Depeche Mode, Whitney Houston a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy

Vydáno 09.11.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Rokenrolová síň slávy má nové členy. Posmrtně pak do ní byli uvedeni Whitney Houston, Marc BolanT. Rex či rapper Notorious B.I.G., pocty se dočkali i Depeche Mode, Nine Inch Nails či Doobie Brothers.

Depeche Mode, Whitney Houston a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy Depeche Mode, Whitney Houston a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy

Rokenrolová síň slávy se nachází v americkém Clevelandu, kde se narodil diskžokej Alan Freed, jenž začal výraz „rock´n´roll“ prosazovat. Každoročně je do ní uváděno několik členů, kteří byli nebo stále jsou přínosem pro tento hudební žánr.

RECENZE: Náboženství jménem Depeche Mode ve filmu, který fanoušky dojme k slzám

Letos do ní byli uvedení slavní Depeche Mode, kteří výrazně ovlivnili zejména 80. léta minulého století. Dohromady se dali v roce 1980, o rok později vydali debutové album Speak & Spell. Velkého ohlasu se pak dočkala deska Violator, jež je považovaná za klenot elektronické hudby.

Stejné pocty jako Depeche Mode se dočkala také Whitney Houston. Americká zpěvačka, jejíž hlas byl považovaný za největší své doby, zemřela v roce 2012. Na svém kontě má hity jako I Will Always Love You, I Have Nothing nebo I Wanna Dance With Somebody.

Do Rokenrolové síně slávy vstoupili i rapper Notorious B.I.G., jenž zemřel v roce 1997 ve svých 24 letech, Marc Bolan ze skupiny T. Rex, Nine Inch Nails a Doobie Brothers, kteří letos oslavili své padesáté výročí.

Zmínění hudebníci se tak zařadili mezi jména jako Elvis Presley, Aretha Franklin, The Beatles, Bob Dylan, The Rolling Stones, Johnny Cash či Led Zeppelin, kteří byli uvedeni do síně slávy už v minulosti.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Tomáš Klíma, archiv iReport
Témata: Depeche Mode, Whitney Houston, Rockenrolová síň slávy, Notorious B.I.G., Marc Bolan, T. Rex. Nine Inch Nails, Doobie Brothers, Elvis Presley, Aretha Franklin, The Beatles, Bob Dylan, The Rolling Stones, Johnny Cash, Led Zeppelin

zavřít