Michal Hrůza sa v novinke stal narušiteľom systému, ticha i tmy

Infomix

Světlo do tmy je skladba z autorovho veľmi dôležitého obdobia a posolstvom je, že z každej tmy vedie cesta ku svetlu.

Producent albumu Lukáš Chromek o „novom“ Michalovi Hrůzovi hovorí, že je teraz tvrdší a temnejší než kedykoľvek predtým, ale že, stále nesie v sebe kus nádeje. Motív k videoklipu bol naporúdzi okamžite. Asociácií pri počúvaní bolo nespočetné množstvo, a tak bolo potrebné akurát nájsť tie správne, ktoré budú najlepšie odzrkadľovať atmosféru piesne. Bolo nad slnko jasné, že hlavným elementom a symbolom bude svetlo. „Zkoumali jsme možnosti, jak přenést neony, zářivky, oheň a další zdroje světla doprostřed hlubokých lesů, opuštěných staveb a na nekonečné louky,“ režisér videoklipu Vojtěch Buchta, ktorý má na konte aj námet, strih a postprodukciu. 

Najväčšiu silu vidí režisér Vojtěch Buchta v Michalových textoch. Práve, preto sa ich snažil vytiahnuť z piesne a zasadiť do priestoru, čím vznikol motív postavy putujúcej krajinou, ktorá za sebou necháva posolstvo pre ľudí, čo blúdia a stále niečo hľadajú - rovnako ako ona „a nachází to v místech na okrajích, uprostřed ničeho, mimo hlavní cesty, a právě tam můžou najít vzkaz, poselství, slovo, myšlenku nebo světlo,“ komentuje príbeh režisér. 

Světlo do tmy je skladba z autorovho veľmi dôležitého obdobia. „Někdy jsme obklopeni chmurnou tmou, a proto je dobré občas tmu rozbít světlem. Světlo je pozitivnější než tma,“ opisuje Michal Hrůza a dodáva, že „z každé tmy totiž vede cesta ke světlu a o tom je i moje nové album.“

V rámci pripravovaného albumu vyrazí Michal s kapelou na turné Světlo do tmy Tour 2020.

3. 4. ČESKÉ BUDĚJOVICE - KD VLTAVA

8. 4. PRAHA - FORUM KARLÍN

15. 4. BRNO - SONO CENTRUM

16. 4. OSTRAVA - BRICK HOUSE DOV

18. 4. KARLOVY VARY - KV ARÉNA HALA MÍČOVÝCH SPORTŮ

 

Zdroj: RÁDIO KOŠICE