AUDIO: Gorillaz se loučí s bubeníkem Tonym Allenem

Vydáno 03.05.2020 | autor: redakce

Damon Albarn se rozloučil se svým přítelem a spoluhráčem novou písní Gorillaz, nejslavnější animované kapely na světě. V singlu How Far? vedle Allena hostuje také londýnský rapper Skepta.

AUDIO: Gorillaz se loučí s bubeníkem Tonym Allenem AUDIO: Gorillaz se loučí s bubeníkem Tonym Allenem

„Tu píseň jsme napsali a natočili se Skeptou v Londýně těsně před lockdownem a sdílíme ji jako poctu úžasnému muži,“ stojí v textu, jímž Gorillaz doprovodili vydání singlu How Far? Ten se tak stal nečekaným a trochu smutným pokračováním letošního singlového projektu Song Machine.

Odešel "nejvýznamnější bubeník na světě". Tony Allen zemřel

Gorillaz vede Damon Albarn, bývalý zpěvák Blur, který Allena přizval hned do několika výjimečných projektů. Loni spolu jeli turné jako The Good, the Bad and the Queen, dříve se jejich talenty protnuli v Rocket Juice & The Moon nebo projektu Africa Express.

Gorillaz píseň na YouTube doplnili Allenovým citátem, který ji v pár slovech vystihuje: „Chci se starat o mladé - oni mají poselství a já je chci přivést na mém beatu“.

Nová epizoda Stroje na písničky, Gorillaz ji natočili s Peterem Hookem z New Order

Damon Albarn vzpomněl svého spoluhráče a blízkého přítele stručně, nicméně příznačně k Allenově odkazu: „Konec neexistuje“.

oh

Témata: Tony Allen, Gorillaz, Damon Albarn, Skepta, The Good, the Bad and the Queen

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít