„Okouzlil mě vzdělaností, šarmem, byl to nejvzdělanější člověk, jakého jsem potkal. On byl opravdu neskutečná studnice vědomostí a to mi imponovalo,“ rozmluvil se ve studiu Blesku muzikálový herec. S Milošem Zemanem se seznámili před mnoha lety a značnou část tohoto období byli velmi dobrými přáteli. „Dřív jsme se setkávali často, jezdil jsem k němu soukromě a také jsme se vídali během oficiálních událostí,“ dodal. V poslední době ovšem návštěvy prořídly, tu poslední si Hůlka už nepamatuje.

V otevřeném dopise, který zpěvák zveřejnil i na svém facebookovém profilu, dnes už bývalého přítele obviňuje z agresivního, egocentrického, bohorovného chování vůči obyčejným pracujícím lidem. Podle Hůlky se ale nejedná o popis Zemanova charakteru. Jednalo se spíše o spontánní reakci na události posledních několika dní.

Video: Prezident Miloš Zeman odpovídá na dotazy čtenářů Blesku v pořadu S prezidentem v Lánech

Video
Video se připravuje ...

Prezident Miloš Zeman odpovídá na dotazy čtenářů Blesku v pořadu S prezidentem v Lánech. Redakce Blesk

 „Když má člověka někdo rád, musí ho brát s chybami, které má,“ uvedl muzikálový Drákula s tím, že velkou vinu na prezidentově současném chování podle něj nesou lidi, kteří ho obklopují. Setkání a diskuze s odloučeným přítelem se Hůlka nebrání, nedává tomu ale velké naděje. Co se stalo, stalo se. „Myslím si, že chuť nebude a rozhodně ta situace, která je, se už zvrátit nedá.“

Svůj dopis zpěvák zakončil tím, že na den oslav 28. října zajde na Pražský hrad vrátit státní vyznamenání, které mu Miloš Zeman v roce 2016 udělil za zásluhy o stát v oblasti umění. „Nemohu si ponechat toto ocenění, které jsem obdržel z rukou člověka, jakým ses ukázal být. Musel bych se za sebe stydět,“ stálo tam. Svůj slib míní splnit.

„Myslím to doslova. Dvacátého osmého tam přijdu medaili vrátit. Na ceremoniál určitě ne, tam mě nepozvou, ale během dne. Bude to přes třetí osobu, vrácení má svá vlastní pravidla. Na Hradě je člověk, co se o to stará, je to technická záležitost. Vrátím to a dostanu papír, že jsem odevzdal řád a že ho mají zpátky,“ vysvětlil Hůlka, jak proces probíhá.

Převzetí metálu před čtyřmi roky ovšem nelituje. „Zeman byl můj přítel, byl to jiný člověk než ten, který tam dnes je. V roce 2016 jsem převzal vyznamenání za celoživotní práci. Tehdy na tom nebylo nic špatného. Pro odpůrce jsem ale byl špatnej už tehdy,“ reagoval na dávnou kritiku, že prezident Zeman často uděloval státní vyznamenání svým podporovatelům a přátelům.

VIDEO: Dan Hůlka v Blesku: O dopisu Zemanovi, vrácení metálu a změně povahy

Video
Video se připravuje ...

Dan Hůlka v Blesku: O dopisu Zemanovi, vrácení metálu a změně povahy Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
57 fotografií