shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 24. týden 2020

Viktor Sheen přeskočil Lady Gaga a znovu vede albový žebříček, z rádií nejčastěji zní The Weeknd

Vydáno: 17.06.2020 07:30 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Zatímco The Weeknd dokázal minulé prvenství v rádiích obhájit, Lady Gaga si v albové části českých hitparád pohoršila na dvojku. Její "Chromatica" se musela sklonit před Viktorem Sheenem, který s deskou "Černobílej svět" válcuje soupeře už přes rok.

The Weeknd - After Hours
© facebook interpreta
RÁDIA - The Weeknd si připisuje už čtvrtý vavřín v posledních šesti týdnech. Hit "Blinding Lights" boří žebříčky po celém světě a také deska "After Hours" jde na dračku - v Top 10 se stále drží i u nás, což si můžete ověřit o něco níže v albové části komentáře. O to víc může zdejší fanoušky mrzet, že pražský koncert byl kvůli koronaviru odložen o celý rok až na listopad 2021, kdy už aktuální hype pravděpodobně opadne.

Za kanadským zpěvákem se sešly hned tři domácí kapely. Zatímco druzí Kryštof a čtvrtí Chinaski vyhrávají z českých rádií prakticky s každým svým singlem už dvě dekády, bronzoví Mirai se po jejich bok zařadili až v posledních několika letech. Po hitech jako "Když nemůžeš, tak přidej", "Anděl" nebo "OTCHI" se tentokrát na špičku propracovali s typicky letní písní "Yahoda".

Pětka znamená nové maximum pro guyansko-amerického rappera, který si říká Saint Jhn. Se songem "Roses" už zabodoval v mnoha zemích, v USA byl sedmý, v Británii dokonce zvítězil. U nás tentokrát poskočil o šest míst vzhůru.

Alicia Keys si naopak o šest příček pohoršila, její "Underdog" tentokrát bere číslo devět. Vrchní desítku uzavírají Bad Wolves, kteří se do ní se "Sober" po několika týdnech vracejí.

Nejúspěšnější novinku kola má na svědomí britská zpěvačka Mabel. Její loňské debutové album "High Expectations" se u nás příliš velké pozornosti nedočkalo, na ostrovech tomu ale bylo jinak - čtyřiadvacetiletá dcera švédské interpretky Neneh Cherry a britského producenta Camerona McVeye letos na udílení Brit Awards kralovala ženské kategorii. Již pátý singl "Boyfriend" v našem éteru startuje na sedmatřicítce.

Jako šedesátí osmí nejhranější vstupují do pořadí X Ambassadors zásluhou songu "Zen". Jednaosmdesáté místo obsadil jeden z headlinerů Colours Of Ostrava 2021 Martin Garrix. V singlu "Higher Ground" mu hostuje Švéd John Martin.

Top 10 ČR - rádia:
  1. The Weeknd - Blinding Lights
  2. Kryštof - Hned teď (pojď být světlometem)
  3. Mirai - Yahoda
  4. Chinaski - Kapradí
  5. Saint Jhn - Roses
  6. Ava Max - Kings & Queens
  7. Celeste - Stop This Flame
  8. Marek Ztracený - Tak se nezlob
  9. Alicia Keys - Underdog
  10. Bad Wolves - Sober


Viktor Sheen - Černobílej svět
© facebook interpreta
ALBA - Jen na jediný týden dokázala Lady Gaga přerušit rapovou dominanci v albovém žebříčku. Navzdory tomu, že tentokrát její šestá řadovka "Chromatica" (přečtěte si naši makrorecenzi) nezopakovala prvenství z minulého kola, díky druhé příčce pořád zůstává jedinou deskou mimo hiphopový žánr v Top 5.

Na vrchol se opět vrací neúnavný vládce Viktor Sheen. Budeme se opakovat, ale album "Černobílej svět" se v popředí pravidelně vyskytuje už od loňského května a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by fanoušky omrzelo. Zdá se, že titul nejzásadnější rapové nahrávky posledních let u nás náleží právě dílu interpreta, který se narodil v roce 1993 jako Viktor Dundych v Kazachstánu.

Třetí ani čtvrté místo své majitele nemění, na svém setrvali Ca$hanova Bulhar ("rap disco revoluce") i Nik Tendo ("Restart"). Na pětce startuje jediná novinka elitní desítky. Postaral se o ni Labello. Nenechte se zmást názvem "Pop" - jde o rappera z pražského Žižkova.

Podobně jako v uplynulých týdnech ani tentokrát neočekávejte v Top 10 žádné převratné skoky. Šestý The Weeknd si pohoršil jen o jednu pozici, Dua Lipa a Harry Styles zůstali na stejném místě. Nejhůře tedy dopadli Paulie Garand a DJ Wich: jejich společná deska "Mezi prsty" ztratila tři příčky a zařadila se na devítku. Hned za ní následuje Nik Tendo s loňským počinem "Fatamorgana".

Do pořadí v dalších patrech hitparády už promluvila jen jedna novinka. Umístila se na pětasedmdesátém řádku a jedná se o kompilaci Universalu s názvem "Top20.cz 2020/1".

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Černobílej svět
  2. Lady Gaga - Chromatica
  3. Ca$hanova Bulhar - rap disco revoluce
  4. Nik Tendo - Restart
  5. N Labello - Pop
  6. The Weeknd - After Hours
  7. Dua Lipa - Future Nostalgia
  8. Harry Styles - Fine Line
  9. Paulie Garand & DJ Wich - Mezi prsty
  10. Nik Tendo - Fatamorgana

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde

NÁZORY
  • Černobílý svět (tom, 17.06.2020 23:27) Reagovat

    To co předvádí Černobílej Svět od Sheena je něco neuvěřitelného. A to se o něm v mainstream skoro napíše a rádia ho nehrají. Rád bych se přečetl nějakej článek, který by se více zabýval touto deskou, co dosáhla, jakej měla impact a nějaky statistiky. Podle mě si to zaslouží. Tohle je generační album

    • Re: Černobílý svět (Strny, 18.06.2020 11:46) Reagovat

      Českej rap je shit

    • Re: Černobílý svět (Honza, 19.06.2020 06:37) Reagovat

      Statisky máš na IFPI!

  • Českej rap je shit... (Anonym, 18.06.2020 11:46) Reagovat

    Českej rap je shit

    • Re: Českej rap je shit... (Anonym, 19.06.2020 11:29) Reagovat

      Vikror S.. Černobile.j svět.. Zas takovej zázrak to fakt není.. Sorry jako

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Zemřel Daniel Vali z Maxim Turbulenc. Bylo mu pouhých 53 let
Zemřel Daniel Vali z Maxim Turbulenc. Bylo mu pouhých 53 let Velmi smutnou zprávu dnes musela na sociálních sítích sdělit kapela Maxim Turbulenc. V pouhých třiapadesáti letech totiž v noci zemřel Daniel Vali, zpěvák a asi nejznámější tvář tohoto seskupení. Podle informací CNN Prima News... čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 17:00 v sekci Novinky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
- Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu