shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 5. týden 2020

Kryštof a Sima Martausová ovládli s filmovými "Hvězdáři" rádia, Eminem obhájil albový triumf

Vydáno: 06.02.2020 18:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Osm týdnů v žebříčku stačilo skupině Kryštof a Simě Martausové, aby se s písní "Hvězdáři" probojovali až na jeho vrchol. Poskočili tam z minulé páté příčky. Albové vedení si udržel Eminem s deskou "Music To Be Murdered By", po triumfu na Grammy si polepšila Billie Eilish.

Kryštof feat. Sima Martausová - Hvězdáři
© facebook interpreta
RÁDIA - Tvůrci filmu "3Bobule", který do českých kin vstoupí v březnu, si mohou mnout ruce. Ústřední písnička "Hvězdáři" totiž ovládla česká rádia, což je pro komedii režiséra Martina Koppa skvělou formou propagace.

Po vzoru předešlých dvou dílů nahrála titulní skladbu opět skupina Kryštof, tentokrát v ní navíc hostuje slovenská písničkářka Sima Martausová. Richard Krajčo a spol. jsou v podstatě sázkou na jistotu, jen málokterá skladba z jejich repertoáru v éteru nezafungovala. Ze čtyř písní nahraných speciálně pro výběrovku "25" z roku 2017 se postupně do první desítky hitparády podívaly všechny, přičemž "Zůstaň tu se mnou (Za sny)" pořadí dlouhé týdny kralovala. "Hvězdáři" značí přicházející novou etapu kapely. Ta nyní pracuje na dalším albu, které plánuje vydat příští rok.

Minule jsme se podivovali nad úspěchem umělců pocházejících z Balkánu, kteří před týdnem obsadili tři z prvních čtyř míst. V aktuálním kole se sice všichni udrželi v elitní desítce, Ava Max se "So Am I" i posledně vítězný Regard s "Ride It" však opustili stupně vítězů. Nově se ale do společnosti medailistů podívala Dua Lipa, jejíž "Don't Start Now" poskočilo ze čtyřky na dvojku.

Převahu domácí hudby v první trojici zajistili bronzovým umístěním Chinaski. S písničkou "Láska a data" si polepšili z minulého sedmého místa. Pravidelní čtenáři našich komentářů vědí, že na podzim s ní pořadí hned několikrát opanovali. Letitá pravda, přisuzující formacím Kryštof a Chinaski postavení největších jistot českých rádií, tak platí i na začátku dvacátých let třetího tisíciletí. Dodejme, že "Láska a data" pochází z loňské studiovky "11", za kterou byl soubor vedený Michalem Malátným nominován na Cenu Anděl v ostře sledované kategorii Album roku.

V první desítce máme několik čerstvých jmen. Jedním z nich je nizozemský DJ Martin Garrix, kterého v červenci přivítá festival Colours Of Ostrava. Na "Mistaken" se podíleli také Rusové Matisse & Sadko a vokálně vypomohl Alex Aris. Z pětadvacítky si všichni zúčastnění polepšili na sedmičku. Osmým místem vstoupil do Top ten Post Malone s "Circles", na devítku poskočil Dean Lewis, kterému "Waves" zremixoval sám Timbaland. Hlavy (a hlasy) dali dohromady také John Newman a Nina Nesbitt ve "Without You", zatím desáté nejhranější skladbě.

Leden byl podle očekávání novinkově slabý, na začátku února se však zdá, že by nové hudby v rádiích mohlo být přece jen více. Jako pětačtyřicátý nejrotovanější zahajuje svou cestu vysíláním song "You", o nějž se postarali James Arthur a Travis Barker z Blink-182. Jde o již šestý singl z Arthurovy loňské stejně nazvané třetí řadovky, kterou představí naživo v Praze v náhradním termínu. Plánovaný lednový koncert musel být kvůli zdravotním potížím zpěváka zrušen.

Na čtyřicátém šestém řádku boduje Selena Gomez s "Rare", titulní skladbou svého před pár týdny vydaného alba. Českou scénu reprezentují ze šedesátého sedmého místa Sebastian a Adam Mišík se songem "Cizinka" a dvaasedmdesátí jsou The Chainsmokers zásluhou "Family".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof feat. Sima Martausová - Hvězdáři
  2. Dua Lipa - Don't Start Now
  3. Chinaski - Láska a data
  4. Ava Max - So Am I
  5. Shawn Mendes feat. Camila Cabello - Seňorita
  6. Regard - Ride It
  7. Martin Garrix & Matisse & Sadko feat. Alex Aris - Mistaken
  8. Post Malone - Circles
  9. Dean Lewis Waves (Timbaland remix)
  10. John Newman feat. Nina Nesbitt - Without You


Eminem - Music To Be Murdered By
© facebook interpreta
ALBA - Minulý týden zasáhly do pořadí v první desítce hned tři novinky, tentokrát se však žádná čerstvá hudba do nejvyšších pater nedostala. Eminem proto neměl s obhajobou týden starého vítězství mnoho práce. "Music To Be Murdered By" je už jeho jedenáctou studiovkou. O tom, že v textech nabízí kontroverzní témata, jsme se rozepsali už v předešlém vydání komentáře. Dodejme, že na ní hostují například Ed Sheeran, Skylar Grey, Juice Wrld, Anderson Paak. a další věhlasná jména.

V top desítce opět převažují domácí rapové desky. Stříbrný zůstal Viktor Sheen s trvalkou jménem "Černobílej svět", shodně o jednu příčku si pohoršili čtvrtí Kontrafakt s "Real Newz" a pátý Nik Tendo s deskou "Fatamorgana". Naopak Renne Dang získal s "Thái" čtyři pozice k dobru a je šestý.

Nedávné udílení Grammy znovu pomohlo upevnit pozici Billie Eilish coby nejrychleji rostoucí hvězdy současnosti. V březnu už tomu bude rok, co se debutová deska "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" poprvé objevila v žebříčku, a od té doby jen málokdy vypadla z první desítky. Po třetím místu z tohoto týdne se nedá očekávat, že by se osmnáctiletá zpěvačka v nejbližší době z popředí poroučela.

Nejvýše umístěná novinka se probila na patnáctý řádek. Výběrovka Petra Muka "Sny zůstanou / Definitive Best of" vyšla k několika výročím, která s sebou rok 2020 přináší. Právě v těchto dnech, konkrétně 4. února, by se zpěvák dožil pětapadesáti let. V květnu to bude deset let od jeho nečekané smrti. Pětatřicet let uplyne od založení skupiny Oceán a třicet od jejího debutového alba "Dávná zem". Mukovo nejúspěšnější sólovka "Jizvy lásky" vyšla před dvaceti lety.

Pětadvacátá příčka je vyhrazena pro výběrovku Supraphonu "Jazz Rock Line 1971 - 1981", která shrnuje jazzrockové či spíše rockjazzové hnutí oné dekády. Ke slyšení na ní jsou Blue Effect, Energit, Jazz Q nebo Pražský výběr.

Na jednasedmdesáté místo se prokousal David Deyl s "Melodies of My Heart: Musicals!". Název správně napovídá, že se jedná o sbírku muzikálových skladeb. Sedmdesátý osmý řádek náleží Pet Shop Boys s albem "Hotspot", které skupina v květnu představí živě v Praze.

Top 10 - alba:
  1. Eminem - Music To Be Murdered By
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  4. Kontrafakt - Real Newz
  5. Nik Tendo - Fatamorgana
  6. Renne Dang - Thái
  7. Post Malone - Hollywood's Bleeding
  8. Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project
  9. Halsey - Manic
  10. Selena Gomez - Rare

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 5. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Video: Dua Lipa chce v "Training Season" konečně sbalit pořádného chlapa (21.02.2024 15:15)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- Dua Lipa pro novou řadovku napsala 97 písniček (14.02.2024 19:21)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu