Vzpomínkový koncert, který má uctít Karla Gotta (†80), jenž zemřel po dlouhém boji s vážnou nemocí loni 1. října, se bude konat 15. prosince v pražské O2 areně, jak ostatně oznámila prostřednictvím sociálních sítí vdova Ivana Gottová (44).

Zazní na něm podle organizátorů nejznámější a nejúspěšnější Gottovy písně v podání českých i slovenských zpěváků a muzikantů. O vstupenky, které nabídly prodejní sítě Ticketmaster a Ticketportal v ceně od 990 do 2290 korun, byl velký zájem. Vzhledem k tomu, že si pořadatelé vyhradili přes 2000 vstupenek pro své účely (VIP hosté, novináři, televizní štáby, poz. red.) a probíhal také přednostní prodej pro řadu klientů O2 areny, oficiálně se v distribuci objevilo jen asi 10 tisíc lístků (O2 arena má kapacitu cca 16 tisíc lidí, poz. red.). Už pouhou minutu po zahájení prodeje byla na webu Ticketportalu online fronta na lístky čítající asi tisícovku zájemců.

Po čtvrthodině prodeje už zbývaly ve většině ze zhruba čtyř desítek sektorů haly, v nichž byla místa k dispozici, jenom jednotky, či desítky míst. Po hodině od začátku prodeje ve všech sektorech dohromady zbyly desítky volných míst a některé sektory, včetně těch s nejdražšími lístky, byly vyprodány do posledního místa. Kapacita O2 areny se pohybuje až kolem 18 000 míst. Návštěvnický rekord O2 areny drží skupina Metallica, která při koncertu 2. dubna 2018 přivítala 20.174 diváků.

Producenty koncertu jsou samotná O2 arena a také společnost Karel Gott Agency, které šéfuje vdova Ivana Gottová (44). Výdělky, které už teď dělají několik milionů korun, si rozdělí napůl. A podle informací nebude trvat dlouho a Ivana oznámí druhý termín vzpomínkového koncertu na svého muže. Ten by se měl konat den po prvním, tedy ve středu 16. prosince.

Gott loni v polovině září oznámil, že trpí akutní leukemií a ambulantně se léčí ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Vážné nemoci podlehl 1. října, zemřel krátce před půlnocí doma v kruhu své rodiny.

VIDEO: Gottův šokující pohled na ženy: Představují si něhu, ale pak chtějí seřezat!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Gottův šokující pohled na ženy: Představují si něhu, ale pak chtějí seřezat! Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
76 fotografií