Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Král popu Michael Jackson by oslavil narozeniny: Kopance do rozkroku a závislost na sedativech

Král popu Michael Jackson by oslavil narozeniny: Kopance do rozkroku a závislost na sedativech
Zdroj: pinterest.com
+ Dalších 20 fotografií
legenda
Popová legenda Michael Jackson (†50) by dnes oslavil 62. narozeniny. Jeden z nejslavnějších umělců 20. století nebyl jen zpěvák. Výborně tančil, vymýšlel choreografie, skládal... Ve všem, co dělal, chtěl být nejlepší. Jeho perfekcionalismus ho provázel už od dětství, které ale nebylo nejšťastnější, stejně jako poslední roky jeho života.

Od svých devíti let byl Michael členem skupiny Jackson 5, která se skládala z jeho bratrů. Otec Joseph byl velmi přísný a dbal na to, aby zpěv i choreografie jeho synů byly dokonalé. Tady se z Michaela začal stávat velký puntičkář.

V dětství prožil peklo

Sám zpěvák několikrát přiznal, že otcova přísnost hraničila až s agresivitou. Když při nacvičování choreografie některý z bratrů spletl kroky, otec ho prý potrestal koženým páskem. To však nebylo jediné, co musely děti Josepha snášet. Michaelovy sestry Rebbie a La Toyu prý dokonce znásilňoval a Michaela měl opakovaně kopat do rozkroku... I přes peklo, které s násilnickým otcem musel Michael a jeho sourozenci zažívat, se Jackson 5 stávali čím dál úspěšnější.

Nejúspěšnější umělec všech dob

V roce 1968 se staly z Jackson 5 hvězdy, které byly známé nejen v Americe. Michael se rozhodl skupinu poté opustit a vydat se na sólovou dráhu. Michaelova popularita začala stoupat i bez kapely. Nahrál dvě alba, která byla velmi úspěšná. V začátcích mladíkovi afroamerického původu pomáhala jeho přítelkyně Diana Ross. Přelomovou událostí v jeho kariéře bylo setkání a následná spolupráce s producentem Quincym Jonesem. Spolu začali pracovat na nových skladbách a Jacksonova sláva od roku 1979 vystřelila přímo ke hvězdám.

V té době vznikly mega hity jako Thriller, Billie Jean, The Girls is Mine, Beat It a mnoho dalších. Jacksonových alb se prodávají miliony a dodnes platí za nejprodávanějšího umělce všech dob. Michaelova hudba byla nadčasová, moderní a lidé po celém světě ji nesmírně obdivovali. Během 69 koncertů v rámci jednoho turné zazpíval pro 4 miliony fanoušků. Z Michaela se stala legenda ještě za jeho života.

Obvinění, závislost a náhlá smrt

V polovině devadesátých let ale přichází první obvinění ze sexuálního obtěžování 13letého chlapce. Zpěvákova osoba je potom s pedofilií spojována až do jeho smrti. K obvinění z toho, že byl na děti, se přidávaly i informace o jeho závislosti na drogách a lécích. Z Jacksona se stávala troska po psychické i fyzické stránce. Poslední roky před smrtí byl Jackson závislý na sedativech, které mu podával jeho lékař Conrad Murray. Ten byl nakonec odsouzen za neúmyslné zabití, jelikož soud rozhodl, že král popu zemřel na následky podání smrtícího koktejlu léků na spaní. Michael Jackson zemřel 25. června 2009 v Los Angeles v Kalifornii jen pár dnů před připravovaným turné, které mělo být jeho obrovským comebackem.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy