Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Daniel Landa promluvil: Žitem se chtěl vymanit ze škatulky, teď nemůže sehnat ani sál na koncerty

Daniel Landa je kult.
Zdroj: se souhlasem Daniela Landy
+ Další fotografie
Daniel Landa
Rockový zpěvák Daniel Landa (51) v minulosti působil pod pseudonymem kouzelník Žito. A právě o tomto projektu se rozpovídal v talk show Tomáše Poláčka (NE)BLÁZNI. Co všechno Landa o projektu kouzelník Žito prozradil?

Daniel Landa je český rockový zpěvák, který se ve své tvorbě často zabývá vlasteneckými tématy. V jednu dobu mu došlo, že jeho hudební kariéra může dojít na konečnou cestu, pokud půjde tímhle rychlým tempem. A tak se v roce 2012 rozhodl přijít s něčím, co nikdo nečekal.

Na Slavících se na pódiu ukázal s kohoutem v náručí a všechny tak doslova odrovnal. Představil tam svůj nový projekt a od té doby začal působit pod pseudonymem kouzelník Žito. Nyní Landa promluvil v talk show Tomáše Poláka (NE)BLÁZNI, kde řekl, co byl v jeho projektu kámen úrazu.

Landa a kouzelník Žito

Podle Daniela byly největším problémem v projektu kouzelník Žito finance. "Problém byl v tom, že celá ta legrace byla vypočítána na 200 milionů korun. Kdyby tam těch 200 milionů bylo, vypadalo by to úplně jinak. Bylo tam 10 milionů od Karla Janečka," řekl na úvod Landa.

A o co vlastně Landovi tehdy šlo? "Tam šlo o sociální experiment. Ten projekt jsem vymyslel, když jsem studoval mentální trénink a hypnoterapii v Německu. Tam jsem si připravil iniciační projekt, který měl být zároveň reklamou na mentální trénink a zároveň inspirací pro lidi, aby se nebáli velkých snů, protože i to, kam na konci dojdete, je velká věc, i když ten sen třeba nenaplníte. Ještě jsem chtěl rozbourat škatulku nácek, kterou někdo kolem mě postavil. I když jsem měl sta tisíce fanoušků, tak stejně jsem byl na okraji společnosti, když mě furt považovali za primitivního nácka. To se mi fakt nelíbilo, protože jestli něco nejsem, tak nejsem primitivní nácek. Jsem jednoduchý, přímý a nevím co všechno, ale tohle fakt neberu," vysvětloval výrazný zpěvák.

"V projektu kouzelní Žito jsem udělal jednu ohromnou chybu. Ty si něco vymaluješ a potřebuješ na to určité peníze, najednou ale nemáš ani desetinu toho, co si potřeboval. A tam byla ta chyba," svěřil se Landa.

"Prodělal jsem na to já i Karel Janeček. Selhal jsem s výběrem managementu. Bylo to odsouzené k zániku. Žita jsem si ale dohrál až do hořkého konce. Bylo to pro mě fantastické vysvobození. Řekl jsem si, že holt shořím celej a nácka se podařilo Žitem překrýt," zasmál se Daniel.

"Neočekával jsem od toho peníze, ale byla to pro mě určitá stabilizace," řekl k Žitovi na závěr.

Krom toho se Landa zmínil také o tom, že často mívá problém s tím, kde by mohl koncertovat. "Kolikrát nemůžu sehnat sál. To už je komoušství. To je špatně. Buďme rádi za to, že lidi zpívají svůj názor," dodal Daniel Landa.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy