Mňága a Žďorp vydá koncertní album, vzniklo během jarních streamů

Vydáno 12.10.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Kapela Mňága a Žďorp měla mít letos jaro plné koncertů, které kvůli neustále se šířící pandemii koronaviru musela z velké části zrušit. Aby zůstala se svými fanoušky v kontaktu, rozhodla se pravidelně streamovat. Z jednoho ze svých vystoupení nyní vydá album.

Mňága a Žďorp vydá koncertní album, vzniklo během jarních streamů Mňága a Žďorp vydá koncertní album, vzniklo během jarních streamů

Novou desku vydá Mňága a Žďorp pod názvem Přístav Unplugged. Jak zpětně členové formace přiznávají, na více než hodinové akustické vystoupení se připravovali asi nejvíce ze všech streamů.

„Takhle jsme ještě nikdy nehráli. Na poslední zkoušku jsme pozvali i zvukaře Frantu, aby zhodnotil plejlist, který jsme sestavili z akustických položek všech alb, které jsme kdy vydali. Po pár hodinách bylo jasné, že to není tak úplně ono. Na poslední chvíli, pozdě večer před koncíkem, jsme původní plejlist vyhodili a sestavili jinej, ten kterej je na albu,“ přiblížili členové Mňága a Žďorp vznik desky na stránkách projektu Startovač.

Mňága a Žďorp odehraje už osmý live stream, tentokrát z hospody

Právě skrze něj skupina vybírá na album finance. „Děkujeme všem fanouškům za přízeň a podporu a jsme rádi, že zůstáváme spolu,“ je kapela vděčná svým příznivcům, kteří jí během pár dnů od spuštění poslali více než půl milionu korun. Jako odměnu za příspěvek si mohou vybrat například účast na křtu desky, originální tričko, USB se záznamem koncertu, vstupenku do zákulisí některého z vystoupení, účast v budoucím videoklipy či přímo den na turné s Mňágou a Žďorp.

Přístav Unplugged bude obsahovat celkem jednadvacet skladeb a vyjde nejen na CD, ale také na vinylu, magnetofonové kazetě i na flashce. Fanoušci by se desky měli dočkat v polovině listopadu.

Streamy i na podzim

Vzhledem k posledním opatřením vlády, která omezila veškeré kulturní dění, se Mňága a Žďorp rozhodli opět uchýlit ke streamování.

„Nečekali jsme, že se streamování ještě vrátí, ale když už to zase nejde jinak, budeme hrát sobotní koncerty ze zkušebny, dokud se nebudeme moct vrátit do obvyklého koncertního prostředí. Opět bude každý koncert jiný,“ uvedl zpěvák Petr Fiala pro iREPORT.

První koncert odehrála již minulý víkend, na kterém představila playlist, kterým se prezentovala na letních vystoupeních. Stream se odehrál pod záštitou projektu #kulturažije a na jeho záznam se můžete podívat zde. Tuto sobotu se fanoušci Mňágy a Žďorp mohou těšit na písně z elpíčka Made In Valmez.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Mňága a Žďorp, Petr Fiala, #kulturažije, Přístav Unplugged, livestream

zavřít