shop.musicserver.cz
Nové desky 34/2020 - od Katy Perry přes Metalliku po Gregoryho Portera

Nové desky 34/2020 - od Katy Perry přes Metalliku po Gregoryho Portera

Vydáno: 02.09.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Jako by všichni museli vydat album do konce prázdnin, tak to tentokrát vypadá v hudebních novinkách. Jednoznačnými lídry jsou opět symfonická Metallica, čerstvá maminka Katy Perry a jazzman Gregory Porter. K nim se připojili například The Avett Brthers, Sevdaliza, Toni Braxton, Pain Of Salvation, Seether, Yello nebo Disclosure.

V pátek 28. srpna vyšly tyto nové tituly:

Katy Perry - Smile (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Katy Perry - Smile
Katy Perry si v jednom týdnu nadělila hned dvě dítka. To první, opravdové, které společně se snoubencem Orlandem Bloomem pojmenovali Daisy Dove, a to druhé, pomyslné, jímž je její šesté studiové album "Smile". Začala jej nahrávat před dvěma roky společně s Ryanem Tedderem, Maxem Martinem a Ianem Kirkpatrickem v době, kdy byl její vztah s Bloomem v krizi. Nakonec ale na albu mezi dvanácti songy standardní verze nebo šestnácti fan edition, najdete pouze spolupráci s posledním jmenovaným. Nejvíce songů natočila společně se spolupracovníkem One Direction a Maroon 5 Johnem Ryanem, s Johanem Carlssonem z Carolina Liar a s Jacobem Kasherem Hindlinem, který tvoří i se Selenou Gomez, Kidz Bop Kids, Kylie Minogue či Lil Waynem. K nim se pak v jednotlivých písních připojili Zedd, Dreamlab, OzGo, The Monsters & Strangerz, Stargate, Charlie Puth, Sasha Sloan, Jon Bellion, Andrew Goldstein, Frances nebo Sarah Hudson. Výsledkem je počin, na němž se americká zpěvačka stylově vrací k své nejslavnější desce "Teenage Dream". Jak moc, můžete zkoumat na jejím YouTube profilu.


Metallica - S & M 2 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Metallica - S & M 2
Absenci velkých koncertů v letošním roce můžou fanouškům vynahradit alespoň živáky, které letos vycházejí. Svým dílem přispívá také Metallica a její "S & M 2". Jde o záznam koncertu konaného v San Franciscu v loňském roce, pořádaného u příležitosti otevření sanfranciské arény Chase Center. Produkci měl pod palcem Greg Fidelman a s ním James Hetfield a Lars Ulrich. Album je k dostání v několika formátech - na vinylu, CD, DVD a Blu-ray disku. Komplexní informace o všech verzích včetně řady ukázek najdete na oficiálních stránkách kapely. Která varianta vyhraje u vás?


Gregory Porter - All Rise (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / soul / blues / gospel

Gregory Porter - All Rise
Možná vám to ani nepřijde, ale pokud opomeneme živák "One Night Only: Live at the Royal Albert Hall", čekají příznivci Gregoryho Portera na jeho nové album už tři roky a o rok více na nahrávku, na níž by představil původní materiál. Nyní je tu, dostala název "All Rise" a příznivci jeho vokálního jazzu v kombinaci se soulem, blues a gospelem se mohou těšit na celkem šestnáct písní. Pouze dvě z nich produkoval Kamau Kenyatta, který se podílel na Grammy oceněném "Take Me To The Alley". O zbytek se postaral anglický producent Troy Miller, který má za sebou spolupráci s Jamiem Cullumem, Rebeccou Ferguson, Emeli Sandé nebo Beccou Stevens. Natáčelo se v Paříži, a kam producenti amerického zpěváka posunuli, zjistíte na jeho YouTube profilu. My pouze dodáme, že na albu, které seženete také na vinylu, se podílel také Ondřej Pivec.


Pain Of Salvation - Panther (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Pain Of Salvation - Panther
Zástupci moderní progresivní metalové scény ze Švédska Pain Of Salvation vydávají studiovku "Panther". Nahrávka je nástupcem tři roky starého alba "In The Passing Light Of Day" a její produkci obstarali Daniel Gildenlöw a Daniel Bergstrand. Jak se kapele vedlo, posuďte sami po zhlédnutí traileru k desce na YouTube.com. Jak se vám líbí více než dvouletá práce hudebníků, nám nezapomeňte napsat pod článkem!


Disclosure - Energy (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: house / UK garage / r'n'b

Disclosure - Energy
Anglické housové duo Disclosure se v roce 2018 po roční pauze vrátilo do studia a začalo tvořit své třetí album "Energy". Navazovalo na úspěšnou dvojku "Caracal" z roku 2015, která muzikanty proslavila mimo Velkou Británii a získala i nominaci na Grammy. Nahrávání skončili no konci loňského roku a výsledkem je celkem jedenáct skladeb pro standardní verzi a dvacet pro deluxe edici. Nechybí v nich pochopitelně řada hostů a také několik remixů. Mezi interprety, kteří oživili taneční rytmy bratrů Lawrencových, jsou například Kelis, Khalid, Channel Tres, Aminé, Slowthai, Mick Jenkins, Fatoumata Diawara, Snoop Dogg, Blick Bassy, Kehlani, Syd nebo Common. Není tedy divu, že uslyšíte vlivy dalších tanečních stylů, třeba r'n'b, ale i popu a world music. Lepší obrázek si uděláte prostřednictvím YouTube.


Seether - Si Vis Pacem, Para Bellum (Universal)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní metal

Seether -  Si Vis Pacem, Para Bellum
Tři roky po vydání hitové desky "Poison The Parish" se rockeři ze Seether hlásí o slovo s novým dílem. Nahrávku s titulem "Si Vis Pacem Para Belum" předznamenal singl "Dangerous", opatřený animovaným klipem od tureckého režiséra Mertcana Mertbileka. Překlad názvu desky zní "Pokud chceš mír, připrav se na válku". Fanoušci se mohou těšit celkem na třináct drtivých skladeb a podle slov frontmana Shauna Morgana jsou "až příliš pečlivě vybrané na to, aby ušima posluchačů jen tak prolétly". Jestli má pravdu, posuďte sami - koukněte třeba na zmiňovaný klip na YouTube


Paul Van Dyk - Guiding Light (Vandit)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: trance

Paul Van Dyk - Guiding Light
Po dvou letech od alba "Music Rescues Me" se vrací Paul Van Dyk s novou deskou. "Guiding Light" je jakousi terapií po nehodě, která se mu stala před čtyřmi lety na koncertě v Ultrechtu. Navazuje na loňskou knihu "Im Leben Bleiben", v níž objasnil hodně z toho, co se mu poté fyzicky i psychicky událo. Není tedy divu, že čtrnáct položek je zatím to nejosobnější, co jsme mohli od německého DJe dosud slyšet. Na jeho cestě ho opět doprovázela řada dalších kolegů. Nabídce ke spolupráci neodolali vokalisté Bo Bruce a Sue McLaren, kolegové z DJské branže Will Atkinson, Chris Bekker, Steve Dekay a Saad Ayub, noví talenti jako Shedona, Danny Eaton, Elated, Kinetica a Eugenio Tokarev, klavírní virtuos Vincent Corver a také izraelští Vini Vici. Vydáním počinu pochopitelně žije Dykův YouTube profil.


Ricky Reed - The Room (Nice Life)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / indie folk

Ricky Reed - The Room
Rickyho Reeda jsme dosud vnímali především jako producenta, který má na svém kontě čtyři nominace na Grammy a spolupráci s interprety jako Lizzo, Jason Derülo, Twenty One Pilots, Kesha či Meghan Trainor. Nyní se ale rozhodl nahrát vlastní album s řadou dalších hostů, mezi nimiž naleznete částečně jeho svěřence a také poměrně mladé tváře. Nahrávka vznikala během karantény a na spolupráci kývli například Leon Bridges, Jim James, Lido Pimienta, Duendita, Kiana Ledé, Malaya, Godfather666, Alessia Cara, Biloba, Dirty Projectors nebo John-Robert. Není tedy divu, že ačkoli je deset písní založeno na mixu popu a r'n'b, je v nich slyšet fůra dalších stylů od indie folku přes jazz až po hiphop. Autor své dílo představuje na YouTube kanálu svého labelu Nice Life.


The Avett Brothers - The Third Gleam (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / indie folk

The Avett Brothers - The Third Gleam
Americká folk-rocková formace The Avett Brothers po čtrnácti měsících od předchůdce "True Sadness", za nějž si vysloužila nominaci na Grammy v kategorii Best Americana Album, vydává novou desku "The Third Gleam". Jak napovídá název, je to již třetí díl akustických EP, kterou muzikanti odstartovali v roce 2006, ovšem v tomto případě jim nabobtnala na celkem osm písniček a více než půlhodinu, čímž mírně přesáhla standard ípíček. Album produkoval další americký muzikant a držitel Grammy Doug Williams, ale na druhou stranu na něm neuslyšíte cello ani další jiný nástroj, kterým vládne čtvrtý člen kapely Joe Kwon. Vzhledem k pojetí jednotlivých songů šel rock tentokrát do pozadí a více dominují indie folk a americana. Dílo je k poslechu bandcampu kapely a my pouze dodáme, že je k sehnání i na vinylu.


Toni Braxton - Spell My Name (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / hip hop

Toni Braxton - Spell My Name
Před pouhými dvěma týdny vydala Toni Braxton album "Home All Alone". Je sice označováno jako EP, ovšem osm skladeb a přes třicet minut délky už lze chápat spíše jako standardní desku. Bylo na ní několik starších věcí a pár nových. Ty nyní najdeme na jejím desátém řadovém albu "Spell My Name". Konkrétně je řeč o duetu s Missy Elliot "Do It" a tanečně laděné "Dance". Na deseti skladbách americká zpěvačka spolupracovala pochopitelně s Babyfacem, jehož pak doplnil především Antonio Dixon, který má prsty v předchůdci a také v nahrávkách Beyoncé, Ariany Grande či Jessie J. Dalšími autory a producenty byli například Jeremih, Soundz nebo Chris Braide a druhým hostem je zpěvačka H.E.R., která si letos vysloužila pět nominací na Grammy. Kam se s nimi Toni Braxton vydala, zjistíte na jejím YouTube profilu.


Yello - Point (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: techno / new wave / synth pop

Yello - Point
Na konci června Yello poněkud překvapivě oznámili vydání nového alba "Point" a hned z něj na sociální sítě vyslali první ochutnávku v podobě singlu "Waba Duba", který je jednoznačnou reminiscencí jejich nejslavnějšího hitu "The Race". K němu pak na své čtrnácté řadovce přidali dalších jedenáct skladeb, v nichž se od nastoleného trendu příliš neodchylují. Při natáčení spolupracovali se zvukovým inženýrem Urslim Weberem a do jedné ze skladeb si coby hosta přizvali čínskou zpěvačku FiFi Rong. Klipy k prvním třem singlům visí na VEVU švýcarského dua.


Tip týdne

Tigran Hamasyan - The Call Within (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / progresivní rock / arménský folk

Tigran Hamasyan - The Call Within
Je to už poměrně dlouho, konkrétně více než devět let, co jsme vám v této rubrice poprvé představovali arménského klavíristu Tigrana Hamasyana a jeho tehdejší nahrávku "A Fable". Od té doby vydal další čtyři alba, jeden soundtrack, spolupracoval se Serjem Tankianem, LV a dalšími umělci a pod svá křídla si ho vzalo vydavatelství Nonesuch. Zde také vydává své nové dílo "The Call Within" s deseti původními kompozicemi, které jsou cestou do jeho snového vnitřního světa, s inspiracemi v jeho zájmu o mapy z různých období, poezii, arménské lidové příběhy, astrologii, geometrii, starodávný arménský design, skalní rytiny a kinematografii. V jeho vizích mu dále pomáhali kontrabasista Evan Marien (Elliot Moss) a opět i švýcarský bubeník s českými kořeny Arthur Hnatek (Erik Truffaz). Ukázky skladeb, v nichž nepoznáte, zda se právě nacházíte v jazzu nebo progresivním rocku, uslyšíte na stránkách zmíněného vydavatelství, a pokud se vám zalíbí, můžete shánět i verzi na vinylu.


Sevdaliza - Shabrang (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: avantgardní pop / trip hop / experimentální r'n'b

Sevdaliza - Shabrang
Sevda Alizadeh, kterou svět zná pod jménem Sevdaliza, navazuje po třech letech na svůj debut "ISON" druhou deskou "Shabrang". Její název znamená v perštině noční barvy a i z něj je patrné, že íránsko-nizozemská hudebnice pokračuje v poměrně temně laděných experimentech s popem, r'n'b a trip hopem. Patnáct písniček, z nichž část známe již z předloňského EP "The Calling", nahrála se svými blízkými a dlouholetými spolupracovníky, jako jsou Mucky, Leon Den Engelsen a Mihai Puscoiu. Výsledek uslyšíte například na jejím soundcloud profilu.


Molly Tuttle - …But I’d Rather Be With You (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / americana / bluegrass

Molly Tuttle - …But I’d Rather Be With You
Molly Tuttle je historicky první ženská vítězka v kategorii Kytarista roku na Cenách Mezinárodní bluegrassové asociace a toto ocenění si dokonce odnesla dvakrát po sobě. Mimo to ji ocenili také folkaři a zástupci Americana Music Association. Nyní, po roce od předchůdce "When You're Ready", představuje své třetí album, které je tentokrát postavené na deseti coververzích. Do pestrého výběru se jí dostaly například hity The National, Arthura Russella, Karen Dalton, FKA Twigs, Rancid, Grateful Dead, Yeah Yeah Yeahs, Harryho Stylese, Cata Stevense a také "She's A Rainbow" Rolling Stones. Produkce se na vzdálenost dvou tisíc mil ujal Tony Berg, jehož služeb v minulosti využili například Phoebe Bridgers, Joshua Radin, Kimbra nebo Nickel Creek. Proč jsme tuto hudebnici i v takovéto záplavě novinek nemohli ignorovat, zjistíte na jejím YouTube kanálu.


Kelly Lee Owens - Inner Song (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: techno pop / electronica / dream pop

Kelly Lee Owens - Inner Song
Velšská hudebnice Kelly Lee Owens před třemi roky zaujala svým techno popem na svém eponymní debutu nejen kolegy z Pitchforku, ale o rok později naživo také české návštěvníky jejího pražského koncertu. Minulý rok si střihla singlovou spolupráci s Jonem Hopkinsem a letos se vrací s druhým albem "Inner Song". Najdete na něm deset songů, které opět oscilují mezi dream-popem, elektronikou a technem, a také exklusivního hosta, jímž je zakládající člen Velvet Underground John Cale. Celý počin uslyšíte na bandcampu hudebnice a naživo jej autorka přestaví v březnu příštího roku v pražském klubu Roxy.


Miloš Dodo Doležal - My Little World (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Miloš Dodo Doležal - My Little World
Album "My Little World", které poprvé vyšlo v roce 1991, se řadí mezi legendární nahrávky instrumentální hudby u nás. Jeho autor Miloš Dodo Doležal patří již od osmdesátých let ke špičce rockové kytary v České republice a proslavil se také jako frontman skupiny Vitacit. Tuto desku natočil a vydal těsně před svou cestou do Los Angeles, kde se rozhodl studovat rockovou kytaru. Výsledek je skvělým dokumentem doby, kdy byla hra na rockovou kytaru na svém vrcholu po celém světě. Nyní vychází poprvé i v digitální podobě a na CD, a to v remasterované podobě a se dvěma novými bonusy pocházejícími z devadesátých let. Obal doplňuje několik dobových fotografií, které nebyly součástí původního vydání.


Needtobreathe - Out Of Body (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country rock / křesťanský rock / jižanský rock

Needtobreathe - Out Of Body
Američtí Needtobreathe si díky svému poslednímu albu "Hard Love" z roku 2016 připsali další hluboký zářez do svých koncertních zkušeností a po publiku Taylor Swift si vyzkoušeli hrát také před fanoušky manželské dvojice Tim McGraw - Faith Hill na jejich Soul2Soul Tour. Pak se už ale soustředili na své sedmé album "Out Of Body", na němž se ale už nepodílel kytarista, bandžista a mandolinista Nathaniel Bryant "Bo" Rinehart, který kapelu na začátku tohoto roku opustil. Aby těch změn nebylo málo, na jedenácti písničkách se rozhodli spolupracovat se zbrusu novou producentskou dvojicí. Jejími členy jsou někdejší člen The Normals Cason Cooley a bubeník Jeremy Lutito, který se podílel na nahrávkách Matta Mahera, Jars Of Clay, Chucka Berryho nebo Colony House. Výsledek kritika přirovnává k Mumford & Sons, sami to můžete zkoumat na YouTube profilu kapely.


Kem - Love Always Wins (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / jazz

Kem - Love Always Wins
Jestliže vám jméno Kem nic neříká, pak nám dovolte vám ho trochu představit. Za tímto pseudonymem se skrývá jednapadesátiletý americký zpěvák Kim Owens, jehož tři předchozí tři desky dobyly v Americe Top 5 Billboard 200 a který má na svém kontě i tři nominace na Grammy. Aktuálně na legendární značce Motown vydává své páté album "Love Always Wins". Dvanáct písniček nahrával společně s producentem Derekem "DOA" Allenem, jenž v minulosti spolupracoval s Lionelem Richiem, Bobbym Brownem, Rogerem Smithem, ale třeba i se současníky, jako jsou Diplo, Tinie Tempah nebo 2Chainz. Kem přivítal na albu také tři hosty, kterými jsou dnes již zmíněná Toni Braxton, americký smoothjazzový klavírista Brian Culbertson a držitelka Grammy a gospelová zpěvačka Erica Campbell. Ačkoli převážná část kolekce osciluje mezi r'n'b a soulem, uslyšíte například i fragmenty disca, a dokonce i country. Seznámit se s tímto hudebníkem můžete na jeho YouTube profilu.


Lovelytheband - Conversations With Myself About You (The Century Family)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / indie pop

Lovelytheband - Conversations With Myself About You
Americké indiepop-rockové trio lovelytheband na sebe upozornilo především svým předloňským debutem "Finding It Hard to Smile", který muzikantům otevřel cestu ke kapelám jako 5 Seconds Of Summer nebo Awolnation a také jim pomohl ke dvěma nominacím na cenu Billboardu. Svým druhým albem tedy mají na co navazovat a jistě věří, že je "Conversations With Myself About You" posune ještě o něco výše. Pro tento úkol přichystali třináct skladeb, které opět produkoval Christian Medice, jinak známý ze spolupráce s Pink, Hilary Duff nebo Natalií Imbruglia. S novou deskou formace z L.A. se můžete seznámit na YouTube.


EP

  • Zella Day - Where Does The Devil Hide
    Americká zpěvačka a kytaristka Zella Day předloni opustila své vydavatelství Hollywood Records a pustila se do přípravy nového materiálu. Partnerem jí byl Dan Auerbach z The Black Keys a výsledkem této jejich spolupráce je prvních pět songů, v nichž se míchá soft rock a indie pop nově s funkem a také lehkou psychedelií. Její nový styl můžete obdivovat na jejím YouTube profilu.
  • Clara Mae - Drunk On Emotions
    Švédská zpěvačka Clara Mae, která byla chvíli i členkou obnovených Ace Of Base a Gabriele Gunčíkové na Eurovizi zpívala doprovodné vokály, vydává po dvou letech své druhé EP "Drunk On Emotions". Mezi osmi písničkami najdete i dvě, v nichž si zahostovali americký countryový zpěvák Russell Dickerson a americký rapper gnash. Nejen klipy k nim uvidíte na jejím YouTube profilu.
  • Josh Ritter - See Here, I Have Built You A Mansion
    Ípíčko amerického folk-rockového zpěváka a muzikanta Joshe Rittera má podtitul "Rare And Unreleased Songs", kterým je jasně dané, odkud osm skladeb čerpal. Jaké raritky a dosud nevydané skladby na desku zařadil a jak znějí, zjistíte na jeho bandcampu.
  • Ryan Griffin - Name On It
    Novým jménem na americké countryové scéně je Ryan Griffin, který bude testovat publikum svým debutovým EP. Na "Name On It" vybral celkem šest písniček. Produkci svěřil kytaristovi a zpěvákovi Marku Trussellovi, který nahrával s Maren Morris, Blakem Sheltonem nebo Lady A, a pro osvěžení přizval i busbeeho a Jasona Masseye. Seznámit se s ním můžete prostřednictvím YouTube.
  • Ryan Hemsworth - Pout
    Kanadský producent a DJ Ryan Hemsworth, který se proslavil svými remixy a pak také spoluprací s Tinashe, Tory Lanez, Mitski či E-40, nezapomíná ani na svoji sólovou kariéru a nyní ji přiživuje pětipísňovým EP "Pout". Ve skladbách na pomezí r'n'b, elektroniky, hip hopu a indie popu uslyšíte i Ms. John Soda a Leland Whitty. Poslechnout si je můžete na jeho YouTube.


Irena Budweiserová & Jakub Racek - Křídla (Indies MG)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / jazz / folk / world music

Irena Budweiserová & Jakub Racek - Křídla
Již více než čtyři roky se na koncertních pódiích potkávají zpěvačka Irena Budweiserová a kytarista a zpěvák Jakub Racek a nyní z této spolupráce vykrystalizovalo album "Křídla". Oba hudebníci na ně zařadili celkem patnáct písní, jež jsou mixem spirituálů, gospelů, tradicionálů, bluesových skladeb, folkových balad a několika převzatých kusů. Najdete mezi nimi klasiku jako "Nobody Knows The Trouble I See ", "Lord, Help The Poor And Needy" od Jessieho Mae Hemphilla, "Gone At Last" Paula Simona či písně od Pavly Vojnové a Mirka Linky. Natáčelo se ve pražském studiu HAMU, kde zpěvačka vedle zpěvu obstarala také klavír a její partner pak akustické a elektrické kytary, baskytaru, stompbox, perkuse a zpěv. Ukázky všech skladeb si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies MG.


Aluna - Renaissance (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / alternativní r'n'b / dubstep

Aluna - Renaissance
Pokud se vám za jménem Aluna vybaví ihned George, pak tato souvislost není vůbec náhodná. "Renaissance" je sólovým debutem Aluny Francis z anglického synth-popového dua AlunaGeorge a důvodem, proč v případě této nahrávky opustila George Reida, je ten, že se jedná o jakousi černošskou hymnu. Na produkci čtrnácti písniček se tak podíleli například Lido, Phil Scully, The Rascal, Scott Storch, Grades a zčásti i někteří hosté. Těmi byli Princess Nokia, Jada Kingdom, SG Lewis, KAYTRANADA a Rema. Že v nich smíchali řadu tanečních stylů, pop, soul i r'n'b, poznáte z ukázek na zpěvaččině YouTube profilu.


The Lox - Living Off Xperience (Roc Nation)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / hardcore rap

The Lox - Living Off Xperience
Již v roce 1994 dali newyorští rappeři Sheek Louch, Styles P a Jadakiss dohromady trio The Lox, nicméně v roce 2001 se rozešli a pak hráli jen velmi sporadicky. Na scénu se vrátili mezi roky 2013 až 2016, kdy vydali své třetí album "Filthy America... It's Beautiful", a nyní se opět po pauze vracejí s novinkou "Living Off Xperience". Čekání fanouškům vynahrazují čtrnáctkou poměrně tvrdých tracků, jejichž producenty jsou například Scott Storch, The Rascals, Statik Selektah, Nottz, Jimmy Dukes, AraabMuzik, Vinny Idol nebo The Large Professor. Nechybějí pochopitelně ani hosté, jsou jimi DMX, Westside Gunn, T-Pain, Jeremih nebo Clay Dub. Trio promuje novinku na svém YouTube profilu.


Angel Olsen - Whole New Mess (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / psychedelický folk / alternativní country

Angel Olsen - Whole New Mess
Americká písničkářka Angel Olsen vydává necelý rok po desce "All Mirrors" své páté studiové album, které nazvala "Whole New Mess". Jedenáct písniček nahrávala společně s producentem a zvukovým inženýrem Michaelem Harrisem ve starém odsvěceném kostele, kde často střídali umístění tak, aby získali různou přirozenou ozvěnu danou prostorem. Dílo je částečně ovlivněno ještě předchůdcem, ale hlavně rozchodem hudebnice, a není tedy divu, že songy jsou velmi emocionální. Jak uslyšíte na jejím bandcampu, folk a country hudebnice tentokrát do značné míry prolnula psychedelií.


Skety - Skety Live (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / a capella

Skety - Skety Live
Český jazzový vokální sextet Skety už prorazil mimo území České republiky, ale naštěstí se na domácí pódia vrací rád. Jeden z těchto návratů se uskutečnil v zimě v Lucerna Music Baru, kde zpěváky doplnili i dva hosté: se svoji vlastní písničkou "Biolom" Lenka Dusilová a s "Alkoholickou" Vojtěch Dyk. Toto vystoupení se muzikanti rozhodli zaznamenat a nyní jej vydávají coby "Skety Live". Ukázky jedenácti písniček, které na živák vybrali, nabízí Supraphonline.


Různí - At Home With The Kids (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dětská hudba

Různí - At Home With The Kids
V době karantény vznikla řada nových nahrávek, z nichž část už vyšla a část ještě vyjde. Dalším počinem, který by bez této události zřejmě nebyl, je i kompilace "At Home With The Kids". Jak napovídá její název, je určená dětem, a tak tu najdete ukolébavky a dětské písničky, a to jak ty notorické jako "Tommorow", "The ABC Song" nebo "Twinkle Twinkle Little Star", tak i zbrusu nové. Třiadvacet songů nazpívali například Portugal. The Man, Sia, DRAM, Christina Perri, Tove Lo, Winona Oak Anderson East, Chromeo, Gnash, Charlotte Cardin, The Knocks, Charlotte Lawrence, Matt Maeson nebo countryoví A Thousand Horses. Veškerý zisk z prodeje kolekce, jejíž ukázky nabízí YouTube kanál Atlantic Records, půjdou na konto nadace Save The Children.


Iva Kubelková & Michal Pavlíček - Jak moc mě znáš (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Iva Kubelková - Jak moc mě znáš
Českou vicemiss roku 1996 Ivu Kubelkovou není třeba představovat. Do této doby jsme ji znali jako modelku, moderátorku a herečku a nyní se k těmto profesím přidává i zpěvačka a textařka. Už před několika lety nahrála pár coververzí, ovšem nyní vydává své debutové album "Jak moc mě znáš" s celkem dvanácti písničkami, které sama otextovala. Snažila se v nich zachytit a zmapovat ženskou duši se všemi radostmi i smutky, vnitřními hovory i vnějšími postoji. Hudebním partnerem a současně producentem jí nebyl nikdo menší než kytarista Michal Pavlíček. Prvním singlem se stala píseň "Až přijde čas".


V krátkosti

  • Archive - Versions (Bertus)
    Britští elektroničtí experimentátoři se vracejí po čtyřech letech a pro své jedenácté album nahráli desítku skladeb, v nichž se mísí elektronika s trip hopem, progresivním rockem a dalšími styly. Jakými, to zjistíte na jejich YouTube profilu.
  • Bettye LaVette - Blackbirds (Universal)<
    Americká zpěvačka a čerstvá obyvatelka Bluesové síně slávy dokazuje, že ani ve svých čtyřiasedmdesáti letech nepatří do starého železa, a vydává své nové album, které dostalo název podle známé písně Beatles. K ní přihodila dalších osm skladeb, které uslyšíte na jejím VEVU.
  • Craig Armstrong / Calum Martin - The Edge Of The Sea (Warner Music)
    Skotský skladatel, který má na svědomí hudbu k filmům jako "Ray" nebo "Láska nebeská", se spojil s precentorem galských žalmů a společně vytvořili dílo o dvou kompozicích. Nahráli je společně se Scottish Ensemble a několika dalšími sólisty. Co z toho vzniklo, zjistíte na YouTube profilu Craiga Armstronga.
  • Mad Nut & His Raisins - Bourák (soundtrack) (Warner Music)
    Český film "Bourák" si odbyl premiéru už před několika týdny a nyní se dostává také na soundtrack s patnácti písničkami v rytmu rock and rollu. Má je na svědomí kapela, za níž se skrývá Roman Holý.
  • The Allman Betts Band - Bless Your Heart (Warner Music)
    Americká sedmičlenná blues-rocková kapela debutovala předloni albem "Down To The River". Nyní na ně Devon Allman & spol. navazují třinácti novými kousky, které uslyšíte na jejich YouTube.
  • Billy Childs - Acceptance (Bertus)
    Jazzové příznivce tentokrát potěší i nová kolekce amerického klavíristy a dirigenta, který si za své předchozí dílo "Rebirth" odnesl Grammy za Nejlepší jazzové instrumentální album. Osm skladeb s ním nahráli saxofonista Steve Wilson, kontrabasista Hans Glawischnig, bubeník Eric Harland a coby hosté flétnistka Elena Pinderhughes, zpěvačky Alicia Olatuja, Aubrey Johnson a Sara Gazarek a perkusisté Rogerio Boccato a Munyungo Jackson. Výsledek zní na YouTube profilu vydavatelství Mack Avenue.
  • Gyða Valtýsdóttir - Epicycle II (Sono Luminus)
    Islandská multiinstrumentalistka a loňská vítězka Nordic Council Music Prize navazuje na svůj čtyři roky starý počin druhým dílem, pro nějž připravila celkem osm kompozic. K ruce jí byli Skúli Sverrisson, Ólöf Arnalds, María Huld Markan Sigfúsdóttir, Kjartan Sveinsson, Úlfur Hansson, Jónsi, Daníel Bjarnason a Anna Thorvaldsdottir. Vše uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Heidi Newfield - The Barfly Sessions (Notfamousenough)<
    Americká zpěvačka, kytaristka, hráčka na harmoniku a také členka countryových Trick Pony zahrnula své druhé album čtrnácti songy, v nichž si zahráli a zazpívali také Delbert McClinton, Randy Houser a Jim Lauderdale. Její YouTube profil odhalí, že tentokrát country předčil jižanský rock a blues rock.
  • The Score - Carry On (Universal)
    Americké rockové duo své druhé album už od loňského roku promuje jedním singlem za druhým a nyní konečně patnáct písniček pěkně sesypalo na jednu kupu, a my se tak dozvíme, zda konečně výrazněji zaboduje nejen v hitparádách. Mohla by mu k tomu dopomoci i trojice hostů, jimiž jsou Travis Barker, Awolnation a Jamie N Commons, a také styl připomínající Imagine Dragons. Posoudit to můžete na YouTube.
  • Toots & The Maytals - Got To Be Tough (Warner Music)
    Po deseti letech se s novým materiálem vrací jamajská formace. Na deseti písničkách se podílel například syn Ringo Starra Zak Starkey, Ziggy Marley nebo basák Killing Joke Youth. Trochu reggae groove můžete okusit na YouTube profilu skupiny.
  • Vanishing Point - Dead Elysium (Mystic Production)
    Australským představitelům progresivního metalu trvala příprava nového alba opět poněkud delší čas, než v dobách, kdy je vedl Tommy Vucur. Fanoušci si tak museli na deset skladeb počkat šest let a nyní je mohou poslouchat na bandcampu skupiny.
  • Walter Trout - Ordinary Madness (Bertus)
    Jedenáct písniček, z nichž část představuje na svém YouTube, pro své nové album připravil anglický bluesman a někdejší spoluhráč Johna Mayalla Walter Trout.


Dále vychází:

Aidan Baker / Simon Goff / Thor Harris - The Bit (Bertus)
Aidan Knight - Aidan Knight (Bertus)
Alan Braufman - The Fire Still Burns (Bertus)
Ashraf Sharif Khan & Viktor Marek - Sufi Dub Brothers (Bertus)
Belako - Plastic Drama (Warner Music)
Belako - Plastic Drama (Signed Edition) (Warner Music)
Billy Raffoul - International Hotel ()
Bloxx - Lie Out Loud (Bertus)
Bobby Rush - Rawer Than Raw (Bertus)
Caitlin Pasko - Greenhouse (Whatever's Clever)
Cultus Profano - Accursed Possession (Mystic Production)
Dadras - Holy Wind (Uno Nyc)
Dan Penn - Living On Mercy (Bertus)
Daniel Blumberg - On&on (Bertus)
Daniel Rodriguez - Sojourn Of A Burning Sun (Warner Music)
Danny Keane - Roamin' (Warner Music)
David Bowie - Changesnowbowie (Rsd 2020) (Warner Music)
David Bowie - I'm Only Dancing (The Soul Tour 74) (Rsd 2020) (Warner Music)
Dream Nails - Dream Nails (Bertus)
Dua Lipa - Club Future Nostalgia: The Remix Album (Warner Music)
EJ Marais - Cuts ()
Erik Wøllo & Michael Stearns - Convergence (Bertus)
Exist - Egoiista (Bertus)
G.E. Smith And LeRoy Bell 4.9. - Stony Hill (Warner Music)
Galimatias - Renaissance Boy ()
Girls In Synthesis - Now Here’S An Echo From Your Future (Bertus)
Global Underground - Adapt #4 (Warner Music)
Half Gringa - Force To Reckon ()
Harmonious Thelonious - Plong (Bertus)
Harold López-Nussa - Te Lo Dije (Bertus)
Hillsong Young & Free - All Of My Best Friends (Live) (Bertus)
Huelgas Ensemble - The Magic Of Polyphony (Sony Music)
Hymn - Breach Us (Bertus)
Indochine - Singles Collection (2001 - 2021) (Sony Music)
Internet Money - B4 The Storm ()
Jason Mraz - Look For The Good (Warner Music)
Jojo - Good To Know (Deluxe) ()
Justin Wells - The United State (Singular Recordings)
Jyoti (Georgia Anne Muldrow) - Mama, You Can Bet! ()
Kaleida - Odyssey (Bertus)
Karen Jonas - The Southwest Sky And Other Dreams (Bertus)
Knot (Feat. Members Of Krill) - Knot (Exploding In Sound)
Lasse Passage - sunwards (Sofasongs)
Law Of Contagion - Woeful Litanies From The Nether Realms (Bertus)
Manticora - To Live To Kill To Live (Bertus)
Metallica - S & M 2 (DVD) (Universal)
Metallica - S & M 2 (BluRay) (Universal)
Metallica - S & M 2 (Deluxe Box) (Universal)
Moon Attendant (Feat. Members Of Slowdive And Mojave 3) - One Last Summer (Big Potato)
My Morning Jacket - The Waterfall II (Bertus)
Narrow Head - 12th House Rock (Run For Cover Records)
Nasty C - Zulu Man With Some Power (Universal)
Natalie Grant - No Stranger (Bertus)
Necrot - Mortal (Tankcrimes)
Night Laser - Power To Power (Mystic Production)
Oumou Sangaré - Acoustic (Bertus)
Pain Of Salvation - Panther (Deluxe) (Sony Music)
Panzerfaust - The Suns Of Perdition Ii: Render Unto Eden (Mystic Production)
Patoranking - Three ()
Private World - Aleph (Bertus)
Protoje - In Search Of Lost Time ()
Rome - The Lone Furrow (Bertus)
Ruston Kelly - Shape & Destroy (Bertus)
Různí - Bill & Ted Face The Music (soundtrack) ()
Různí - Milk & Sugar Beach Sessions 2020 (Bertus)
Sam Fischer - Homework (Sony Music)
Samia - The Baby (Bertus)
Sarah Walk - Another Me (Bertus)
Seth MacFarlane - Great Songs From Stage & Screen (Universal)
Silentium - Motiva (Bertus)
Smash Into Pieces (11.9.) - Arcadia (Bertus)
Smetanovo kvarteto - Beethoven: Kompletní smyčcové kvartety (Supraphon)
Spook The Horses - Empty Body (Bertus)
Standards - Fruit Salad ()
Suburban Living - How To Be Human (Bertus)
Svederna - Härd (Mystic Production)
Tarrus Riley - Healing ()
The Atomic Bitchwax - Scorpio (Bertus)
The Beautiful Fear - The Waltz Of The Moonshine Blind (Addictaclique Records)
The Devil’s Trade - The Call Of The Iron Peak (Bertus)
The Hamiltones - Still ()
The Happy Fits - What Could Be Better ()
The Northern Belle - We Wither, We Bloom ()
The Sea The Sea - Stumbling Hall ()
Tiwa Savage - Celia (Universal)
Tsatthoggua - Hallelujah Messiah (Bertus)
Ulver - Flowers Of Evil (Mystic Production)
Válvera - Cycle Of Disaster (Bertus)
Washington - Batflowers ()
Westside Gunn - Who Made The Sunshine ()
Widowspeak - Plum (Bertus)
William Youn - Schubert: Piano Sonatas I (Sony Music)
Zephaniah Ohora - Listening To The Music (Bertus)

Vychází na vinylu:
Aidan Baker / Simon Goff / Thor Harris - The Bit (Bertus)
Aidan Knight - Aidan Knight (Bertus)
Allman Betts Band - Bless Your Heart (Warner Music)
Aluna - Renaissance (Bertus)
Angel Olsen - Whole New Mess (Bertus)
Archive - Versions (Bertus)
Ashraf Sharif Khan & Viktor Marek - Sufi Dub Brothers (Bertus)
Belako - Plastic Drama (Warner Music)
Belako - Plastic Drama (Signed Edition) (Warner Music)
Bloxx - Lie Out Loud (Bertus)
Bob Moses - Desire (Bertus)
Bobby Rush - Rawer Than Raw (Bertus)
Dan Penn - Living On Mercy (Bertus)
Daniel Blumberg - On&on (Bertus)
Daniel Rodriguez - Sojourn Of A Burning Sun (Warner Music)
Danny Keane - Roamin' (Warner Music)
David Bowie - Changesnowbowie (Rsd 2020) (Warner Music)
David Bowie - I'm Only Dancing (The Soul Tour 74) (Rsd 2020) (Warner Music)
Disclosure - Energy (Universal)
Dokken - The Lost Songs (Warner Music)
Dream Nails - Dream Nails (Bertus)
Elderbrook - Why Do We Shake In The Cold? (Warner Music)
Evergrey - Glorious Collision (Mystic Production)
Exist - Egoiista (Bertus)
Girls In Synthesis - Now Here’s An Echo From Your Future (Bertus)
Gregory Porter - All Rise (Universal)
Gregory Porter - All Rise (Deluxe) (Universal)
Harmonious Thelonious - Plong (Bertus)
Hymn - Breach Us (Bertus)
In Flames - Clayman (20th Anniversary) (Mystic Production)
Indochine - Singles Collection (2001 - 2021) (Sony Music)
J Hus - Big Conspiracy (Sony Music)
Jake Bugg - Saviours Of The City (Sony Music)
Jason Mraz - Look For The Good (Warner Music)
Judas Priest - British Steel (Sony Music)
Kaleida - Odyssey (Bertus)
Karen Jonas - The Southwest Sky And Other Dreams (Bertus)
Kelly Lee Owens - Inner Song (Bertus)
Manic Street Preachers - La Tristesse Durera (Scream To A Sigh) (Remastered) (Sony Music)
Metallica - S & M 2 (Universal)
Miloš Dodo Doležal - My Little World (Warner Music)
Molly Tuttle - …but I’D Rather Be With You (Bertus)
My Morning Jacket - The Waterfall Ii (Bertus)
Needtobreathe - Out Of Body (Bertus)
Nick Mason's Saucerful Of Secrets - See Emily Play/vegetable Man (Sony Music)
Night Laser - Power To Power (Mystic Production)
Oumou Sangaré - Acoustic (Bertus)
Pain Of Salvation - Panther (Sony Music)
Pantera - Reinventing The Steel (Warner Music)
Petr Novák - 12 Nej / Originální nahrávky (Supraphon)
Primal Scream - Loaded E.P. (Sony Music)
Private World - Aleph (Bertus)
Pvris - Use Me (Warner Music)
Rome - The Lone Furrow (Bertus)
Ruston Kelly - Shape & Destroy (Bertus)
Sarah Walk - Another Me (Bertus)
Seether - Si Vis Pacem, Para Bellum (Universal)
Sevdaliza - Shabrang (Bertus)
Smash Into Pieces - Arcadia (Bertus)
Spook The Horses - Empty Body (Bertus)
Suburban Living - How To Be Human (Bertus)
The Atomic Bitchwax - Scorpio (Bertus)
The Avett Brothers - The Third Gleam (Universal)
The Devil’s Trade - The Call Of The Iron Peak (Bertus)
Tigran Hamasyan - The Call Within (Warner Music)
Tim Bowness - Late Night Laments (Sony Music)
Tom Grennan - This Is The Place (Sony Music)
Toots & The Maytals - Got To Be Tough (Warner Music)
Tyler, The Creator - Cherry Bomb (Sony Music)
Tyler, The Creator - Cherry Bomb (The Instrumentals) (Sony Music)
Ulver - Flowers Of Evil (Mystic Production)
Venom - Sons Of Satan (Warner Music)
Venomous Concept - Politics Versus The Erection (Mystic Production)
Walter Trout - Ordinary Madness (Bertus)
Widowspeak - Plum (Bertus)
Yello - Point (Universal)

EP:
Anderson Hugh - Manifest
Baker Grace - Yourz Truly
Barbie Cast - Barbie Princess Adventure
Bel - Trilogy
Bob Moses - Desire
Bryony Williams - Knockin’
Catholic Guilt - This Is What Honesty Sounds Like
Dawn Oberg - 20/20 Revision
Eloise Alterman - The Other Side
Flyckt - Instant Gratification Pt. 1
Garrett Kato - N. Hemisphere
Hekla - Sprungur
Helstheartist - Adam & Eve
Hinayana - Death Of The Cosmic
Chloe Lilac - Douchebag
Intoxicated - Walled
Keedron Bryant - I Just Wanna Live
Orgatroid - Future Youth
Pig Destroyer - The Octagonal Stairway
Santpoort - Loon Society
Self-Inflicted - Self-Inflicted
Sister. - Soft Spot
Skip Marley - Higher Place
Spaceacre - Overthrown
The Ella Sisters - Queens
The Red Jumpsuit Apparatus - The Emergency
Triathlon - Sleep Cycle
Tulkas - The Beginning Of The End
Wolftyla - Wolf In Color

Reedice:
Demons & Wizards - Demons & Wizards (Remasters 2019) (Sony Music)
Demons & Wizards - Touched By The Crimson King (Remasters 2019) (Sony Music)
Dokken - The Lost Songs (Warner Music)
Evergrey - Glorious Collision (Mystic Production)
Grateful Dead - Anthem Of The Sun (Warner Music)
Grateful Dead - Aoxomoxoa (Warner Music)
Grateful Dead - The Grateful Dead (Warner Music)
In Flames - Clayman (20th Anniversary) (Mystic Production)
Luboš Pospíšil, - . ...a nestřílejte na milence (Supraphon)
Pantera - Reinventing The Steel (Warner Music)
Petr Novák - 12 Nej / Originální nahrávky (Supraphon)
Silverchair - Frogstomp (Bertus)
Venom - Sons Of Satan (Warner Music)

NÁZORY
  • Seether, Pain of Salvation ... (Fimi, 02.09.2020 09:15) Reagovat

    Seether, Pain of Salvation

  • Sevdaliza je vynikající ! Parádní věc ! ... (Spravedlivý, 02.09.2020 11:34) Reagovat

    Sevdaliza je vynikající ! Parádní věc !

  • Sevdalizu jsem si ještě poslechnout nestihl, ale... (Jindra, 02.09.2020 17:49) Reagovat

    Sevdalizu jsem si ještě poslechnout nestihl, ale těším se...
    Pain Of Salvation velmi příjemně překvapili - jejich asi nejlepší album za posledních 12, 13 let. Snad jim tahle forma vydrží.

  • 8/10 pro... (Adam, 03.09.2020 19:17) Reagovat

    ... pro Toni Braxton. Ze všech "Braxtonovek" jí to zpívá nejlépe.
    Mohla by vyjít recenze.

  • Hurts jsou kde??? ... (David, 04.09.2020 18:31) Reagovat

    Hurts jsou kde???

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Kultovní album Zuzany Michnové a Michala Pavlíčka "Rány" vychází v remasterované verzi na vinylu i CD (16.04.2024 16:55)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Jazzrockový klenot "Zrnko písku" superskupiny Bohemia vychází v reedici (23.03.2024 16:35)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu