěv pravděpodobně z části organizovaný jeho fanklubem. Ačkoli byl celý koncert pouze na sezení, při úvodním songu se relativně velký počet lidí nahrnulo před pódium a začali se velmi dobře bavit. To ale vydrželo jen velmi krátce a ve chvíli, kdy si posedali, šlo to s atmosférou ne od desíti k pěti, ale spíš ke třem.

Rod Stewart, O2 Arena, Praha, 7.11. 2016
© Lucie Levá
Přitom Rod Stewart přivezl show hodné hvězdy jeho velikosti a hudebních stylů, které za svoji kariéru vystřídal. Naprostým dominantním prvkem byla pětice promítacích stěn za scénou, které do velké míry suplovaly světelné efekty. Díky tomu, že se na pódiu prakticky nemlžilo, byl design světel takřka neznatelný a návštěvníci tak mohli mít pocit velmi čistého obrazu. Před touto pěticí stěn pak byly umístěny ještě čtyři menší obrazovky, na kterých jsme mohli vidět, co se děje na pódiu. Když nebudeme počítat pestrobarevné balónky různých velikostí, které se snesly na publikum při závěrečné "Da Ya Think I'm Sexy?", bylo to po vizuální stránce vše, ale stačilo to tak akorát. Přeci jen má Rod Stewart už svá léta a jistá střídmost je nejen pochopitelná, ale i žádoucí.

Tím hlavním totiž měla být a byla hudba. Rod Stewart během svého bezmála dvouhodinového vystoupení stihl zazpívat devatenáct písniček, mezi kterými byly ty největší hity jako "Tonight's The Night (Gonna Be Alright)", "Baby Jane", "Maggie May", "Sailing", či "Rhythm Of My Heart". Ty pak doplnil několika písničkami "svých" The Faces, nebo třeba Waitsovou "Downtown Train", či "The First Cut Is The Deepest" Cata Stevense. Ovšem ani tyhle největší Stewartovy hity diváky ze sedadel nezdvihly. Většina publika složené především z lidí přes čtyřicet seděla jako pecky, aniž by hnula brvou. Přitom třeba několik písniček inspirovaných jeho milovaným Skotskem, včetně velmi povedené "Love Is" z poslední desky "Another Country", bylo vysloveně juchacích a navádělo k tanci, ale když s lidmi nehne ani úryvek z Grammy oceněného muzikálu "Riverdance", který zazněl v mezihře "Forever Young", tak je to už hodně těžké, téměř až depresivní.

Rod Stewart, O2 Arena, Praha, 7.11. 2016
© Lucie Levá
Depresi ale rozhodně nevzbuzovala výborná kapela, která Roda Stewarta doprovázela. Na muzikantech totiž tedy rozhodně nešetřil a k bubeníkovi, dvěma kytaristům, baskytaristovi a klávesistovi přibral ještě tři výborné vokalistky, které svůj um naplno ukázaly v "River Deep, Mountain High" Tiny Turner, a pak také ještě dvě houslistky a perkusistku, která nejen v akustickém setu hrála na harfu a zvládla i banjo. Ačkoli v některých momentech koncertu bylo zřejmé, že si muzikanti vypomohli ještě předtočenými fragmenty, jako celek zněli výborně sehraně a z koncertu udělali tu rockovou, tu folkovou a dokonce i disco show. Obzvlášť povedené pak bylo i trojité bubenické sólo v již zmíněné "Forever Young", které trochu připomnělo bubenické duety Phila Collinse a Chestera Thompsona.

Rod Stewart, O2 Arena, Praha, 7.11. 2016
© Lucie Levá
Samotný Rod Stewart coby zpěvák také rozhodně nezklamal, ačkoli se na jeho hlasu i projevu věk už přeci jen podepsal. Jeho nejlepší koncertní roky jsme zřejmě bohužel prošvihli, ale stále jsme si mohli do sytosti užívat jeho charismatický chraplák a zcela signifikantní frázování. Pravda, někdy, když se zvukař zapomněl, ho bylo až moc, avšak to není v O2 areně žádným neobvyklým jevem. S publikem se snažil rozmlouvat, vtipkovat a občas ho i rozezpívat, a že má ještě dost energie, dokázal v předposlední "Stay With Me", kdy do lidí různými odkopy poslal zhruba dvanáct fotbalových míčů.

Koncert Roda Stewarta rozhodně nepatřil mezi ty nejlepší koncerty, které jsme mohli v Praze vidět a slyšet. Byla to ale velmi dobře odvedená muzikantská práce s výbornou show a na něm samotném bylo jasně patrné, že chce českým fanouškům vynahradit zrušený koncert v roce 2005. Ti ho ale svým chladem museli vysloveně zklamat, protože ani těch pár lidí, kteří se nahrnuli na posledních pár písniček k pódiu, nemohlo zabránit faktu, že atmosféra tohoto koncertu byla jedna z nejhorších, ne-li úplně nejhorší, jakou jsme tu u interpreta takovéhoto kalibru zažili. A to si Rod Stewart v žádném případě nezasloužil.

NÁZORY
  • no já se ani nedivím (jirkaL, 09.11.2016 07:17) Reagovat

    pokud na koncertu opravdu byla chladná atmosféra, já osobně bych na něj nešel ani zadarmo...

  • nic moc (Brundibar, 09.11.2016 10:01) Reagovat

    Pro mě jeden z nejhorších koncertů, v sektoru 101 byl příšerný zvuk, vubec jsme přes hudbu neslyšeli jeho hlas, po druhý písničce sem myslel, že zkolabuje, vypadal strašně unaveně-celé to působilo jako film Liberace - všechno dost nevkusné (minisukně on jak kdyby přijel z poutě), po rakovině hlavivek už asi nelze moc očekávat..takle - sem rád, že jsem ho ještě zažil ale moc sem si to neužil...

  • Nedůstojné prostředí pro pěveckou legendu co ... (Anonym, 09.11.2016 12:54) Reagovat

    Nedůstojné prostředí pro pěveckou legendu co se týká sportovní haly a ozvučení . Publikum se sešlo chladné,což ovlivnilo celou atmosféru koncertu, seděli jak pecky a courali se pro kelímky s pivem. Hned bych jela za Rodem do Vídně,kde si to určitě užije on i obecenstvo.Jinak věkově je to rocková jednička zpěvem i pohybem .On nezklamal ,ale mi jeho určitě.

  • Zažil jsem Stewarta na fotbalovém stadionu v Blackpoolu v Anglii, super zábava a atmosféra (Mirek, 10.11.2016 01:23) Reagovat

    Jsem fanda Roda Stewarta už dost dlouho a tak jsem si nenechal při dvouletém pracovním pobytu v UK ujít koncert na fotbalovém stadionu v Blackpoolu, malém lázeňském městečku na břehu moře.
    Díky tomuto koncertu vím, že žádnému zpěvákovi z UK a USA nemůžeme vytvořit tu správnou atmosféru, na jakou je zvyklý. Problém je totiž jazyk. Zatímco v Blackpoolu zpíval s Rodem celý stadion komplet písničky, u nás v ČR s bídou zazpíváme foneticky odposlechnuté refrény těch neprofláknutějších hitů z rádia.
    A Rod Stewart není v Čechách takovou hvězdou, jakou je doma v UK a v USA. Všichni sice známe z rádií jeho největší hity, ale většina z nich je pro nás Čechy zvukovou kulisou v celodenních programech.
    Zatímco v v Blackpoolu to vypadalo úplně fantasticky. Celé městečko bylo plné fanoušků, kteří obsadili skoro všechny hospody, mnoho z nich mělo na hlavách střapaté blond paruky ála Rod Stewart, dokonce tam byli i chlapi oblečení do obleků ála Stewart. Na samotném stadionu byly přímo na ploše dva výčepy, které čepovaly pivo, cider a víno,diváci si chodili v průběhu koncertu doplňovat pitný režim a nepřišli o jedinou notu. Stewartovy hity zpíval sborem celý stadion slovo po slově...

  • A co takhle saxofonista? (Ivana, 10.11.2016 09:36) Reagovat

    Koncert byl opravdu, co se týká diváků, zoufalý. Jezdím občas na jazzové festivaly do zahraničí a neznám chladnější publikum, než je to české. Bylo mi muzikantů až líto, protože fakt jeli jako dráhy. A taky mě mrzí, že v tomto článku není ani slovo o saxofonistovi, který vystřihl několik opravdu skvělých sólových partů. Velmi by mě zajímalo jeho jméno, které se mi nepodařilo zachytit a nedaří se mi dohledat ho na internetu. Pokud někdo ví, budu ráda za informaci.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Sir Rod Stewart se po téměř osmi letech vrátí do pražské O2 areny (01.09.2023 11:53)
- Nové desky 45/2021 - od Taylor Swift přes Roda Stewarta po Mirai (17.11.2021 19:00)
- The Faces po více než čtyřiceti letech chystají novou desku (26.09.2021 15:13)
- Nové desky 48/2019 - od Coldplay přes Becka po Robbieho Williamse (27.11.2019 06:44)
- Nové desky 39/2018 - od Chic přes Kodaline po Cypress Hill (02.10.2018 10:26)
- Fotogalerie: Rod Stewart zavítal do Prahy (08.11.2016 08:24)
- Rod Stewart již v pondělí večer obsadí pražskou O2 arenu (07.11.2016 13:01)
- Rod Stewart v listopadu poprvé zavítá do České republiky (16.02.2016 15:56)
- Justin Bieber byl sesazen z trůnu doktory z Londýna, Adele obhajuje zlato v deskách (30.12.2015 10:05)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Sia Queen U2 Themroc Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu