LIVE: (18+) Lindemann nechal pekelnou show Rammstein doma. V Praze pouštěl perverzní videa

Vydáno 11.02.2020 | autor: Jan Trávníček

Co čekáte, když jdete na koncert Rammstein? Pokud v první řadě megalomanskou show plnou plamenů, rachejtlí a zvrhlé, takřka divadelní prvky na scéně, jimž dominuje kontroverze, pak jsme spolu na jedné vlně. O muziku jde až v druhé řadě. Byť samozřejmě industriální metalisté z Německa mají bezpočet hitů, kterými tu show utáhnou, kdyby ohně a spol. selhaly.

LIVE: (18+) Lindemann nechal pekelnou show Rammstein doma. V Praze pouštěl perverzní videa LIVE: (18+) Lindemann nechal pekelnou show Rammstein doma. V Praze pouštěl perverzní videa


LINDEMANN
O2 UNIVERSUM, PRAHA
10. 2. 2020

Jejich zpěvák Till Lindemann ale, při vší úctě, nemá ani jedno. Sólový projekt, v němž se už na dvě desky spojil s Petere Tägtgrenem (Pain, Hypocrisy), aby uspokojil své kreativní vize, zní sice hezky na papíře, ale naživo šokoval jen zčásti.

BLOG: Rozhodl se Till Lindemann z Rammstein stát pornohercem, nebo posouvá hranice umění?

Ještě než do vyprodaného O2 universa napochodoval sedmapadesátiletý tahák všech nejen německých festivalů, museli diváci přetrpět dvě předkapely, přičemž ta druhá byla vážně za trest. Aesthetic Perfection z Los Angeles zní, jako by se potkali Eskimo Callboy se Scooterem a řekli si, že je čas společnou věc. Generický disco electro rock postavený na samplech zkrátka nezaujal.

CIGARETA TÍPNUTÁ O PENIS A ORÁLNÍ USPOKOJENÍ

Lindemann svůj koncert, na nějž nemohli ani fotografové ani děti, odstartovali v bílých oblecích skladbou Skills N Pills. Na projekci jsme u toho mohli detailně sledovat, jak tabletky padají do roztaženého ženského pozadí a jak jsou z něj zase vytlačovány ven. Je to nechutné? Teprve začínáme.Ve druhé skladbě Ladyboy si zmiňovaný hrdina písně típal cigaretu o špičku svého penisu. A pak se i sám orálně uspokojil. Ve třetí skladbě Fat se pro změnu Till válel v bazénu se dvěma obézními, nahými ženami, obalenými v tuku, které zpěváka různými částmi těla zalehávaly.

VIDEO: Lindemann mají videoklip k Ach so gern, který je celý na jeden záběr

Ve čtvrté Frau & Mann už se ale nedělo nic. A pak ještě párkrát taky ne. Člověk si tak měl možnost všimnout, že zvuk je v druhém patře mizerný a ve slokách je zpěvák špatně slyšet, natož aby mu ještě bylo rozumět, co vlastně zpívá. A taky že jsou ty písničky v podstatě všechny jsou na jedno brdo a nosných hudebních nápadů je v nich pomálu. Snad jen ten Knebel, který se po akustické předehře rozjede do drtivého finále, nebo Blut s návykovou klávesovou linkou a jakýmsi mini deštěm pro první řady mají ještě co nabídnout, tu a tam potěší i zařazení některého ze singlů. Jenže chtě nechtě většina z nich zní jako něco, co se nevešlo na regulérní řadovku mateřské skupiny.

Veškerá ta nepřístupná kontroverze, gore a znepokojivé scény, které byly mnohdy tak přehnané, že připomínaly fatality z nového Mortal Kombatu, kde už je to všechno tak přepálené, až je to vlastně vtipné, se odehrávaly pouze na té projekci. A to byl hlavní problém celého koncertu. Bez ohňů a konfet by se to dalo přežít, ale Lindemann si takřka celou show postavil jen na tom, že mu například v Golden Shower kamera zabírá vagínu s piercingem, jejíž pysky vlají ve větru. Ehm. Palce nahoru si tak zaslouží spíš jeho filmový tým než on sám. A spousta těch klipů, mezi nimiž byl třeba i Till s penisem prostrčeným dírou v knize a nahou dívkou, která ho uspokojuje pusou, byla třeba i jen na jeden refrén.

O to více jsme pak cenili reálné pódiové rekvizity. Házení dortem po fanoušcích by stálo za pochvalu pro originalitu, kdyby už s tím ale před lety nepřišel Steve Aoki. Aspoň že to házení ryb z bubnu do publika při Fish On bylo to pravé. Nebo výlet zorbingovou koulí na vozíku částí davu při Platz Eins. Takových momentů, kdy se na scéně něco děje, mělo být ale mnohem víc. Chodíme přece na živá představení, nikoli na projekce. Ať už je na nich cokoliv

Text: Jan Trávníček

Témata: Lindemann, koncert, Praha, O2 universum, recenze

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít