Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: DUA LIPA – Don’t Start Now

16. listopadu 2019 9:45
Novinka Evropy 2: DUA LIPA – Don’t Start Now

Hrajeme od soboty 16. listopadu 2019.

Zpěvačka Dua Lipa se vrátila opravdu stylově. Její novinka Don’t Start Now patří k nejvyhledávanějším nahrávkám na světě.

Singl je začátkem nové cesty. Energická písnička se zřetelnými vlivy disco hudby má být předělem mezi minulostí a budoucností. „Jde o to jít dál a nedovolit nikomu, aby vám v tom bránil,“ říká několikanásobná držitelka Brit Awards a Grammy a jedna z nejžádanějších zpěvaček současnosti. Nová image, nový zvuk, nová éra! Dancefloorový banger natočila s producentem Ianem Kirkpatrickem, s nímž dříve spolupracovala třeba na hitu New Rules. Americký hudebník je ceněným producentem, jeho služeb využívají například Selena Gomez, Justin Bieber nebo Nick Jonas. Aby zdůraznila, že vydáním novinky startuje novou éru, nechala se Dua Lipa obarvit na blond a smazala si kompletně Instagram. Bylo to efektní a účinné.

Skladba Don’t Start Now se ihned po vydání dostala mezi pět celosvětově nejpřehrávanějších písniček na Spotify, v britském singlovém žebříčku debutovala na druhé pozici za virálním hitem Dance Monkey australské buskerky Tones And I. Vrchol hitparád hned v prvním týdnu atakovala v mnoha zemích včetně České republiky a Slovenska. Velký ohlas mělo i vystoupení zpěvačky na předávání evropských cen MTV ve španělské Seville.

Dua Lipa si poprvé o pozornost řekla v roce 2015 skladbou Be The One. Následovaly singly Last Dance, Hotter Than Hell a Blow Your Mind (Mwah), definitivně se ale prosadila až s písničkami New Rules a IDGAF. Z dívky s kosovskými kořeny se rázem stala žádaná megastar, o níž projevují zájem největší hvězdy hudebního průmyslu. Účinkuje v nahrávkách Seana Paula, Martina Garrixe nebo Calvina Harrise. Na eponymním albovém debutu má dokonce duet s Chrisem MartinemColdplay. V roce 2018 byla hned pětkrát nominována na Brit Awards, nakonec si odnesla dvě hlavní ceny. Je rovněž majitelkou dvou sošek Grammy.

Články, které by tě mohly zajímat