Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: TATA BOJS – Zvony

26. července 2020 9:45
Novinka Evropy 2: TATA BOJS – Zvony

Hrajeme od soboty 25. července 2020.

Pět a čtyři. Přesně tolik let letos uplyne od posledního řadového alba, respektive velkého halového koncertu Tata Bojs. K potěše nás všech se čekání na pokračování začíná velmi rychle krátit! Právě teď totiž oblíbená kapela z Hanspaulky vydává první singl z na podzim plánované nové řadovky s názvem Jedna nula. Volba padla na údernou skladbu Zvony, kterou doprovází minimalistické, ale o to působivější „analogové“ lyric video z domácí produkce rodiny Huňátových. Stříhat metr pak můžeme začít, i když přijde na pražský křest albové novinky! Proběhne ve středu 31. března 2021 v hale O2 universum.

„Na té dlouhé cestě, která trvá už 32 let, je pro nás důležitý pocit, že se – byť třeba i jen po malých krůčcích – posouváme stále kupředu. Což může být klidně i čistě subjektivní dojem, ale to je v pořádku. Po dvou Forech Karlín jsme si říkali, že by bylo fajn udělat v případě velkého halového koncertu krok zase někam trochu jinam. O2 universum nás začalo zajímat od chvíle, kdy jsme věděli, že se tu hala tohoto typu dokončuje. Když jsem se tam byl poprvé podívat, řešení prostoru i jeho struktura, evokující takový malý stadionek, mě nadchly a v momentě, kdy jsme začali plánovat pražský křest, byla naše volba jasná. Důležitou roli při tom sehrál i fakt, že promotérem koncertu se souhrou okolností stali naši dlouholetí kamarádi z Live Nation. Některé věci se v životě dějí jaksi přirozeně – není třeba tlačit na pilu, vykrystalizuje to prakticky samo,“ vyznává se Milan Cais, pod jehož rukama už vznikají první skici unikátní scénografie šité na míru O2 universa.

Když pak přijde na samotné, zatím bezejmenné nové album, jehož vydání je plánováno letos na podzim, na podrobné detaily jsou Tata Bojs zatím skoupí. I tak ale přeci jen něco prozradili. „Jako velmi důležitá se začíná jevit číslovka deset, která nám přijde jako pomyslná červená přerušovaná nitka. Krom toho, že to bude naše desáté řadové album, to nyní vypadá, že bude mít deset písniček plus jedno outro. Album zároveň vyjde na konci druhé dekády a následné turné stavíme tak, aby mělo deset zastávek plus závěrečný koncert v O2 universu, takže desítka tam přirozeně figuruje ve více úrovních,“ odtajňuje Cais, a Mardoša ho doplňuje: „Čtyři písničky, z nichž tři jsme už hráli na prosincových koncertech, jsme nahráli v únoru ve studiu. Během koronadoby je Milan s Dušanem dotáhli – zpěvy, mix, atd. Nyní tedy pracujeme na zbylých šesti. Asi čtyři z nich mají už docela jasné kontury. Hudebních motivů i textů máme nyní dost, teď to ještě musíme ‚nějak‘ pospojovat…“

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat