Právě vysíláme

Exkluzivní premiéra: Kapela Rybičky 48 vydává píseň Goodbye s Markem Ztraceným

29. října 2020 19:01
Exkluzivní premiéra: Kapela Rybičky 48 vydává píseň Goodbye s Markem Ztraceným

Ve filmovém videoklipu si zahráli herci Václav Knop a Oldřich Navrátil.

Rockové Rybičky 48 jsou oblíbené napříč všemi generacemi. Nyní kapela přichází s novinkou: společně s Markem Ztraceným kapela představuje píseň Goodbye o přátelství, smrti a radosti ze života. „Je to takovej pěknej popík, takže by byl hřích nepřizvat k tomu prince český popový scény,“ říká frontman Kuba Ryba. Singl Goodbye dostal vizuální podobu od zkušeného režiséra Ondřeje Kudyna.

Píseň Goodbye popisuje frontman kapely Kuba Ryba jako song o přátelství, smrti, stáří, radosti ze života a smířením se se smrtí. „Je to po delší době vážnější písnička,“ říká a rozpovídá se o propojení s Markem Ztraceným. „Na spolupráci si vždycky vybíráme lidi, se kterýma nám je dobře. Marka známe dlouho a víme, že si ze sebe umí udělat srandu. Viz jeho role v našem starším klipu Správný chlapi. Já mu v klipu už taky hrál, a tak přišla na řadu společná píseň. Navíc tohle je takovej pěknej popík, takže by byl hřích nepřizvat k tomu prince český popový scény. Marek si tam napsal i jednu ze slok. Mám radost, že se do songu zapojil i po tvůrčí stránce.“

Zpěvák a textař Marek Ztracený potvrzuje, že jsou s kapelou z podobnýho těsta. „Kluci z Rybiček jsou moji kamarádi a moje oblíbená kapela, který fandím. Tak nějak vedle sebe na fesťácích dospíváme a stárneme. Už dýl jsme mluvili o tom, že něco zkusíme dohromady. Kuba byl rychlejší a složil tuhle krásnou věc, kam já doplnil jednu sloku. Od začátku se mi líbila a mimochodem mezi tím, co mi ji Kuba poslal, a kdy jsme ji nahráli ve studiu, uběhlo zhruba 48 hodin. Bylo to spontánní a strašně fajn. Těším se, až si ji někdy zazpíváme dohromady na koncertě!“ říká Marek Ztracený.

Videoklip kompletně zaštítila dvojice Kudyn (režie) – Brejška (námět). „Po dlouhé době jsme nepsali scénář klipu. Oslovil nás nápad Ondry Brejšky (Poetika) o dvou důchodcích, kteří zdrhnou z důchoďáku a zavzpomínají na mladý léta. Režie se ujal Ondřej Kudyn a bylo velkou parádou, že do toho šli oba herci, které jsme si na ty role vysnili – Václav Knop a Oldřich Navrátil. Moc milí pánové a pořád veselí. Je radost se koukat na jejich herecký um. My jsme těmto hereckým gigantům nechali prostor a kapela společně s Markem se tam objeví jenom v epizodní roli,“ popisuje Kuba Ryba, který se svou kapelou a herci natáčel na různých lokacích Prahy včetně klubu Goldfingers.

Pro Ondřeje Kudyna to dle jeho slov byl splněný sen. S Václavem Knopem a Oldřichem Navrátilem se pracovalo samo, v podstatě jsem nemusel nic dělat. Byli ochotní udělat cokoliv jsme měli v námětu a občas i víc z vlastní iniciativy, nastavili mi vysoko laťku,“ komentuje spolupráci režisér Kudyn. „Nebáli se vycházet z komfortní zóny, a byli strašně vstřícní a milí. Václav mi dokonce pomáhal i s režií což mě bavilo nejvíc, a taky jsem zjistil, že se mám sakra co učit,“ říká režisér.

Články, které by tě mohly zajímat