VIDEO: Jak se zrodil Ziggy Stardust? Nový film o Davidu Bowiem má první trailer

Vydáno 05.05.2020 | autor: redakce

Podívejte se na trailer očekávaného filmu. Připravované britské drama Stardust se soustředí na zrod nejslavnější Bowieho inkarnace.

VIDEO: Jak se zrodil Ziggy Stardust? Nový film o Davidu Bowiem má první trailer FOTO: Film Constellation

Nejedná se o dokument ani životopisný film. Filmař Gabriel Range zasadil připravovaný snímek Stardust na začátek 70. let. Čtyřiadvacetiletý David Bowie navštívil v roce 1971 poprvé New York, aby objevil svět, který na něj ještě nebyl připraven. Jenže místo, aby couvl, stvořil své slavné alter ego Ziggyho Stardusta.

TOP 5 písní, které napsal Ivan Král. Nazpívali je Patti Smith, Iggy Pop, David Bowie, Pearl Jam i U2 

Davida Bowieho ztvárnil herec Johnny Flynn, jeho agenta Rona Obermana si zahrál Marc Maron. „Rozhodl jsem se stvořit film o tom, co člověka přiměje k tomu, aby se stal umělcem. O tom, co lidské bytosti nutí tvořit umění,“ popsal Gabriel Range svůj záměr.

Stejně tak se filmaři snaží odpovědět na otázku, kdo byl ten mladý muž, který se skrýval za mnoha tvářemi a uměleckými pseudonymy. Snímek by tak měl nabídnout pohled na zrod jedné z největších ikon populární kultury.

Premiéru měl mít na newyorském festivalu nezávislých filmů Tribeca Film, který měl proběhnout ve druhé půlce dubna. Kvůli pandemii koronaviru byl ale odložen na neurčito. Do kin by se měl dostat ještě letos, zatím se mohou diváci podávat na první trailer.

red, oh

Témata: David Bowie, Ziggy Stardust

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít