Hlavní obsah

Nová alba: Bon Jovi, Kateřina Marie Tichá, Dasha i Corey Taylor

Právo, Jaroslav Špulák

Je zřejmé, že se blíží vánoční období. Na trh s novými alby se totiž dostávají dílka výrazných umělců. Američtí Bon Jovi se pustili do stavu světa a politiky, Kateřina Marie Tichá do poctivého písničkářství s výraznými texty, Dasha i do coververzí písní, které miluje, Corey Taylor do hard rocku a třeba Roger Waters připomněl své turné.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Bon Jovi: 2020

Ambiciózní album americké skupiny Bon Jovi přináší v textech témata letošního roku. V tomto ohledu je to kolekce společenská a politická. Hudebně se kapela nepouští do experimentů. Pořád je to melodický rock s kořeny v osmdesátých letech.

Foto: Universal Music

Obal alba

Kateřina Marie Tichá: Sami

Debutové album zpěvačky Kateřiny Marie Tiché nabízí jedenáct co do hudebních vlivů pestrých skladeb. Jejich interpretka a současně autorka vyspěla od vydání minialba před pěti lety pěvecky, coby skladatelka, a především jako textařka.

Foto: Universal Music

Obal alba

Dasha: Symphony

Dasha chtěla původně na album natočit záznam z koncertu se symfonickým orchestrem. Kvůli koronavirové pandemii ale nakonec vznikla nahrávka bez diváků. Jsou na ní skladby napsané pro zpěvačku i coververze, které má ve svém repertoáru. Natáčela se skupinou Martina Kumžáka a Filharmonií Hradec Králové a vše podtrhla svým výtečným zpěvem.

Foto: Supraphon

Obal alba

Corey Taylor: CMFT

Corey Taylor je zpěvák amerických kapel Slipknot a Stone Sour. CMFT je jeho první sólové album a on se na něm ve třinácti skladbách hlásí k melodickému, přesto stále velice ostrému hard rocku. Potvrzuje také, že je velmi dobrý zpěvák se silným hlasem, který bezpečně ovládá. 

Foto: Roadrunner

Obal alba

Roger Waters: Us + Them

Us + Them je britský koncertní film a album anglického hudebníka Rogera Waterse, zakládajícího člena Pink Floyd, z roku 2019. Snímek režírovali Waters a Sean Evans a zachycuje zkrácené představení z hudebníkova turné z let 2017 až 2018. Použity jsou na něm skladby od Pink Floyd i z Watersových sólových alb.

Foto: Sony Music

Obal alba

Jónsi: Shiver

Shiver je druhé studiové album islandského hudebníka Jónsiho, frontmana kapely Sigur Rós. Na svět se dostalo deset let po předchozím sólovém počinu Go. Vzniklo hlavně ve spolupráci s britským hudebním producentem A. G. Cookem. Jedenáct skladeb stojí v základu na širokém spektru zvukových barev elektroniky.

Foto: Krunk

Obal alba

Vilém Veverka: Next Horizon

Hobojista Vilém Veverka se na novém albu vypravil za svou komfortní zónu. Odrazil se od klasiky, nahrál několik originálně pojatých coververzí popových, rockových či filmových skladeb a přidal kompozice napsané pro něho samotného. Vznikl zajímavý crossoverový počin. 

Foto: Supraphon

Obal alba

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám