Hlavní obsah

Kapela O5 a Radeček znovu vystoupala na střechy

Právo, Jaroslav Špulák

Šumperská popová pětice O5 a Radeček vystoupala na střechy. Stalo se tak v rámci Turné na střechách, na něž se vypravila již potřetí. Zahájila je ve středu večer v Praze na terase T-Anker hned vedle obchodního domu Kotva. Přišla asi stovka diváků, což znamenalo naplněný střešní prostor. Fanoušci po celé hodinu a půl dlouhé vystoupení kapelu doprovázeli zpěvem i potleskem.

Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Skupina O5 a Radeček hrála na pražské střeše.

Článek

„Od doby, co jsme začali na střechách koncertovat, je dnes podobných vystoupení poměrně dost. Myslím si ale, že jako jediní máme koncept. Absolvujeme vždy celé turné, které je jiné než naše běžné koncerty. Pro mě osobně znamená hraní na střechách i stres, protože vím, že kromě zpívání je na mně moderování, tedy kontakt s lidmi. Zároveň se na to těším, neboť tuším, že se dočkáme atmosféry, kterou na jiných koncertech nezažijeme,“ řekl Právu po skončení pražského vystoupení zpěvák Tomino Polák.

Jeho skupina odehrála všechny své nejznámější skladby a přidala i některé méně hrané. Zazněly filmové písně LOVEní a Budu rád, duet Vloupám se, v němž ve studiové verzi zpívá slovenská zpěvačka Mária Čírová, odzpíval Tomino Polák sám, další skladby z loňského povedeného alba Dobrý zprávy a na závěr došlo i na singl To až jednou, ke kterému kapela nedávno zveřejnila videoklip.

Kapela O5 a Radeček pohřbila v klipu k písni To až jednou zpěváka

Kultura

„Původně jsem razil myšlenku, že bychom se měli při přípravě koncertního programu držet toho, co obvykle hrajeme. Dva dny před začátkem turné jsme ale dospěli k závěru, že bychom ho měli ozvláštnit. Oprášili jsme tedy asi šest písniček, které obvykle na koncertech nehrajeme. Na zkoušce jsme je zahráli napoprvé, vůbec jsme se s nimi netrápili,“ dodal Tomino Polák.

Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Kapela O5 a Radeček hrála na střeše v centru Prahy.

Uprostřed koncertu muzikanti odpovídali na vybrané otázky diváků, které si z mnoha vytáhli z klobouku. Jednu písničku coby hlavní zpěvák zapěl kytarista Radek Sekyra, jinou baskytarista Ondřej Polák. Průvodní slovo Tomina Poláka bylo odlehčené a vtipné, tím spíš, když na ně pružně reagovali i ostatní členové formace.

„Miluju velké festivaly, kdy mi světla z reflektorů střílejí do očí a já nevidím na diváky. Stejně tak miluju koncerty na střechách, na nichž vidím všechno a zblízka, jelikož lidé sedí či stojí kousek od nás. Jakmile něco řeknu, hned mám zpětnou vazbu nejenom verbální, ale i mimickou,“ konstatoval zpěvák.

Turné na střechách pokračuje ve čtvrtek 23. července v Hradci Králové, v pátek ve Zlíně, 29. července v Zábřehu a skončí o den později v Olomouci. Hostem skupiny je písničkář Láska, který představuje skladby ze své debutové kolekce nazvané Deska.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám