Monika Bagárová „dorazila“!

Živé vysílání posledního superfinále SuperStar tak trochu překvapilo už na samém počátku, když se skrze obrovskou obrazovku připomínající tablet objevila na svém porotcovském místě novopečená maminka Monika Bagárová (25). Nebyla tam ale přítomna osobně, nýbrž virtuálně! Ze svého domova u Brna, kde žije s partnerem Makhmudem Muradovem (30), živě komunikovala se zbytkem poroty i se soutěžícími. A tak se hned porotci ve složení Patricie Pagáčové (31), Leoše Mareše (44), Pavola Habery (58) a Mariána Čekovského (43) zeptali Moniky na to, jak se pár hodin po návratu domů z porodnice daří jí i malé Rumii.

„My se máme krásně, děkuju moc za optání. Holčičce se daří taky krásně a tatínek s babičkou právě hlídají, dokud nebude mít hlad. Do té doby budu s vámi,“ odpověděla na začátku večera rozzářená Monika Bagárová, která po prvním reklamním spotu dceru dokonce ukázala na kameru.

Nečekaná kritika

Všech pět finalistů čekaly poslední večer opravdu perné chvíle. V prvním kole měli zazpívat světový hit. Jakým překvapením bylo, že právě tohle kolo se nejméně zdařilo těm, kteří se po celou dobu soutěže nedopustili jediné chybičky. „Martine, to je poprvé, co jsem tě asi slyšela zpívat falešně a přiznám se, že jsem z toho zaskočená,“ zhodnotila výkon miláčka soutěže Martina Schreinera, který minulou neděli zazářil s písní Petra Muka Tančíš sama. Tentokrát mu to s hitem mega filmu Titanic od Céline Dion My Heart Will Go On až tak dobře nevyšlo.

Stejně nečekané kritiky se v prvním kole částečně dočkala i velká favoritka na výhru Diana Kovaľová, která se některým porotcům jevila na píseň Set Fire to the Rain od Adele ne zcela vyspělá. „Bylo to takový dietní. Přijde mi, že máš ten hlas odlehčenej, na rozdíl od Adele, která má dospělej hlas jako zvon, ale za to nemůžeš, s tím nejde nic dělat, to je fyziologicky daný,“ řekl nejmladší finalistce Leoš Mareš, který diváky po hodině a půl od začátku přímého přenosu překvapil zprávou, že za tak krátký čas přišlo soutěžícím již kolem 300 tisíc hlasů, které rozhodují o tom, kdo se stane SuperStar pro rok 2020.

Bagárová kojila, Pagáčová ujela 

Pak začalo druhé kolo, ve kterém se stále všech pět finalistů předvedlo s českou či slovenskou písní. O hodnocení první vystupující Barbory Piešové však přišla Monika Bagárová, kterou volaly mateřské povinnosti a musela si odběhnout nakojit malou Rumii.

Po výkonu Martina Schreinera nastala další ne zrovna veselá situace. Porotkyně Patricie Pagáčová poznala, jak moc zrádné může být mluvit v přímém přenosu, kdy svá slova nemůže už vzít zpět. Zmínila totiž, že Leoš Mareš překonal pomyslnou hranici jednoho milionu sledujících na instagramu. V reakci na to sám hned vyzdvihl, že každoročně posílá na charitu tolik peněz, kolik má přesně v daný čas sledujících, což znamená, že od příštího roku bude posílat více než 1 milion korun. A Patricie bohužel nejspíš mluvila rychleji, než v daný okamžik myslela...

„Tak to doufáš, že už ti radši další soutěžící nepřibudou, viď,“ zněla slova, kterých patrně v další vteřině hned litovala a zbytek poroty vypadal také zaskočeně. Naštěstí pro bývalou hvězdu seriálu Ulice hned po její ne zrovna vhodné poznámce, ze které vyplývalo, že by Leoš Mareš už neměl mít víc sledujících, aby nemusel posílat na charitu ještě víc peněz, se pustila v pořadí už několikátá reklama, která pro ni byla v tu chvíli jako darem shůry.

Československý masakr

Ve druhém kole se Dianka Kovaľová musela opět popasovat s nepříjemnou kritikou ze strany porotců Habery a Bagárové poté, co zazpívala hit kapely Elán Voda čo ma drží nad vodou. „Taky si jako Paľo myslím, že to nebyla dobrá volba. Nechápala jsem, co se děje, že sis zvolila písničku tak strašně nízko... Myslím si, že sis to měla trošku rozmyslet, ale to nemění nic na tom, že jsi geniální,“ podpořila v závěru Dianu Monika. Stejně tak před ní vystupující Dominika Lukešová nedopadla úplně nejlépe a porota její výkon shrnula tak, že si s písní Ewy Farne Na ostří nože ukrojila příliš velké sousto. 

Právě Dominika Lukešová společně s Giovannim Riccim byli ti, pro které soutěž SuperStar a naděje na vítězství s druhým kolem skončila. Do závěrečné části tak postoupil Martin Schreiner, Barbora Piešová a Diana Kovaľová, kteří ve třetím kole měli za úkol interpretovat píseň, se kterou v průběhu soutěže už jednou zazářili.

Slzy tekly proudem

Ve třetím kolem jako první zazpíval benjamínek Dianka, která si s písní Someone You Loved, se kterou vystoupila v prvním castingovém kole, vysloužila po kritice z předchozích kol standing ovation. Dostala dokonce i samotného kata Haberu. „Gratuluju, zasloužíš si být zpěvačkou a živit se zpěvem,“ dojal se jindy obávaný porotce. Obdobně zdařile si ve třetím kolem počínal i Martin Schreiner s „dojákem“ Say Something„Teď už to není soutěž, ale přehlídka toho nejlepšího... Martine, bylo to dechberoucí,“ chválila posledního zbývajícího mužského finalistu porota kromě Moniky Bagárové, která se už před koncem druhého kola vytratila z obrazovky za novorozenou dcerkou.

Největší emocionální bombou byl však výkon Barbory Piešové. Ta s písní Next to Me od Imagine Dragons rozplakala nejen sebe tak, že píseň málem nedozpívala, ale i Patricii Pagáčovou a Leoše Mareše. „Barboro, děkujeme. Já si tenhle okamžik budu pouštět na youtubu do konce svýho života,“ dodal dojatý porotce.

SuperStar zná svého vítěze!

Jen několik málo minut před půlnocí se Česká a Slovenská republika dozvěděla, kdo zvítězil. Pomyslnou bronzovou medaili získal Martin Schreiner. Vítězem celého ročníku SuperStar 2020 se těsně stala Barbora Piešová! „Nemám nic nacvičené, ale asi všem poděkuju, co se tu o mě starali a udělali ze mě ženu... Všichni jsou na mě strašně hodní a perfektně se mi s nimi spolupracovalo. Byla to úžasná párty. Je to wow!“ reagovala na své vítězství mladá nadějná zpěvačka, která v soutěži prošla největší proměnou vzhledu a kromě titulu SuperStar odnese i výhru v hodnotě 75 tisíc eur (2 miliony korun). Druhá velká favoritka soutěže, patnáctiletá Dianka, se tak umístila druhá.

VIDEO: Vyřazená finalistka Miss Karin Křížová o zákulisí SuperStar: Nejde tam o zpěv! 

Video
Video se připravuje ...

Vyřazená finalistka Miss Karin Křížová o zákulisí SuperStar: Nejde tam o zpěv! Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Fotogalerie
104 fotografií