Rammstein slaví 25 let od debutu, remasterované Herzeleid vyjde v limitované reedici

Vydáno 05.10.2020 | autor: redakce

Od vydání debutového alba Rammstein uplynulo čtvrt století. Německá metalová kapela vydá desku Herzeleid v prosinci znovu, tentokrát na vinylu a v remasterované verzi, k dispozici bude také limitovaná edice.

Rammstein slaví 25 let od debutu, remasterované Herzeleid vyjde v limitované reedici Rammstein slaví 25 let od debutu, remasterované Herzeleid vyjde v limitované reedici

Rammstein se dali dohromady v roce 1994 v Západním Berlíně, po vítězství lokální hudební soutěže mohli nahrát demo, které začali rozesílat labelům. Potenciál kapely vycítilo vydavatelství Motor Music a nabídlo jim smlouvu.

BLOG: Rozhodl se Till Lindemann z Rammstein stát pornohercem, nebo posouvá hranice umění?

S producentem Jacobem Hellnerem pak nahráli debutové album Herzeleid, jehož název v češtině znamená "bolest srdce". Debutové album Rammstein vyšlo 25. září 1995, a přestože prodeje byly z počátku mizerné, díky turné k jeho propagaci si Rammstein vysloužili renomé divoké kapely s intezivní live show.

Album Herzeleid znovu vyjde 4. prosince 2020 na dvou vinylových deskách, o výtvarnou podobu desky se po pětadvaceti letech znovu postaral grafický designer Dirk Rudolph.

red
Témata: Rammstein, Herzeleid

 

zavřít