TOP 7 videoklipů týdne: Jana Kirschner a Vojta Dyk zpívají o vztazích, Mirai nabádají k nošení roušek

Vydáno 24.03.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Minulý týden se slovo "rouška" skloňovalo snad ve všech pádech. Upozornit na to, jak důležité je roušky nosit, se rozhodli také Mirai s Nikol Štíbrovou. S novinkami dále přispěchali Rytmus, Dalyb ve spolupráci s Darou Rolins, Jana Kirschner a Vojta Dyk, Dony & Davee a Korn. Premiérový singl prezentuje i tuzemská parta Lack Lustre Rush, jejíž frontman je usazený v Bristolu.

TOP 7 videoklipů týdne: Jana Kirschner a Vojta Dyk zpívají o vztazích, Mirai nabádají k nošení roušek TOP 7 videoklipů týdne: Jana Kirschner a Vojta Dyk zpívají o vztazích, Mirai nabádají k nošení roušek


"Dej si roušku,"
vzkazují Mirai

Mirai s Nikol Štíbrovou skrze novinku vzkazují: "Dej si roušku!" Kapela se tak rozhodla upozornit na to, jak je důležité si v období pandemie koronaviru chránit obličej. Video podpořili také další čeští hudebníci, například Vojta Dyk, Sebastian, Ben Cristovao, Žofie Dařbujánová, Adam Ďurica nebo Monika Bagárová. Ti všichni se v klipu objevili.

Mirai interview: Cítíme závazek přijít zase s něčím, co dostojí obecně panujícímu očekávání


Jana Kirschner
s Vojtou Dykem o lidských vztazích

Píseň Na okamih plánovali Jana Kirschner s Vojtou Dykem vydat už před Vánocemi. Nestihli ji ale dokončit, a tak novinku představili společně s videoklipem až minulý týden. Ve vizuálu hraje ústřední roli uvadající kytice, která symbolizuje, jak rychle chřadnou lidské vztahy. O režii se postaral Juraj Johanides.

Jana Kirschner interview: Umění teď bude potřebné, je důležité otevřít lidem srdce a oči

 


Český projekt Lack Lustre Rush

Frontman kapely Vladimír Němeček představuje po Radical Miracle její novou podobu, která nese název Lack Lustre Rush. Při nahrávání novinky Diehard Fan of Yours ho doprovodili Matěj Belko, Lukáš Honig a Adam Albrecht. Chůze hlavního protagonisty je natočena pozpátku. Jak se nechal Němeček slyšet, nebylo to nic jednoduchého, ale bez újmy to zvládl. Klip se natáčel v ulicích Bristolu pod vedením Paula Skawinskiho. Jde o první skladbu z chystaného EP, které by mělo vyjít ještě letos na jaře. 


Nezastavitelný Rytmus

V posledních dnech kraluje slovenskému YouTube rapper Rytmus. Jeho skladba Nezastavitelný se téměř okamžitě dostala mezi trendy a i kritici ji považují za jednu z Rytmusových nejlepších. Klip k ní obsahuje mimo jiné také záběry z filmu TEMPOS, v němž zazní.

VIDEO: Rytmus v novince nesrovnává, jen si užívá

 


Korn
varují před závislostí

Nový klip mají také Korn. Ve videu k písni Can You Hear Me poukazují mimo jiné na závislost lidí na chytrých telefonech. Video zpracoval Adam Mason.


Dony a Davee s lehce taneční peckou

Taneční track dvojice Dony a Davee dostal videoklip k songu Svítání s lehkým vintage nádechem. "Vydání jsme plánovali spíš na pozdní jaro nebo léto, ale kvůli aktuální situaci ho vypouštíme už teď, abychom lidi třošku povzbudili," vysvětluje Davee. Toho si můžete pamatovat z jednoho z minulých ročníků talentové soutěže Hlas Česko Slovenska. 


Dara Rolins
a Dalyb na tripu v New Yorku

V New Yorku se točil nový klip slovenského rappera Dalyba, který na hostování přizval Daru Rolins. Vznikla skladba s vtipným přesahem, sympatickým vibem a slušným earwormem, který vám slovní spojení Hello Kitty rozhodně obstará. O režii se postaral talentovaný Honza Strach, který má za sebou spolupráce s Renne Dangem, Honzou Bendigem i partou Milion +.

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková

Témata: Mirai, Jana Kirschner, Vojta Dyk, Rytmus, Korn, Dara Rolins, Dalyb

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít