Hlavní obsah

Helena Vondráčková dokončila nové album

Právo, kul

Zpěvačka Helena Vondráčková dokončila práci na svém čtyřiačtyřicátém studiovém albu. Ponese název Tvrdohlavá, vznikalo pod producentským dohledem hudebníka a skladatele Karla Maříka a jeho křest je naplánovaný na 9. září v rámci slavnostní premiéry filmu Dušana Rapoše Ženská pomsta. K němu Vondráčková nazpívala stejnojmennou skladbu, která je zároveň bonusovou písní nového alba.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Helena Vondráčková

Článek

Vondráčkovou a Maříka svedla dohromady náhoda a společné hudební vydavatelství. „Heleně jsem navrhl progresivnější, odvážnější, prostě jiný koncept alba, než jsou její posluchači zvyklí. Stačilo jen pár minut a bylo jasné, že jsme naladěni na stejnou notu. Helena je obrovský profík, se kterým je pro každého muzikanta a producenta výzva a radost dělat,“ sdělil ke spolupráci Mařík.

„Po prvním setkání s ním jsem věděla, že si budeme rozumět nejen hudebně, ale především lidsky. Celé natáčení probíhalo jakoby v rodinném duchu. Výrazný podíl na tom měl i mladý kytarista a zvukař Tomáš Kryl, v jehož studiu jsme točili,“ dodává Vondráčková.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám