Přestože na jeho hity se doteď paří pod diskotékovou koulí, jubilant pojal své 60. narozeniny v decentním duchu. Místo bouřlivé pijatyky objednal vybrané alkoholické nápoje a záležet si dal i na jídle. A nebyl by to on, kdyby to neměl do puntíku vymyšlené. „Bude to taková něžná oslava. Pít se bude víno, prosecco, žádná nalejvárna. No a podávat se budou kanapky a tak. Objednal jsem si catering,“ řekl Blesku den před oslavou, kterou připravoval týden.

VIDEO: Šedesátiny Michala Davida: Jak je oslaví a proč nebude Discopříběh 3?

Video
Video se připravuje ...

Šedesátiny Michala Davida: Jak je oslaví a proč nebude Discopříběh 3? Petr Macek, Lukáš Červený

100 hostů a kolaps

Pozvánku od něj totiž dostalo hned 100 lidí, před jeho luxusní vilou kousek za Prahou se tak už kolem čtvrté odpoledne začaly scházet známé i méně známé tváře, mezi nimiž nechyběl například producent Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg (57) s manželkou Helenou, hudební skladatel Zdeněk Barták (66) nebo kasinový král a proslulý ochránce Ivany Gottové (44) Leon Tsoukernik (43), který svůj příchod pojal skutečně velkolepě a dorazil se svou ženou vrtulníkem, jenž přistál v poli nedaleko od Davidovy vily.

Oslavu si nenechal ujít ani frontman kapely Tři sestry Lou Fanánek Hagen (54), který sice nepřiletěl vrtulníkem, ale jako stylový dopravní prostředek zvolil pro změnu jiný silný stroj v podobě své milované motorky. Chybět nesměl také producent František Janeček (75), jenž dorazil v doprovodu herečky Jiřiny Bohdalové (89), či Helena Vondráčková (73), kterou doprovázel manžel Martin Michal. Se zpožděním dorazil herec Ivan Vyskočil (74).

Sotva oslava začala a přicházeli už jen někteří opozdilci, na místě se okolo 18. hodiny objevil vůz záchranné služby! Ten přijel pro Vladimíra Stejskala, nejstaršího Davidova hudebníka, který dle výpovědi samotného hitmakera zkolaboval z horka. Hodinu pak trvalo, než muzikanta zdravotníci v sanitce ošetřili, poté byl propuštěn a obavy z převozu do nemocnice se nakonec nevyplnily.

Cítím se na čtyřicet!

Ze šedesátky Michal David depky opravdu nemá. „Není důležitý, kolik člověku je, ale na kolik se cítí. A já se cítím na čtyřicet!“ vykládá energicky oslavenec. Přesto si k jubileu, jako asi každý v jeho věku, přeje hlavně zdraví. „Je to asi nudný – ale fakt bych si přál zdraví. A nejen pro sebe a svoji rodinu a nejbližší, ale pro lidi na celém světě,“ neváhá ani vteřinu s odpovědí. „A přál bych si, aby se všem lidem zase vrátil život do normálu, jak tomu bylo před pandemií. A vůbec mně nejde jenom o šoubyznys, to bych byl pěkný sobec,“ zdůrazňuje Michal.

VIDEO: Michal David: Doufám, že Karel Svoboda se na nás kouká shora.

Video
Video se připravuje ...

Michal David: Doufám, že Karel Svoboda se na nás kouká shora. Veronika Kuželková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
90 fotografií