shop.musicserver.cz
Nové desky 20/2020 - od Lenny přes The 1975 po Blakea Millse

Nové desky 20/2020 - od Lenny přes The 1975 po Blakea Millse

Vydáno: 27.05.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Matúš Tóth

Tomuto týdnu vládnou Lenny a The 1975, nejvíce na své si ale přijdou příznivci hiphopu, country či domácí scény. První zastoupí například Gunna či KSI, druhé Steve Earle, Reckless Kelly a našince Cermaque nebo Paulie Garand s DJ Wichem. K nim pak přibydou Indigo Girls a The Airborne Toxic Event.

V pátek 22. května vyšly tyto nové tituly:

Lenny - Weird & Wonderful (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Lenny - Weird & Wonderful
Čtyři roky trvala Lenny příprava druhého studiového alba. Nástupce debutu "Hearts" dostal název "Weird & Wonderful", tedy Zvláštní a krásný, což vyjadřuje zpěvaččiny pocity z celé nahrávky, z níž část vznikla opravdu v roce 2016, zatímco ta poslední se dotáčela pár týdnů před vydáním. Na desku se nakonec vešlo dvanáct položek, včetně již rádiovým éterem prověřených singlů "Lovers Do" a "Home". I přes pokusy s novými producenty nakonec Lenny zůstala u ověřeného Ondřeje Fiedlera (Kryštof, Mirai, Paulie Garand), k němuž se v několika písničkách připojil ještě Marcell, duet s Marpem si vzal na starost Marcus Tran. Stylově se autorka drží na pomezí popu a rocku, do kterých se přimíchávají další styly jako new wave, electro pop, synth-pop, fragmenty punku nebo i tanečních rytmů. Výsledek prezentuje dcera Lenky Filipové na svém YouTube profilu.


The 1975 - Notes On A Conditional Form (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

The 1975 - Notes On A Conditional Form
Se čtvrtou studiovou deskou přichází britská formace The 1975. Dílo s názvem "Notes On A Conditional Form" nahrávala plynule od roku 2018 skoro až do teď a s produkcí si osazenstvo v čele s Georgem Danielem a Matthewem Healym nechalo pomoct od Jonathana Gilmorea. Kolekce je druhým a finálním pokračováním cyklu "Music For Cars", kterému předcházela nahrávka "A Brief Inquiry Into Online Relationships" z roku 2018. Čítá dvaadvacet kousků a ukázky si můžete poslechnout na Pitchfork.com.


Indigo Girls - Look Long (Rounder Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folk rock

Indigo Girls - Look Long
Americké folkové duo Indigo Girls věnovalo přípravě patnáctého alba "Look Long" dosud nejdelší dobu za celou kariéru. Od vydání předchůdce "One Lost Day" uplynulo bezmála pět let, během nich ovšem Amy Ray a Emily Saliers stihly objet nemalou část Spojených států a vydaly živou nahrávku s Colorado Symphony Orchestra. Pro natočení jedenácti písniček se vrátil irský producent John Reynolds, někdejší manžel Sinéad O'Connor a spolupracovník Andrey Corr, Belindy Carlisle, Damiena Rice či Glena Hansarda. Vedle kytar samotných členek dua v nich uslyšíte i smyčcové nástroje, klávesy či hlas Lucy Jules a Lucy Wainwright Roche. Nejen díky nim dámy sbírají především pozitivní recenze a vy si svůj názor můžete utvořit na YouTube kanálu Indigo Girls.


Tip týdne

Gunna - Wunna (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap / trap

Gunna - Wunna
Gunna by se svým druhým albem "Wunna" jistě rád navázal na úspěch debutu "Drip Or Drown 2", jenž vyšplhal na třetí příčku amerického žebříčku a bodoval i v Evropě a u protinožců. Nedostatkem invence americký rapper rozhodně netrpí, soudě podle osmnácti tracků, které pro novinku připravil. Hlavním producentem byla opět dvojice Wheezy a Young Thug, k níž se přidali například Frankie Bash, Mike Will Made It, Psymun nebo Tre Pounds. Mezi hosty se vedle již zmíněného Thuga blýskli Roddy Rich, Lil Baby, Nechie a Travis Scott. Zda bude letošní kolekce opět tak úspěšná, můžete zkoumat na Gunnově YouTube profilu.


Blake Mills - Mutable Set (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / folk jazz / alternativní folk

Blake Mills - Mutable Set
Americký písničkář Blake Mills se proslavil více jako producent. Spolupracoval s lidmi jako Fiona Apple, John Legend, Perfume Genius nebo Alabama Shakes, za jejichž album si dokonce vysloužil nominaci na Grammy. Byla by tedy chyba opomíjet i jeho vlastní tvorbu. Aktuálně ji prezentuje na svém čtvrtém řadovém albu. Ve své vlastní produkci sestavil celkem jedenáct písniček, které se intimní formou dotýkají folku, jazzu, indie a lehké alternativy. Co si pod tím představit, zjistíte z prvních singlů na jeho VEVU.


The Airborne Toxic Event - Hollywood Park (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / rock

The Airborne Toxic Event - Hollywood Park
Současně s personálním přetřesem ke konci roku 2019 se formace The Airborne Toxic Event pustila do nového a smělého projektu. Ten si zakládá na memoárech lídra Mikela Jolletta, a tak má novinka stejný název, tedy "Hollywood Park". Mimochodem, The Oprah Magazine označil uvedenou knihu jako jednu z nejočekávanějších publikací tohoto roku. Ukázky každé z nových skladeb alba najdete na Amazon.com.


Cermaque - Lament (Indies Scope)
bandzone / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / alternativní folk

Cermaque - Lament
Jubilejní desátá studiová deska "Lament" teplického písničkáře Jakuba Čermáka, který už nějaký čas vystupuje pod jménem Cermaque, je projekt překračující hranice žánrů i stylů. "Kytaru nahradila elektronika, folkový zpěv alternativní rap, nad bouřemi beatů se vznášejí dívčí chóry, soucit střídá vztek, empatie válčí proti samotě a odcizení," popisují tiskové materiály. "Často poslouchám francouzský a anglický rap a chyběla mi v češtině deska, která by byla názorová a aktivistická, ale zároveň ne ramenatá, která by byla drzá, ale zároveň sociálně citlivá a empatická," dodává autor. Na čtrnácti skladbách spolupracovalo bezmála čtyřicet lidí, a tak se téměř každého tracku zhostil jiný producent či beatmaker. Výraznou stopu tu zanechali Tomáš Tkáč, Karlsson, Aid Kid, Jan Kratochvíl (Dva), Květy, Ondřej Slavík (Zrní) nebo Elshish (Budoár staré dámy), o ženské vícehlasy se zasloužil brněnský sbor Tulení kůže i řada hostujících zpěvaček a uslyšíte tu také autorovy přátele jako Kaiu Macha, francouzské manžele Reberovi nebo Toma Háčka (Listolet). O skutečný rap se pak postaral Echo. Desku seženete ve třech různě dlouhých verzích včetně vinylu. Více informací a také ukázky z alba najdete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Steve Earle & The Dukes - Ghosts Of West Virginia (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Steve Earle & The Dukes - Ghosts Of West Virginia
Veterán americké country, folku i rocku a majitel tří Grammy Steve Earle a jeho dlouholetí parťáci The Dukes společně nahráli desku "Ghosts Of West Virginia". Deset písní se věnuje explozi uhelného dolu Upper Big Branch, při níž v roce 2010 zemřelo dvacet devět mužů, a stala se tak jednou z nejhorších amerických katastrof při těžbě uhlí. Má ale i určitý politický podtext. "Myslel jsem si, že vzhledem k tomu, co se děje nyní, je možná mou povinností udělat nahrávku, která by hovořila k lidem, kteří nehlasovali tak, jak jsem to udělal já. Je nebezpečné, pokud si lidé jako já stále myslí, že každý, kdo hlasoval pro Trumpa, je rasista nebo blbec. Pak jsme v prdeli, protože to prostě není pravda. Chtěl jsem udělat něco, co by mohlo začít dialog mezi oběma stranami," poznamenal sám hudebník. Co z toho vzniklo, zjistíte na jeho bandcampu.


Throwing Muses - Sun Racket (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Throwing Muses - Sun Racket
Americká alternativně rocková formace Throwing Muses vznikla v roce 1981 a naposledy jsme o ní slyšeli v roce 2013, kdy vydala nahrávku "Purgatory / Paradise". Nyní míří na pulty "Sun Racket". Posluchačům přináší desítku nových kousků a hned úvodní pecku "Dark Blue" si můžete poslechnout na YouTube.com. Možná vám bude znít docela spontánně a tento dojem je zcela správný: "Po třiceti letech společného už prostě víme, co od sebe čekat. Takže to šlo tak trochu samo," prozradila Kristin Hersh. Jak se nový počin líbí vám? O svůj názor se s námi podělte v komentářích pod článkem.


EP

  • Dagny - Strangers / Lovers (Side A) (Universal)
    Už před několika lety vyslalo norské Tromsø vedle Lene Marlin do světa další zpěvačku, která si získává čím dál větší pozornost. Od roku 2016, kdy vstoupila na mezinárodní scénu, má za sebou spolupráci s Stevem Aokim, Katy Perry či Seeb a předskakovala Eltonu Johnovi, Bryanu Adamsovi či Picture This. Její první EP vyšlo už před čtyřmi roky a teď na něj konečně navazuje druhým. Na šestici skladeb úzce spolupracovala s krajanem Thomasem Kongshavnem. Dagny můžete poznávat na jejím YouTube kanálu.
  • Beoga - Carousel
    Irská pop-folková kapela Beoga, která se proslavila díky spolupráci s Edem Sheeranem na písničkách "Galway Girl" a "Nancy Mulligan", si nyní může vybírat, s kým bude nahrávat příště. Dokazuje to i na čerstvém ípíčku. V sedmi skladbách přivítala hudebníky jako Foy Vance, Ryan McMullen, Lissie, Devin Dawson či Niall McCabe. Některé z nových kousků již nyní uslyšíte na jejich YouTube profilu.
  • Jordan Davis - Jordan Davis (Universal)
    Dva roky starému debutu amerického country zpěváka Jordana Davise se nedařilo tak jako singlům z něj. Třeba to napraví eponymním šestipoložkovým EP. Spolupracoval na něm s Joshem a Mattem Jenkinsovými a pak také s dvojicí prominentních autorek - Julií Michaels a Hilary Lindsey, které na nahrávce i uslyšíte. Výsledek hraje na Davisově YouTube kanálu.
  • Rock Mafia - Songs For The Eternal Optimist (12 Tones Music)
    Americký produkční tým Rock Mafia, který má na svědomí nahrávky interpretů jako Miley Cyrus, Vanessa Hudgens, Demi Lovato, Selena Gomez, Eminem, Zedd, No Doubt, Green Day, Justin Bieber či Mariah Carey, aktuálně navazuje na osm let starý mixtape a vydává čtyřpísňové EP. Ruku k dílu přiložili Mod Sun a DENM. Výsledek partička sdílí na svém YouTube kanálu.
  • The Nixons - Sonic Boom (EP) ()
    Pro milovníky hutných kytar přichystali američtí post-grungeoví The Nixons již druhé EP od svého návratu na scénu v roce 2017. Má název "Sonic Boom" a najdete na něm celkem pět energických skladeb. Těšit se z nich můžete na YouTube profilu formace.
  • Lemaitre - JGM (Substellar Records)
    Norské indietronikové duo Lemaitre, které v minulosti spolupracovalo s Porterem Robinsonem, Martinem Solveigem či Netsky, se připomíná čtveřicí nových písniček. Poslechnout si je můžete na jejich YouTube profilu.


Phoebe Katis - It’s Ok To Cry
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul pop / folk pop

Phoebe Katis - It’s Ok To Cry
Máte rádi soul a pop s jemnou příměsí gospelu, doo-wopu a folku, případně funku? Jestli vás tato kombinace zaujala, rozhodně by vám nemělo uniknout druhé album anglické zpěvačky Phoebe Katis, která navazuje po čtyřech letech na svůj debut "Honesty". Dostalo název "It’s Ok To Cry", ovšem bylo by divné, kdyby se vám u deseti písniček chtělo brečet, mají totiž zcela opačný charakter a atmosféru. Americký kytarista Cory Wong muzikantce oplatil spolupráci na jeho albu a následném turné, a podílel se na produkci nahrávky, přispěl rovněž svým kytarovým uměním. K němu se pak připojil bubeník Noah Levy, basák Jim Anton a Kevin Gastonguay na varhany B3 Hammond. Wurlitzer obstarala sama zpěvačka. Seznamovat se s její tvorbou můžete na jejím YouTube kanálu.


KSI - Dissimulation (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap

KSI - Dissimulation
Pod značkou KSI se skrývá šestadvacetiletý Olajide Olayinka Williams "JJ" Olatunji, jehož zájmy jsou poměrně široce rozkročené. Začínal coby YouTube komentátor a hráč počítačové hry FIFA, poté začal pomalu pokukovat po hiphopu, respektive comedy-rapu a k tomu navíc přibral i box. Ačkoli dosud vydal již čtyři EP a společnou desku s Randolphem, je "Dissimulation" jeho debutem. Společně se slušnou řádkou hostů (Offset, Lil Pump, Smokepurpp, Swarmz, Tion Wayne, Jeremih, Trippie Redd, Aiyana-Lee, Rick Ross, Lil Baby a S-X) na něj umístil dvanáct skladeb, které se od comedy-rapu dost odchylují. Produkce se pak ujali Mams Taylor, Jacob Manson, Gitty a již zmíněný S-X. Poslouchat můžete na jeho YouTube kanálu.


Steffany Gretzinger - Forever Amen (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná křesťanská hudba / worship

Steffany Gretzinger - Forever Amen
Se zhruba dvouměsíčním zpožděním se k nám dostává třetí album americké zpěvačky Steffany Gretzinger, která míchá do stylu zvaný worship indie folk a intimní pop. Na devíti písničkách s ní spolupracoval mimo jiné jeden z nejslavnějších interpretů současné křesťanské hudby Matt Maher a k němu se připojil Chandler Moore a Amanda Lindsey Cook. Produkce se ujal Jason Ingram, který si vloni odnesl po dvou Grammy a GMA Dove Awards za album "Look Up Child" Lauren Daigle. Zda se něco podobného povede i s "Forever Amen", můžete zkoumat na YouTube profilu zpěvačky.


Reckless Kelly - American Girls / American Jackpot (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / roots rock

Reckless Kelly - American Girls / American Jackpot
Americká pětice Reckless Kelly, postavená na sourozenecké dvojici bratrů Braunů, nepatří do té nejužší countryové špičky. To je dáno jednak tím, že country v minulosti míchali s jižanským rockem, roots rockem nebo americanou, jednak faktem, že pocházejí z Idaha, odkud se přestěhovali do Texasu, a ne z Nashvillu. Jejich předchozí deska ale jen těsně zůstala před branami Top 10 countryového žebříčku a bude stát za to sledovat, zda do ní konečně nakoukne. Kapela neponechává nic náhodě a připravila hned dvojalbum. Dostalo název "American Girls / American Jackpot" a bude na něm ke slyšení dvacet písniček. První ukázky znějí na YouTube profilu kapely.


Různí - I Still Play (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neo klasická hudba / jazz

Různí - I Still Play
"I Still Play" je projekt vydavatelství Nonesuch. Na desce najdete celkem jedenáct skladeb od interpretů, kteří působí pod jeho křídly a kteří tímto počinem vzdali poctu jeho dlouholetému prezidentu Bobu Hurwitzovi. Vedle sebe tu tak najdete převážně kompozice na pomezí jazzu a současné vážné hudby, jejichž autory jsou John Adams, Laurie Anderson, Timo Andres, Louis Andriessen, Donnacha Dennehy, Philip Glass, Nico Muhly, Brad Mehldau, Steve Reich, Pat Metheny a Randy Newman. Všechny dostaly klavírní podobu. Většinou se jí ujal Timo Andres, dvě dostal na starost Brad Mehldau a po jedné Jeremy Denk a Randy Newman. Ukázky a řadu dalších informací nabízejí stránky labelu.


Paulie Garand & DJ Wich - Mezi prsty (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rap

Paulie Garand & DJ Wich - Mezi prsty
Liberecký Paulie Garand spojil síly s DJ Wichem. Z původné plánovaného ípíčka nakonec vzniklo plnohodnotné třináctiskladbové album. "První věc z 'Mezi prsty', kterou jsme nahráli loni na podzim, měla původně vyjít na mé předchozí desce 'Jako ryba ve vodě'. Ostatní šlo rychle. Někdy v půlce března jsme měli komplet vybrané beaty a nahrané Pavlovy části. Čekali jsme jen na hosty. Byla to otázka pár měsíců, vše probíhalo jako po másle," popsal proces nahrávání alba Wich. Oněmi zmíněnými hosty jsou Rytmus, Pil C, Ego, Majk Spirit, Dano Kapitán, Zea, 7krát3, Martin Císar, Rest a celý label Ty Nikdy, na jehož YouTube kanálu můžete desku poznávat.


Miroslav Sekera - Bedřich Smetana, Franz Liszt - Klavírní dílo (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: komorní vážná hudba

Miroslav Sekera - Bedřich Smetana, Franz Liszt - Klavírní dílo
"Rád bych dokázal, že Bedřich Smetana byl komponista srovnatelný s Franzem Lisztem a že jeho hudba patří na světová pódia." S tímto odvážným krédem se do nové nahrávky pustil český klavírista Miroslav Sekera. Liszt byl Smetanovi velkým vzorem a jejich korespondence i několikeré osobní setkání později vyústily v přátelství. Zatímco Lisztovo klavírní dílo se těší velké pozornosti, klavírní Smetana si cestu do širšího povědomí stále hledá. Na albu najdete od obou autorů celkem osm děl včetně tří Lizstových skladeb, na nichž spolupracoval s Verdim, Mozartem a Wagnerem. O jaké skladby se jedná a jak znějí, můžete zkoumat na stránkách vydavatelství Supraphon.


Anchor & Braille - Tension (Tooth & Nail Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / synth-pop / indie rock

Anchor & Braille - Tension
Vzhledem k tomu, že američtí Anberlin jsou aktuálně tak trochu u ledu, mohl se jejich frontman Stephen Christian opět vrhnout na svůj sólový projekt, který již od roku 2007 nazývá Anchor & Braille. Výsledkem tohoto návratu je čtvrtá deska s názvem "Tension", přičemž nejen tento název, ale všech deset písniček píše velkými písmeny. Přes to je sám interpret považuje za svoje nejlehčí kousky vůbec. Chtěl by, aby posluchač cítil tu samou svobodu jako on sám. Není tedy divu, že se odchýlil od rocku směrem spíš k popu, i když, jak uslyšíte z ukázek na YouTube profilu labelu Tooth & Nail, některé fragmenty rocku jsou zde stále slyšitelné.


V krátkosti

  • Badly Drawn Boy - Banana Skin Shoes (AWAL)
    Anglický muzikant, který kombinuje rock, folk a lo-fi a kterého si Nick Hornby vybral pro složení soundtracku k filmu "About A Boy", přichází po osmi letech s novým albem, na němž naleznete hned čtrnáct písniček. Uslyšíte je na jeho YouTube profilu.
  • Emily Keener - I Do Not Have To Be Good
    Americká písničkářka na sebe upozornila v The Voice svojí verzí "Goodbye Yellow Brick Road" Eltona Johna, při níž se otočili všichni kouči, a i když nedošla příliš daleko, vydává aktuálně své druhé album s celkem devíti písničkami. Její zastřený a lehce psychedelický folk můžete poznávat na na jejím bandcampu.
  • Rafael Anton Irisarri - Peripeteia (Bertus)
    Americký představitel post-minimalismu, dronu a ambientu vydává letos již druhou nahrávku a své příznivce rozhodně nešidí. Má sice pouze devět skladeb, ovšem jejich stopáž se blíží hodině a půl. Na jedné z nich spolupracoval se španělskou skladatelkou Yamilou. Celou nahrávku již sdílí prostřednictvím svého bandcampu.
  • Woods - Strange To Explain (Bertus)
    Po třech letech se vrací newyorští zastánci psychedelického folku Woods a na svém jedenáctém albu představují příhodně stejný počet písniček, které natáčeli v kalifornském Stinson Beach, někdejší enklávě LSD. Není tedy divu, že nahrávka, z níž část uslyšíte na jejich bandcampu, je ovlivněná také psych popem a freak folkem.
  • RG Lowe - Life Of The Body (Bertus)
    Již podruhé se člen texaských minimalistů Balmorhea vydává na sólovou cestu a po debutu "Slow Time" připravil devět skladeb, které míří do vod indie folku a alt popu. Produkce se ujal David Boyle (Glen Hansard, Patty Griffin, Okkervil River) a na jejich nahrávání se podíleli i někteří z dalších členů jeho domovské skupiny. Jak to celé dopadlo, uslyšíte na umělcově bandcampu.
  • Audrey And Hugh - Sisterman
    Na debutovém albu amerického dua se potkává americana a folk s evropskými základy. Jistou záruku kvality může být Grammy oceněný producent Mitch Dane, známý ze spolupráce s Jars Of Clay, JJ Heller a The Blind Boys Of Alabama. Seznámit se s Audrey MacAlpine a Hughem Trimblem můžete na jejich webu.
  • Banfi - Colour Waits In The Dark (Kin)
    Své druhé album nám představuje indie popový muzikant ze Swansea, kterého čeští fanoušci znají především díky spolupráci s Lake Malawi. Devět nových písniček, které uslyšíte na banfiho soundcloud.com, produkoval Eliot James (Two Door Cinema Club, Noah And The Whale).
  • Dennis DeYoung - 26 East, Vol. 1 (Bertus)
    Někdejší frontman Styx vydává sedmé studiové album, na němž v deseti písničkách kombinuje klasický a progresivní rock. V jedné z nich si zahostoval i Julian Lennon a první z nich sdílí na svém webu.
  • Katie Von Schleicher - Consummation (Bertus)
    Americká indie rocková písničkářka a někdejší členka Wilder Maker se připomíná po třech letech od kritikou vřele přijatém albu "Shitty Hits" s třináctkou nových písniček, které opět produkoval Eli Crews (Son Lux, CUP). Osobitý styl zpěvačky můžete poznávat na jejím bandcampu.
  • Tim Burgess - I Love The New Sky (Bertus)
    Britští The Charlatans jsou aktuálně v útlumu, a tak se dostalo na další sólovku jejich frontmana. Dvanáct písniček na pomezí indie rocku a britpopu produkoval Daniel O'Sullivan, známý z kapel Guapo,Ulver, Sunn O))) nebo Æthenor. Jak se na nahrávku podepsal, můžete zkoumat na Burgessově bandcampu.


Dále vychází:

Aksak Maboul - Figures (Bertus)
Alaina Castillo - Mensajes De Voz (EP) ()
Andy And The Odd Socks - Who's In The Odd Socks? (Sony Music)
Cauldron Black Ram - Slaver (Mystic Production)
Craig Morgan - God, Family, Country ()
Crossfaith - Species EP (Ep)
Darren Hayman - Home Time (Bertus)
Die Kreatur - Panoptikum (Mystic Production)
Donny Benét - Mr Experience (Bertus)
Dylan Menzie - Lost In Dreams ()
Fretland - Fretland ()
From Hell - Rats & Ravens (Bertus)
Her Chariot Awaits - Her Chariot Awaits (Bertus)
Hexenbrett - Zweite Beschwörung (Ein Kind Zu Töten)
High Waisted - Sick Of Saying Sorry ()
Chouk Bwa & The Angströmers - Vodou Alé (Bertus)
Jabee - The World Is So Fragile And I’M Glad I Got You ()
Jason Simon - A Venerable Wreck ()
John-Robert - Bailey Barely Knew Me (EP) ()
Lindy Vopnfjörd - State Of The Heart ()
Lorelei Rose Taylor - Versailles (EP) ()
Love-Songs - Nicht Nicht (Bertus)
Marie Dahlstrom - Like Sand ()
Martin Fröst & Concerto Köln - Vivaldi (Sony Music)
Max - Colour Vision ()
One Desire - Midnight Empire (Bertus)
Rett Smith - Giving Up On Quitting ()
Revenge - Strike.smother.dehumanize (Mystic Production)
Roo Panes - Pacific (EP) ()
Satori vs. Dr. Echo - Dub Defender Sessions ()
Scarlxrd - Fantasy Vxid (EP)
Sinister - Deformation Of The Holy Realm (Mystic Production)
Sister Species - Light Exchanges (Aura Vortex)
Skooly - Nobody Likes Me ()
Talsounds - Acquiesce (Bertus)
Temnein - Tales: Of Humanity And Greed ()
The Dirty Clergy - In Waves (Cornelius Chapel Records)
The Sonic Dawn - Enter The Mirage (Heavy Psych Sounds)
Todd Goldstein (Of Arms And Harlem Shakes) - Memory Foam ()
War Cloud - Earhammer Sessions (Bertus)
Wolftooth - Valhalla (Bertus)
X Alfonso - Inside ()
Young M.A - Red Flu (EP) ()
Zola Blood - Two Hearts (EP) ()

Vychází na vinylu:
Aksak Maboul - Figures (Bertus)
Caligula's Horse - Rise Radiant (Sony Music)
Cermaque - Lament (Indies Scope)
Darren Hayman - Home Time (Bertus)
Dennis Deyoung - 26 East, Vol. 1 (Bertus)
Donnas - Spend The Night (Warner Music)
Donny Benét - Mr Experience (Bertus)
Duran Duran - A Diamond In The Mind (Bertus)
Ethiopian & Gladiators - Dread Prophecy (Warner Music)
Ghetto Kumbé - Ghetto Kumbé (Bertus)
Chouk Bwa & The ?ngströmers - Vodou Alé (Bertus)
Katie Von Schleicher - Consummation (Bertus)
Love-Songs - Nicht Nicht (Bertus)
L’Eclair - Noshtta (EP) (Bertus)
Marduk - Rom 5:12 (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Marduk - Wormwood (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Plague Years - Circle Of Darkness (Mystic Production)
Rafael Anton Irisarri - Peripeteia (Bertus)
Revenge - Strike.smother.dehumanize (Mystic Production)
Sinister - Deformation Of The Holy Realm (Mystic Production)
Talsounds - Acquiesce (Bertus)
The 1975 - Notes On A Conditional Form (Universal)
The Airborne Toxic Event - Hollywood Park (Universal)
Throwing Muses - Sun Racket (Bertus)
Tim Burgess - I Love The New Sky (Bertus)
War Cloud - Earhammer Sessions (Bertus)
Woods - Strange To Explain (Bertus)
Yes - Songs From Tsongas (35th Anniversary Concert) (Bertus)

Reedice:
Česká filharmonie, Václav Talich - Bedřich Smetana - Libuše 1939 (Supraphon)
Marduk - Plague Angel (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Marduk - Rom 5:12 (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Marduk - Wormwood (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Pavel Bobek - Víc nehledám... (Universal)
Různí - 16 nej od táborových ohňů (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Nespoutaně euforičtí ožralové z The 1975 v Praze připomněli, že život je krásný (15.03.2024 14:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Audio: The 1975 se v krátkém songu "Now Is The Hour" loučí s milou. Dojemná skladba zazní v očekávaném seriálu "The New Look" (08.02.2024 12:24)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu