LIVE: MIG 21 i potřetí roztančili Lucerna Music Bar Open Air na pražském Výstavišti

Vydáno 03.07.2020 | autor: Aleš Materna

I napotřetí to bylo velké, barevné a zábavné. I napotřetí vyprodali Mig 21 venkovní prostor na holešovickém Výstavišti, kam svou scénu přeložil Lucerna Music Bar. A také třetí den po sobě se fanoušci skvěle bavili hudbou, mexickými vlnami i povedenými vtípky.

LIVE: MIG 21 i potřetí roztančili Lucerna Music Bar Open Air na pražském Výstavišti LIVE: MIG 21 i potřetí roztančili Lucerna Music Bar Open Air na pražském Výstavišti

MIG 21
LUCERNA MUSIC BAR OPEN AIR, PRAHA
2. 7. 2020

Že kapela Mig 21 stojí a padá s showmanstvím a osobou Jiřího Macháčka je téměř každému jasné.  Ač hraje v poslední době téměř na všech svých koncertech již notně ohrané písníčky a fandové netrpělivě čekají na nějaké nové songy či celé album, jejich koncerty jsou pokaždé díky charismatu Jiřího Macháčka zábavnou událostí. Ovšem pozor, výborná je i hudba a výkony ostatních muzikantů, kteří v průběhu show svého zpěváka vtipně doplňují.

Mig 21 se potřetí proletěl nad pražskou Stromovkou. Jiří Macháček si s fanoušky užil mexickou vlnu

Nutno říct, že scéna a samotná aréna na Výstavišti je více než vhodně zvolena a ač se jednalo o samostatný koncert, byla atmosféra téměř festivalová. Stánky se všemi druhy pití i jídla, DJ s malou taneční scénou i tribuna, z níž byl nádherný výhled na pódium i nedaleký Průmyslový palác.

Skupina začala svou show dvacet minut po dvacáté hodině skladbou westernovského střihu Hyjé, v jejímž refrénu Macháček symbolicky k dnešní post-coronavirové době zpívá: „Ještě žijem, ještě naděje jsou.“. Také proto tuto skladbu v samotném závěru kapela znovu zopakovala, zřejmě aby si fanoušci uvědomili a vychutnali, že je po téměř čtyřech měsících kulturního vakua možné se opět svobodně a bez zábran bavit, radovat a veselit. 

A pokračovalo se zostra těmi nejznámějšími hity Malotraktorem, Skejt, Máma se vrací a Tančím, což všechny neudržitelně rozparádilo a tančili a zpívali i barmani rozlévající drinky.

Mig 21 v Plzni posbírali spoustu dalších kalhotek do sbírky

Macháček a celá kapela působili hlavně zpočátku mírně zakřiknutě až ležérně, ale právě reakce fanoušků na tyto skladby je stále více strhávala až k exhibicionismu, který k této taneční, pěvecké a "striptértské" partičce z pražského Smíchova prostě patří.

Mexické vlny, diskorytmy v písni Diskobůh, Macháček s gumovou kytarou, Macháček striptýzový trošku pupkatý svlíkající se exhibicionista, indiánské čelenky ve skladbě Ho-Ka-Te i obří kalhotky pověšené na šňůře napříč celým pódiem v písničce Kalhotky si sundej, to vše již lidé znají, přesto to i díky Macháčkovým vtipkům v proslovech a hudební živelnosti celého spolku bylo zase přesně to, co fanoušci od Mig 21 očekávají.

Vzhledem k nedávnému výročí věnovala kapela píseň Svoboda není levná věc Miladě Horákové, nový byl prapor s logem kapely, s nímž Jiří Macháček pobíhal po pódiu a mával na všechny strany. Nebo papírová svítící lodička, kterou si lidé v obecenstvu nad hlavou předávali jako na vlnách v rytmu písničky Člun.

Mig 21 zahájili turné v Českých Budějovicích. Nechyběla nová píseň ani dámské spodní prádlo

Celou téměř dvouhodinovou show ukončila píseň Hurá coby radostná tečka, která lidem předávala poselství o nadcházející, doufejme již definitivně radostnější a veselejší době, jež snad nastává po takzvaném pandemickém období. A kdo jiný by měl být zvěstovatelem nastávajících dobrých radostných časů, než právě hoši ze Smíchova. Parádní show v parádním prostoru a skvěle strávený večer.

Text: Aleš Materna, foto: Iveta Valentová

Témata: Mig 21, Výstaviště Holešovice, Lucerna Music Bar Open Air

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít