Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Legendární ABBA se vrací: Skupina vydává 5 nových písní a posílá své mladší já na turné

Legendární ABBA se vrací: Skupina vydává 5 nových písní a posílá své mladší já na turné
Zdroj: Profimédia
+ Dalších 8 fotografií
návrat

Legendární švédská skupina ABBA ve složení Benny Andersson (73), Anni-Frid Lyngstad (74), Agnetha Fältskog (70) a Björn Ulvaeus (75) se vrací. Jedna z nejslavnějších hudebních sestav 70. a 80. let vydá v roce 2021 nové písně a mladší podoby všech členů vyjedou na hologramové turné. ABBA tak chce podpořit hudební průmysl po pandemii koronaviru.

Poprvé po 35 letech vydá skupina ABBA nové písně. Zatímco prvotně bylo v plánu nazpívat jen dvě, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog a Björn Ulvaeus se nakonec rozhodli jich vydat celkem 5. Navíc se konečně uskuteční i hologramové turné, jehož přípravy byly oznámeny už v roce 2018.

O vydání písní a turné ABBA vydala prohlášení na svých facebookových stránkách. „Všichni čtyři jsme cítili, že návrat a nahrávání ve studiu bude po 35 letech velká zábava. Byli jsme nafoceni z různých úhlů a dělali jsme všemožné grimasy, namalovali nám na obličeje puntíky,“ popsala skupina, jejíž členové se na pódiích objeví ve svých mladších verzích v hologramové podobě.

Fanoušci se kromě už kultovních písní, jakými jsou například Mamma Mia, Dancing Queen, Money, Money Money, či Gimme! Gimme! Gimme! dočkají i pěti nových skladeb, které zazní nejen během koncertů, ale bude možné si je pustit i na YouTube či stáhnout.

Historie skupiny ABBA

Skupina ABBA byla založena ve Stockholmu v roce 1972 a rychle se stala jednou z nejúspěšnějších kapel v historii populární hudby. ABBA dosáhla mezinárodního průlomu poté, co v roce 1974 zvítězila v soutěži Eurovize s písní Waterloo. Všechny písně psali Benny Andersson a Björn Ulvaeus. Na počátku roku 1983 vyšel poslední singl a skupina následně oznámila dočasnou pauzu, která se nakonec protáhla na dlouhých 35 let. Až poté se členové domluvili na návratu a fanoušci se na ně nyní mohou znovu těšit.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy