Hlavní obsah

Nová alba: Bruce Springsteen, Gorillaz i Jan Smigmator

Právo, Jaroslav Špulák

Každá deska Bruce Springsteena je zajímavá, a to bez ohledu na fakt, že jeho styl je velmi čitelný a on si jej trvale zachovává. Gorillaz jsou zase hraví a jejich zvuk naopak tolik jasný není. Novinka je navíc velice pestrá. Na trhu jsou už i nové album swingaře Jana Smigmatora či debut nové české kapely Krajina Ró.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Bruce Springsteen: Letter To You

Rockové album s jasně rozpoznatelným Springsteenovým hudebním stylem je jeho dvacáté studiové. Natáčel ho ve svém domovském studiu v New Jersey a trvalo to jen pět dní. Obsahuje devět skladeb, které napsal Springsteen sám, a nové nahrávky tří dosud nikdy nevydaných písní ze sedmdesátých let.

Foto: Sony Music

Nové album

Gorillaz: Song Machine, Season One: Strange Timez

Sedmé studiové album britské virtuální kapely Gorillaz vyšlo v rámci projektu Gorillaz’ Song Machine. Je to internetová série sestávající ze sbírky singlů a videí přezdívaných „epizody“. Podílejí se na nich různí hosté a zahrnuje širokou škálu žánrů včetně punu, bossanovy, synth-popu, elektroniky či a downtempa.

Foto: Warner Music

Nové album

Jan Smigmator: Murphyho zákon

Swingový a jazzový zpěvák a hudebník Jan Smigmator přichází se svým pátým albem. Jsou na něm jak standardy, tak skladby, které vznikly pro něj. Svou hrou na album přispěl i Ondřej Pivec.

Foto: Supraphon

Nové album

Krajina Ró: Hotel Blázen

Krajina Ró je nová kapela, za jejímž vznikem stojí Michal Němec z Jablkoně. Obklopil se v ní mladšími hudebníky. Stylově se její hudba pohybuje nad žánry, zračí se v ní rock, folk či blues a občas je cítit i punkrocková nesmlouvavost.

Foto: Indies Scope

Nové album

John Frusciante: Maya

Maya je jedenácté studiové album Johna Fruscianteho, které vyšlo jako digitální, v limitované edici na vinylu a kompaktním disku. Je to první kompletně instrumentálním elektronická deska, jež vyšla pod jeho jménem.

Foto: Timesing

Nové album

Major Lazer: Music Is The Weapon

Americká elektronická kapela Major Lazer dříve oznámila, že nyní vydané album bude nejspíš její poslední. Protože se v ní ale v poslední době odehrálo několik změn, nemusí to být pravda. Dobrá zpráva pro milovníky elektronické taneční hudby.

Foto: Mat Decent

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám