TOP 7 sourozeneckých kapel: Larkin Poe, Haim, Kings Of Leon a další

Vydáno 31.05.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Blíží se vydání nových alb sesterských kapel Larkin Poe a Haim. Sepsali jsme proto přehled rodinných kapel, což není termín, pod kterým se skrývají jen Kelly Family. Vybrali jsme sedmičku těch, které by neměly uniknout vaší pozornosti.

TOP 7 sourozeneckých kapel: Larkin Poe, Haim, Kings Of Leon a další Larkin Poe, FOTO: promo kapely


Larkin Poe

Larkin Poe založily sestry Rebecca and Megan v roce 2010, ve světě hudby se ale rodina Lovellova pohybuje déle. Společně se třetí sestrou Jessicou tvořily country trio Lovell Sisters, které se před deseti lety rozpadlo. Rebecca s Megan se krátce na to rozhodly osamostatnit a založily novou kapelu pojmenovanou po svém předkovi a věci nabraly rychlý spád. Už v roce 2014 byly například vyhlášeny největším objevem slavného festivalu Glastonbury, kde opět zahrály dva roky na to. Za průlomové lze považovat album Peach.

Kromě vlastní tvorby jezdí Lovellovy po světě jako doprovodné muzikanty, doprovázely například Elvise Costella. 

V letošním roce dokonce dvojice usilovala o zisk Grammy s albem Venom & Faith, zůstalo však pouze u nominace. Larkin Poe měly v Praze vystoupit 25. května, vzhledem k současné situaci byl však jejich koncert odložen na březen příštího roku. Své páté album Self Made Man, které vyjde 12. června, tak představí v Lucerna Music Baru až 2. března 2021. 

Southern Avenue a Larkin Poe, dvě kapely nominované na Grammy, zahrají na jaře v Praze

 


Haim

I v čele skupiny Haim stojí sourozenecká trojice. Sestry Este, Danielle a Alana tvoří pevné jádro formace, do které patří ještě bubeník Dash Hutton. Zvláštností je, že ačkoliv Haim vznikli už v roce 2006, až do roku 2012 nevydali žádný singl. Debutové EP Forever se však dočkalo obrovského ohlasu a skupina brzy podepsala nahrávací smlouvu se společností Polydor Records. Vedle toho se ve svém průlomovém roce objevila v roli předskokana na turné Keshy či Mumford & Sons. Letos vydají Haim své druhé studiové album, na kterém se podílel například také Calvin Harris.

 


The Interrupters

Skupina The Interrupters se skládá ze čtyř členů, hned tři z nich jsou sourozenci. Se zpěvačkou Aimee Ellen, která se v hudebním průmyslu pohybuje už od roku 2002, se Jesse, Justin a Kevin Bivonovi dali dohromady před devíti lety. Od té doby společně vydali tři studiové desky a stihli vystoupit jako předskokani Green Day v pražské Tipsport Aréně.

 


Kitty, Daisy & Lewis

Kitty, Daisy & Lewis - tak se jmenuje britská pětičlenná kapela, v jejímž čele stojí trojice sourozenců Durhamových. Na scéně se pohybuje už od roku 2000, své debutové sólové album však formace vydala až o osm let později. Za sebou má vystoupení na festivalech Bestival a Glastonbury, jako předskokany pro severoamerickou část svého turné si ji vybrali Coldplay a zahrála si také ve filmu Last Chance Harvey.

 


The Corrs

Sourozenecká čtveřice Corrsových o sobě dala poprvé vědět v roce 1990. První album Forgiven, Not Forgotten vydali Jim, Sharon, Caroline a Andrea o pět let později a další na sebe nenechalo dlouho čekat. Na konci roku 2006 se však členové rozešli rozdílnými cestami, a především sólová dráha zpěvačky Andrey se jevila jako úspěšná. Vydala hned dvě alba a jedno má na kontě i její sestra Sharon. Mezitím si ony i zbytek kapely založil rodiny, což sourozence opět sblížilo. Před pěti lety tak skupina oznámila svůj návrat, čímž potěšila nejednoho fanouška. Od té doby vydali The Corrs dvě studiová alba a vyrazili na evropské turné, během kterého odehráli přes třicet koncertů.

 


Jonas Brothers

Podobnou cestu jako The Corrs ušla také skupina Jonas Brothers. Té ke zviditelnění pomohl kanál Disney Channel, na kterém uvedla vlastní seriál a zahrála si v jeho filmech Camp Rock 1 a 2. V roce 2013 se však bartři nepohodli a na nějakou dobu své společné působení ukončili. Zatímco Joe Jonas slavil úspěch s novou skupinou DNCE a jeho mladší bratr Nick vydal sólové hity Jealous nebo Close, nejstarší Kevin založil rodinu.

TOP 8 videoklipů týdne: Rybičky 48, Olga Lounová i Jonas Brothers

V roce 2018 byli sourozenci čím dál častěji viděni spolu a na začátku následujícího roku oznámili návrat singlem Sucker, jenž vystoupal na první příčku hitparády Billboard Hot 100 a za který byla formace nominována na Grammy. Následovalo vydání dokumentu Chasing Happiness a alba Happiness Begins, s nímž se vydali na stejnojmenné celosvětové turné. Svou comebackovou éru Jonas Brothers uzavřeli vydáním koncertního filmu Happiness Continues a momentálně pracují na nové desce.

 


Kings Of Leon

Americkou rockovou skupinu Kings of Leon tvoří Nathan, Caleb a Jared Followillovi a jejich bratranec Matthew. Sourozenci strávili dětství cestováním po jihu a pomáhali svému otci, který byl kazatelem, při bohoslužbách. Právě náboženská výchova bratry zpočátku v jejich tvorbě velmi ovlivnila, producent Angel Petraglia však formaci později posunul spíše rockovým směrem. V roce 2004 byla její skladba Red Morning Light využita pro hru FIFA, zároveň se Kings of Leon vydali na turné s The Strokes a U2 a koncem roku vydali své druhé album Aha Shake Heartbreak.

Největší komerční úspěch zaznamenala čtvrtá deska Only By The Night s hity Use Somebody nebo Sex On Fire. V současné době se skupina věnuje přípravě dalšího alba. Na konci března vydala po více než třech letech novou píseň Going Nowhere, která by měla být jeho předzvěstí.

Kings Of Leon nebo Macklemore & Ryan Lewis budou kousek od Česka - vystoupí na festivalu Rock In Vienna

Text: Andrea Štipčáková, foto: archivy kapel

Témata: Larkin Poe, The Interrupters, Kitty, Daisy & Lewis, Haim, The Corrs, Jonas Brothers, Kings of Leon

zavřít