Právě vysíláme

Představujeme další kolo HUDEBNÍCH FLASHBACKŮ! Poslechněte si MADONNU, STEREO MC’S a další!

7. srpna 2020 11:00
Představujeme další kolo HUDEBNÍCH FLASHBACKŮ! Poslechněte si MADONNU, STEREO MC’S a další!

Který z těchto retro hitů u vás vítězí?

Madonna – Holiday

Song Holiday se stal prvním velkým mainstreamovým hitem Madonny ve Spojených státech. V singlovém žebříčku Billboard Hot 100 se umístil šestnáctý a v Dance Club Songs Chart obsadil dokonce první místo. Úspěchu se dočkal i v mnoha dalších zemích, například v Austrálii, Belgii, Německu, Irsku a Velké Británii, kde se dostal do první desítky.

 

Stereo MC’s – Connected

Connected byl titulním trackem a prvním singlem britské hudební formace Stereo MC’s z jejich třetího studiového alba a veřejnosti byl představen 5. října 1992. V britském žebříčku singlů se song umístil na 18. místě, ale mezinárodně sklidil větší úspěch – do Top 10 nejlepších singlů se dostal v Austrálii, Švédsku a Švýcarsku. Skladba se objevila i ve filmu Nebezpečná síť (1995) s Angelinou Jolie.

 

Janet Jackson – Together Again

Together Again si získalo velmi kladné přijetí jak od kritiků, tak od posluchačů, kteří chválili hlavně hlas Janet Jackson a hudební strukturu skladby. Singl skončil jako jednoznačný komerční úspěch. Na vrcholu americké hitparády Billboard Hot 100 strávil dva týdny a následně mu byl udělen zlatý certifikát od Americké asociace nahrávacího odvětví. Singlu se celosvětově prodalo šest milionů kusů a stal se jedním z nejprodávanějších singlů všech dob.

 

Zdroj: YouTube, Billboard

Články, které by tě mohly zajímat