Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

‚Nenarostly by mi vousy.‘ Zpěvák Robert Plant odmítl roli ve Hře o trůny

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Robert Plant, bývalý zpěvák kapely Led Zeppelin, v rozhovoru prozradil, že mu producenti seriálu Hra o trůny nabídli roli. Nabídku ale musel odmítnout. Nebyl by zdaleka prvním muzikantem, který by se v seriálu objevil.

Robert Plant & The Sensational Space Shifters (Plzeň, Amfiteátr Lochotín, 27. července 2016) foto: Ladislav Němec, MAFRA

V rozhovoru pro online sérii Strombo Show padla na Roberta Planta otázka, jestli ve volném čase sleduje v současné době snad ten nejpopulárnější seriál na světě, fantasy sérii Hra o trůny z produkce americké HBO. „Jasně že ne. Já v tom dokonce mohl hrát!“ odpověděl Plant. „Co jsem měl hrát za roli? No, jezdil bych na koni a dělal takové ty děsivé výrazy [zašklebí se]. Navíc jsem neměl čas nechat si narůst vousy, takže z toho nic nebylo. Stejně by to bylo ale vážně hloupé,“ vysvětlil poté.

Robert Plant
Robert Plant & The Sensational Space Shifters (Plzeň, Amfiteátr Lochotín, 27....

Když draci, proč ne rovnou teleporty? Režisér Hry o trůny odráží kritiku za nelogický scénář

Plant by se v případě svého obsazení zařadil po bok celé řady hudebních hvězd, které si v seriálu alespoň malou roličku střihli. V prvním dílu poslední sedmé série se jako lannisterský voják u ohně objevil populární písničkář Ed Sheeran. Když Tvrdodomov (anglicky Hardhome, série 5, epizoda 8) napadli Bílí chodci, tak se mezi vyděšenými Divokými objevili všichni členové metalové úderky Mastodon. V sedmé sérii se pak vrátili už jako Bílí chodci. V epizodě Deště Castameru (anglicky Rains of Castamere, série 3, epizoda 9) se během rudé svatby mihne mezi svatební kapelou Will Champion, bubeník britských Coldplay.

V epizodě Ulička trestu (anglicky Walk of Punishment, série 3, epizoda 3) vede lannisterskou trestnou výpravu Gary Lightbody, zpěvák kapely Snow Patrol. Na Joffreyho svatbě v epizodě Lev a růže (anglicky The Lion and the Rose, série 4, epizoda 2) hraje kompletní islandská kapela Sigur Rós. V epizodě Dveře (anglicky The Door, série 6, epizoda 5) hrají z oken během divadelního představení členové skupiny Of Monsters and Men.

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...