shop.musicserver.cz
Nové desky 45/2020 - od AC/DC přes Chrise Stapletona po Jaromíra Nohavicu

Nové desky 45/2020 - od AC/DC přes Chrise Stapletona po Jaromíra Nohavicu

Vydáno: 17.11.2020 19:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Chris Stapleton

Masakr novinek přinesla polovina listopadu. Zasypali nás jimi čeští umělci jako Jaromír Nohavica, Dagmar Voňková, Pekař, Tara Fuki nebo Nevermore & Kosmonaut, ale i zahraniční hvězdy jako AC/DC, Chris Stapleton, Paris Jackson, BENEE, Lambchop, Andrea Bocelli, McFly, Paloma Faith, Pentatonix, 2 Chainz a spousta klasiků.

V pátek 13. listopadu vyšly tyto nové tituly:

AC/DC - Power Up (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

AC/DC - Power Up
"Power Up" je sedmnácté studiové album australských harcovníků AC/DC. Po smrti Malcolma Younga zůstal jeho bratr Angus v kapele de facto osamocen, a tak asi nikdo již nevěřil v jejich návrat, natož ve vydání novinkové desky. Opak je však pravdou a skupina předkládá materiál v kompletní sestavě, ve které hraje od roku 1980, vyjma postu doprovodné kytary, který zastal Steve Young. Novinka vychází jak na rudém vinylu, tak na CD. Specialitou deluxe vydání je box se svítícím logem formace, dále s dvouwattovým reproduktorem, z nějž zní kytarový riff, a dvacetistránkovým bookletem. Skalní fanoušci můžou na YouTube zhlédnout, jak vznikal úvodní singl "Shot In The Dark".


Chris Stapleton - Starting Over (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / jižanský soul / country rock

Chris Stapleton - Starting Over
Už je to pět let, co Chris Stapleton debutoval albem "Traveller", na nějž o dva roky později navázal s dvojicí desek "From A Room". Za tu dobu posbíral celkem pět Grammy a bezmála dvacítku countryových cen včetně CMA, CMT a ACM. Není tedy divu, že jeho čtvrtá řadovka nazvaná "Starting Over" byla velmi netrpělivě očekávána. Rodák z Kentucky ji napěchoval čtrnácti písničkami, všechny až na jednu si složil sám. Tou výjimkou je "Joy Of My Life", kterou si vypůjčil z repertoáru Johna Fogertyho. Hlavním spolupracovníkem byl i tentokrát Dave Cobb, který vedle produkce obstaral také akustické kytary a perkuse. Chrise ve studiu dále hlasově doplnila i jeho manželka Morgane Stapleton, basák J.T. Cure a bubeník Derek Mixon. Speciálními hosty byli kytarista Mike Campbell, klavírista a hráč na hammondky Benmont Tench a Paul Franklin na pedal steel. O tom, jak umně namíchali mix country, soulu, rocku a jižanského blues, se můžete přesvědčit na Stapletonově YouTube a my pouze dodáme, že album bude k dispozici také na vinylu.


Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč
Jaromír Nohavica vydává po třech letech své nové album "Máma mi na krk dala klíč" a symbolicky se velkým obloukem vrací ke svým folkovým začátkům. Patnáct autorských písní totiž ostravský bard nahrál pouze za doprovodu akustické kytary a foukací harmoniky. Vyrovnává se v nich s odchodem matky, se smrtí kamaráda, nostalgicky zavzpomíná na roky minulé i dávné lásky, vzdává poctu svým poetickým vzorům, milované ženě, svému tátovi a pojmenovává jak současnou situaci, tak časy dávno minulé a jejich vzájemnou soudržnost a paralelu. Natáčelo se pod dohledem hudebního režiséra Michala Pekárka a minimalistický obal je z dílny Aleše Najbrta. Výsledek je v ukázkách ke slyšení na Supraphonline.cz, a pokud se vám zalíbí, můžete kolekci sehnat i na vinylu.


Andrea Bocelli - Believe (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasický zpěv / operní crossover

Andrea Bocelli - Believe
Sedmnácté album Andrey Bocelliho "Believe" má tentokrát výraznou českou stopu - italský tenor totiž rozšířil svoji spolupráci s Českým národním symfonickým orchestrem a celkem sedmnáct písní nahrál v Praze společně s ČNSO pod taktovkou Stevena Mercuria v jeho studiích. Produkce se ujal společně s anglickým producentem Haydnem Bendallem a do výběru se jim dostala například hymna fanoušků FC Liverpool "You'll Never Walk Alone", "Hallelujah" Leonarda Cohena, křesťanská píseň "Amazing Grace", Albioniho "Adagio" pod názvem "Oh, Madre Benedetta!" nebo song z letošního snímku "Fatima". K nazpívání tří kusů si Bocelli přizval dvojici zpěvaček. Tou méně překvapivou je italská sopranistka Cecilia Bartoli, poměrně nečekaným hostem naopak bude bluegrassová královna, držitelka sedmadvaceti Grammy Alison Krauss. Výsledek je ke slyšení na zpěvákově YouTube kanálu.


Tip týdne

BENEE - Hey U X (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alterantivní pop / electronica / r'n'b

BENEE - Hey U X
Chybí vám v letošním roce podobný úkaz, jakým v tom loňském byla Billie Eilish? Jestli ano, pak byste neměli přehlédnout Novozélanďanku Stellu Rose Bennett, která si poslední dva roky říká BENEE. Loni vyhrála hned čtveřici Novozélandských hudebních cen, a není tedy divu, že se její věhlas rychle rozšířil mimo ostrovní stát. Dělala předskokana Lily Allen a letos už měla svoje vlastní americké turné. To vše pouze díky singlům a dvěma ípíčkům. A právě nyní vydává debut. Dostal název "Hey U X" a zpěvačka, kterou někteří přirovnávají ke kombinaci Sade, Corinne Bailey Rae s již zmíněnou Billie Eilish, na něj zařadila celkem třináct songů. Napsala je a nahrála společně s Joshuou Fountainem z hiphopového tria Kidz In Space a částečně se na nich podíleli i hosté. Těmi byli Grimes, Lily Allen, Flo Milli, Gus Dapperton, Mallrat a Bakar. Jak se vám bude líbit její kombinace popu, r'n'b, elektroniky s příměsemi rapu, trapu a rocku, můžete zjišťovat na jejím YouTube profilu.


Paris Jackson - Wilted (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / indie pop

Paris Jackson - Wilted
O tom, že jablko nepadá daleko od stromu, nás aktuálně přesvědčuje Paris Jackson, dcera Michaela Jacksona a Debbie Rowe. Začala jako modelka, pak si zahrála ve filmu a nyní rozjela i svoji hudební kariéru. Pravdou ovšem je, že ke stylu svého otce má poměrně daleko. Jedenáct písniček se pohybuje spíše ve sféře alternativního folku a indie popu s lehkými příměsemi rocku. Svůj podíl na tom mají dva členové americké indierockové kapely Manchester Orchestra Andy Hull a Robert McDowell. První se společně se samotnou zpěvačkou podílel na psaní skladeb a oba se pak ujali produkce nahrávky. O tom, že si Paris Jackson zakládá také na vizuální podobě své hudby, se můžete přesvědčit na jejím YouTube profilu.


Marc Scibilia - Seed Of Joy (Tone Tree Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / pop folk

Marc Scibilia - Seed Of Joy
Americký písničkář Marc Scibilia působí na hudební scéně už od roku 2004, ovšem výrazněji na sebe upozornil až v roce 2012, kdy jedna z jeho písní zazněla v seriálu "Sběratelé kostí". Následovalo několik ípíček a před pěti lety i debut "Out Of Style", který mu vynesl roli předskokana interpretů jako James Bay, Butch Walker, Gavin James, Steve Winwood nebo Zac Brown Band. Do povědomí v Evropě se pak dostal díky spolupráci s housovými DJi Stadiumx a Robinem Schulzem. Nyní rodák z Buffala vydává svoji druhou desku "Seed Of Joy", k jejímuž nahrávání si přizval několik kolegů. Ve sklepním studiu v Nashvillu ho doplnili Cory Wong a Brian Fallon z The Gaslight Anthem a také producenti Mike Sabath (Lizzo, Jonas Brothers), Nolan Sipe (Zac Brown Band, Dave Matthews Band) a Jake Sinclair (Panic! At The Disco, Beck). O mix se navíc postaral Michael Brauer, jehož služeb využili Coldplay, John Mayer či Rolling Stones. S ukázkami Marcovy tvorby se můžete seznámit prostřednictvím jeho YouTube profilu.


McFly - Young Dumb Thrills (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / synth pop

McFly - Young Dumb Thrills
Dlouhých deset let museli čekat fanoušci McFly na jejich šesté řadové album. Celou dobu ovšem nestrádali, protože londýnská čtveřice si mezi tím odskočila k projektu McBusted, koncertovala a občas vydala nějaký ten výběr či rarity. Tucet nových písniček začali muzikanti připravovat v loňském roce, a jak napovídá přebal nahrávky, který jakoby kombinoval animák z osmdesátých let "Starostliví medvídci" a potměšilého "Méďu", stylově i náladově se na nich vyřádili. Uslyšíte v nich tudíž pop, rock, náznaky punku i zjevné odkazy na synth pop či nu-metal. V případě producenta zůstali věrní Jasonu Perrymu a k natáčení si přizvali i Rat Boye a Marka Hoppuse z Blink-182. Fůru ukázek již nahráli na svůj YouTube kanál.


Paloma Faith - Infinite Things (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / disco

Paloma Faith - Infinite Things
Tři roky po albu "The Architect" se Paloma Faith vrací se svojí šestou řadovkou. Třináct písniček na "Infinite Things" složila a nahrála společně s mezinárodní armádou spoluautorů a producentů zvučných jmen. Jejími členy jsou například MNEK, Sigrid, Steve Mac, Jean-Marie, Starsmith, Mark Crew, Ed Harcourt, Jamie N Commons, The Monsters & Strangerz, Toby Gad, Faouzia, Grades, Josef Salvat, Patrick Wimberly, švédské duo Vargas and Lagola, Australan Styalz Fuego či Jamie McEvoy. Jak takto bohatá spolupráce dopadla a jak moc se zmínění spolupracovníci podíleli na výsledném zvuku a stylových proměnách, zjistíte na YouTube.


Pentatonix - We Need A Little Christmas (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: a cappella / vánoční hudba

Pentatonix - We Need A Little Christmas
Pentatonix měli převážnou část tohoto roku trávit na velkém světovém turné, které mělo zasáhnout i Českou republiku. Ze známých důvodů se jeho evropská část odložila na příští rok, a tak americká a cappella skupina získala čas k nahrání svého třetího vánočního alba. Na něm nabídne celkem třináct písní, mezi něž zpěvačka a zpěváci zařadili například svoji verzi písně Ariany Grande "Santa Tell Me", "Seasons Of Love" z muzikálu "Rent", "Once Upon December" z filmu "Anastasia" či nějaké ty klasiky v podobě "Rudolph The Red-Nosed Reindeer", "12 Days Of Christmas", "When You Wish Upon A Star", "My Favorite Things", "Jingle Bell Pop" anebo "Amazing Grace", prvního singlu. Na sváteční notu se můžete naladit na YouTube profilu pětice.


Klasická hudba

Jaroslav Svěcený - Way Of Life
Jaroslav Svěcený - Way Of Life (Bon Art Music)
Houslový virtuos Jaroslav Svěcený vydává u příležitosti svého životního jubilea album "Way Of Life", kam zařadil čtyřiadvacet skladeb inspirovaných filmovou hudbou, swingem, popem a klasickými skladbami. Do výběru se mu dostaly například hity jako "A Thousand Years", "Yesterday", "Sorry Seems To Be The Hardest Word" nebo "Englishman In New York". Jejich kompletní seznam včetně ukázek najdete na Supraphonline.

Jonas Kaufmann - It's Christmas!
Jonas Kaufmann - It's Christmas! (Sony Music)
Do vánoční pohody vedle spousty dalších přispěje také německý tenor Jonas Kaufmann. A v jeho případě to bude opravdu bohatá nadílka. Mezi dvaačtyřiceti koledami na albu "It's Christmas!" nalezneme prakticky všechno - od evropských lidových koled přes americkou klasiku typu "Winter Wonderland", "Let It Snow" nebo "White Christmas" až po modernu typu "All I Want For Christmas Is You" původně od Mariah Carey. Za zády Kaufmannovi hrály salzburský Mozarteumorchester nebo big band sestavený v Kolíně nad Rýnem a ve dvou skladbách ho doplnil i trumpetista Till Brönner. Vydáním kolekce žijí pěvcovy oficiální stránky.

André Rieu - Jolly Holiday
André Rieu - Jolly Holiday (Universal)
Dalším hudebníkem, který se obvykle hlásí o Vánocích a tentokrát dokonce se svátečním albem, je holandský houslista a principál Johann Strauss Orchestra André Rieu. Na rozdíl od německého kolegy byl v případě "Jolly Holiday" o něco skromnější a na desku zařadil pouze osmnáct skladeb, ovšem podobně namíchaných. Nahrávaly se ovšem naživo v průběhu tradičního koncertu v Maastrichtu, a tak není divu, že součástí alba je i DVD. Které skladby Rieu vybral, zjistíte na jeho webu.

Avi Avital - Art Of The Mandolin
Avi Avital - Art Of The Mandolin (Universal)
Máte raději vážnou hudbu v klasickém podání? Pak je tu pro vás izraelský mandolinista Avi Avital a jeho počin "Art Of The Mandolin". Do výběru zařadil kompozice od Vivaldiho, Beethovena, Davida Bruce, Sollima, Ben-Haima, Scarlattiho a Henze a společnost mu dělali Benátský barokní orchestr, harfistka Anneleen Lenaerts, kytarista Sean Shibe, cembalista Yizhar Karshon a loutnistka Ophira Zakai. Ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon.

Plus...
  • Chilly Gonzales - A Very Chilly Christmas (Gentle Threat)
    A ještě jedno vánoční album vám nabídneme. "A Very Chilly Christmas" má na svědomí kanadský, Cenou Grammy ověnčený klavírista Chilly Gonzales. V patnácti skladbách také sáhn do různých žánrů a období od "Good King Wenceslas" až po "Last Christmas". U svého piana přivítal dvojici hostů - Jarvise Cockera a zpěvačku Feist. První ukázky zavěsil na svůj YouTube profil.
  • Philippe Jaroussky - La Vanita Del Mondo (Warner Music)
    Se svým novým albem se hlásí také jeden z nejslavnějších kontratenorů současnosti Philippe Jaroussky. Při výběru osmnácti kusů čerpal z tvorby Hasse, Scarlattiho, Caldara, Faga, Torriho, Chelleriho, Händela a Bononciniho. Doprovázel ho jeho vlastní orchestr Artaserse a ukázky uslyšíte například v e-shopu Presto Classical.
  • Johnny Cash And The Royal Philharmonic Orchestra - Johnny Cash And The Royal Philharmonic Orchestra (Warner Music)
    Anglický The Royal Philharmonic Orchestra s oblibou doplňuje písně popových a dalších hudebníků o orchestrální party. Tentokrát se jim dostal do hledáčku Muž v černém a patnáct jeho hitů včetně "I Walk The Line", "Ring Of Fire", "The Gambler" nebo spolupráce s Bobem Dylanem, June Cartet Cash, a dokonce i s legendárními The Highwaymen.


Tara Fuki - Motyle (Indies Scope)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk

Tara Fuki - Motyle
Dvacet let Andrea Konstankiewicz a Dorota Barová společně cestují, hrají a tvoří pod hlavičkou Tara Fuki. Jako oslavu těchto dvou dekád vydávají album "Motyle". Vychází po šesti letech od předchozí studiovky "Winna". Duo pro něj připravilo celkem deset písní, z nichž tři jsou v češtině a zbytek v polštině. K nahrávání si tentokrát přizvaly i bubeníka Miloše Dvořáčka. Více informací a především ukázky z desky nabízejí stránky vydavatelství Indies Scope.


Witchrider - Electrical Storm
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / stoner rock

Witchrider - Electrical Storm
"Už je to šest let, co jsme vypustili náš debut. Takže nejvyšší čas na nástupce, co myslíte?" Přesně tahle slova vzkázali muzikanti z kapely Witchrider, když oznamovali vydání novinkové desky "Electrical Storm". Posluchači se mohou těšit na směs mohutných kytarových riffů a elementů temné elektroniky. Nechybí ani silný vokál, který má společně s dalšími přitažlivými elementy zcela nadchnout rockové publikum. Jestli to je pravda, posuďte sami poslechem ukázek všech jedenácti skladeb na bandcampu uskupení.


Phil Campbell And The Bastard Sons - We're The Bastards (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / heavy metal

Phil Campbell And The Bastard Sons - We're The Bastards
Phil Campbell proslul coby kytarista hardrockových legend Motörhead. Po smrti jejich frontmana se na pódia vrátil v čele formace Phil Campbell And The Bastard Sons. S nimi nyní vydává druhé album "We're The Bastards". Ttřináct nabroušených tracků plus další čtyři live bonusy jsou určeny pro fanoušky živelného rock 'n' rollu. Nahrávku propaguje středověce laděný klip "Born To Roam", který můžete zhlédnout na YouTube kanálu Nuclear Blast.


Rosa Nocturna - Andělé a bestie
web / Facebook / Bandzone / psali jsme
žánr: symfonický metal

Rosa Nocturna - Andělé a bestie
Fanoušci tuzemské metalové scény se mohou těšit na poctivou nálož melodického metalu. Nabízí ji deska "Andělé a bestie" kapely Rosa Nocturna. Nese pořadové číslo čtyři a mimo jiné zaujme hromadou hostů z různých českých kapel. Na natáčení se totiž podílelo celkem jedenadvacet muzikantů a zpěváků. I přes svou pestrost výsledek neztrácí nic z kompaktního dojmu. Z rádií a dalších různých kanálů můžete znát singl "Světlonoš", ke kterému vznikl i videoklip. Ten je zpracován netradiční metodou, kresbou do písku, a pro kapelu jej vytvořila Volha Safronava, kterou můžete znát ze soutěže Česko Slovensko má talent. Ke zhlédnutí je na YouTube skupiny.


Nevermore & Kosmonaut - XCR-9 - Písně do rakety (Indies Scope)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / folk rock

Nevermore & Kosmonaut - XCR-9 - Písně do rakety
Třetí album skupiny Nevermore & Kosmonaut "XCR-9 - Písně do rakety" bylo natočené před plánovanou cestou kapely do vzdálených míst nejbližšího vesmíru. "Nese zprávu o lidech, imaginaci, odhodlání i pochyby před dalekou misí s určitým cílem, ale bez pravděpodobného návratu. Teprve když něco ztrácíte, uvědomíte si, co je důležité," popisuje tiskovka. Samotnou vesmírnou cestu ilustruje deset obrazů Jindřicha Janíčka, které jsou součástí výpravného bookletu. Natáčelo se ve Studiu Reset pod vedením zvukového mistra Romana Kašníka a výsledkem je devět autorských písní a jedno nehudební intermezzo - vesmírný pozdrav astronoma Jiřího Grygara. Vedle zpěváka Michala Šimíčka uslyšíte na albu zpívat také kytaristu skupiny Pavla Karase a Ladu Šimíčkovou. Na cestu vesmírem se můžete vydat na stránkách vydavatelství Indies Scope.


L.A. Guns - Renegades
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

L.A. Guns - Renegades
L.A. Guns, které má pod svou taktovkou uznávaný Steve Riley, vydávají debutovou desku "Renegades". Je třeba tuto kapelu odlišit od té, kterou vede kytarista Tracii Guns a zpěvák Phil Lewis (a za původem tohoto zdvojení hledejme historické personální neshody mezi uvedenými hudebníky). Ti Rileyovi L.A. Guns servírují na novince nápaditou a uvolněnou kolekci deseti skladeb. Podle dosavadních recenzí jsou natolik kvalitně nahrané a vytvořené, že milovníky žánru prostě musejí nadchnout. Přesvědčte se sami prostřednictvím YouTube.


Lambchop - Trip (City Slang)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / indie rock

Lambchop - Trip
Na sklonku loňského roku se američtí Lambchop pustili do poměrně neobvyklého projektu. Kurt Wagner sezval všechny členy do Nashvillu a dal jim úkol, aby každý vybral jednu píseň, kterou by rád předělal, a pak aby ji v jeho aranžmá kapela nahrála. Chtěl zjistit, co se stane, když se co nejvíce odstraní z procesu a obsahu. Není tedy divu, že se výsledek pohybuje na poměrně širokém žánrovém poli. Muzikanti sáhli po skladbách stylově spřízněných Wilco, George Jonese, Jamese McNewa z Yo La Tengo, ale i protopunkových Mirrors či soulových legend jako Stevie Wonder či Supremes. Produkce se ujal Jeremy Ferguson z Black Veil Brides a dle vlastních slov Wagnera se vynořily prvky, které tam vždy byly, ale zřejmě byly zastíněny jeho skládáním a postupem. Co z toho vzniklo, zjistíte na bandcampu formace.


King 810 - Ak Concerto No. 47, 11th Movement In G Major
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

King 810 - Ak Concerto No. 47, 11th Movement In G Major
Za King 810 hledejte americkou heavymetalovou formaci, která vznikla v roce 2007. Kapelu nyní tvoří jádro - dvojice David Gunn a Eugene Gill. Hned v první polovině letošního roku uvedli k novince "Ak Concerto No. 47, 11th Movement In G Major" dva singly "Hellhounds" a "Dukes". Obě skladby společně s dalšími najdete k poslechu na webu earwaxrecords.net. Jak se vám líbí? O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Vašo Patejdl - Moje Československé Vianoce (Maple Tree Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Vašo Patejdl - Moje Československé Vianoce
I přes bohatou kariéru Vašo Patejdla tento slovenský hudebník nikdy nevydal vánoční album, a to ani ve svém domovské kapele Elán. Napravuje to nyní deskou "Moje československé Vianoce", na níž shromažďoval materiál doslova celou kariéru. Novinka obsahuje dvanáct songů včetně duetů s Heidi Janků, Pavolem Hammelem, Katarínou Hasprovou, Zuzanou Márošovou, Marikou Gombitovou, Jánem Lehotským nebo jeho dvorní zpěvačkou Andreou Zimányiovou. Ukázky všech skladeb a kupu dalších informací najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Ghøstkid - Ghøstkid (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal

Ghøstkid - Ghøstkid
Ghøstkid pilovali svůj dlouho očekávaný eponymní debut doslova do poslední notičky. Za novou formací hledejme osobu jménem Sebastian "Sushi" Biesler (dříve Eskimo Callboy), který se obklopil sestavou podobně laděných umělců. Ukázku v podobě singlu "Start A Fight" najdete na YouTube. Při jeho poslechu vzpomeňte Sushiho slova: "Někdy může být velice těžké životem proplouvat a nějak se v něm orientovat. Tuto skladbu vnímám jako svou zpověď a vzpomínku na dobu, kdy jsem procházel opravdu obtížným obdobím."


Dagmar Voňková - Archa (Animal Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk

Dagmar Voňková - Archa
Jsou to dva roky, co Dagmar Voňková v divadle Archa poprvé představila svoje písně v doprovodu a aranžích kapely poskládané z takových hudebních osobností, jako jsou Beata Hlavenková, Dorota Barová, Marcel Bárta, Lenka Dusilová, Petr Ostrouchov, Jiří Slavík, Miloš Dvořáček, Marian Friedl a Oskar Török. Program koncertu vznikl speciálně pro festival Struny podzimu v roce zpěvaččiných sedmdesátých narozenin jako pocta této písničkářce a nyní se jeho záznam dostává na CD a digitální platformy. Ukázky z desky a více informací naleznete na stránkách vydavatelství Animal Music .


Pekař - První kapelní (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Pekař - První kapelní
Po dvou letech od desky "Výpověď" vydává Pekař nové album, a jak napovídá jeho název "První kapelní", tentokrát se zpěvák Petr Toms představuje coby člen kapely. Jejími dalšími členy jsou basák Ondřej Soukup, saxofonista Kryštof Danczi a kytarista Jakub Skácelík. Třináct songů nahrávali společně s členem John Wolfhooker Ronym Janečkem v době koronavirové krize, v jednom případě je doplnil i Jakub Děkan. Jak to celé dopadlo, zjistíte na YouTube.


EP

  • Meg Myers - I’d Like 2 Go Home Now & Thank U 4 Taking Me 2 The Disco
    Hned dvojici ípíček tento týden nabídla americká hudebnice a zpěvačka Meg Myers, která na sebe poprvé upozornila před pěti lety debutem "Sorry". Na každé z nich zařadila pět skladeb, na nichž spolupracovala s producentem Leggym Langdonem a Davem Bassetem (Freya Ridings, Daughtry, Alice Merton). Stylově se pohybuje na rozhraní popu, rocku, indie a přejímá i vlivy disca. Kam se za poslední dva roky posunula, zjistíte na jejím YouTube profilu.
  • Sam DeRosa - The Medicine
    Americká NBC loni rozjela novou hudební reality show "Songland", v níž nesoutěží zpěváci, ale autoři. V díle, jehož hostem byl Charlie Puth, se s písničkou "Pill For This" objevila zpěvačka Sam DeRosa, a ačkoli nevyhrála, všimli si jí v Sony Music. Výsledkem následné spolupráce je šestipísňové EP "The Medicine", na němž autorku producentsky podpořili Dan Book, KillaGraham, Ryan Daly a Joshua Marty, kteří ji nasměrovali na pomezí popu, r'n'b a taneční hudby. Seznámit se s ní můžete na jejím YouTube.
  • Gracey - The Art Of Closure
    O anglické zpěvačce Gracey se u nás ještě tolik nemluví, ale to se zřejmě brzy změní. Její songy zpívají Sub Focus, Lorde a Kylie Minogue a ona sama singlem "Don't Need Love", kde si zahostoval 220 Kid, nakoukla do Top 10 anglické hitparády. Na EP "The Art Of Closure" k němu přidala dalších šest kousků a spolupráci s Ruel a Alexanderem 23. Podstatnou část z minialba zavěsila na své YouTube.
  • Molly Parden - Rosemary
    Šestici skladeb zařadila své EP "Rosemary" také americká písničkářka Molly Parden, která může zaujmout intimním a pomalu plynoucím folkem. Produkce se ujal Zachary Dyke z Coin a Juan Solorzano (Becca Mancari, Humming House). Celá kolekce je k dispozici na zpěvaččině bandcampu.


Saša Niklíčková - Zmačkaná žena (Galén)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / hip hop / jazz

Saša Niklíčková - Zmačkaná žena
Druhé album písničkářky Saši Niklíčkové "Zmačkaná žena" nabízí třináct nových písní, jejichž námětem jsou všední ženské radosti a strasti. Jak sama autorka říká: "Psát se má o tom, co člověk dobře zná," a tak posluchačům prozradí, kam kráčí zmačkaná žena, jaké to je mít v každém přístavu jednoho námořníka, a hlavně jak se obléká hudba, aby v šatníku nechyběla sukně z klarinetů, ukulele k pasu, zvony na nohy, a co se hodí do deště či mrholení. Na rozdíl od debutu natočeného živě pouze s akordeonem je druhá studiovka zvukově mnohem bohatší. Kromě akordeonu uslyšíte tentokrát i klávesy a uke-banjo, pozvaní hosté pak přidávají kontrabas, tubu, perkuse, mandolínu a ukulele. Album nahrál Alex Švamberk a mastering obstaral Ondřej Ježek ve studiu Jámor. Ukázky jsou ke slyšení na Supraphonline.


Sophie Ellis-Bextor - Songs From The Kitchen Disco (Cooking Vinyl)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: disco / taneční pop

Sophie Ellis-Bextor - Songs From The Kitchen Disco
Již více než dvacet se Sophie Ellis-Bextor pohybuje na hudební scéně, a i když loni vydala orchestrální verze vybraných písniček, standardní bestofka jí v diskografii dosud chyběla. Napravuje to aktuálně kompilací "Songs From The Kitchen Disco" nazvanou podle živých přenosů, kterými krátila čas sobě i svým fanouškům v době koronavirové karantény. Album anglická hudebnice vyskládala z celkem patnácti starších songů v jejich původní podobě a k nim přidala letošní verzi jejího prvního singlu se skupinou Spiller "Groovejet (If This Ain't Love)" a čtyři coververze písniček od Pulp, New Order, Alcazar a The Sound Of Music. Většinu již naleznete na jejím YouTube profilu. U jejich poslechu můžete přemýšlet, zda vám stačí digitální vydání, nebo zda budete volit mezi CD, audiokazetou či vinylem.


2 Chainz - So Help Me God (Def Jam)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / rap / trap

2 Chainz - So Help Me God
Zatímco v posledních letech museli fanoušci Tauheeda Eppse čekat na jeho nové desky dva roky a více, tentokrát se dočkali hned následující rok po "Rap Or Go To The League". 2 Chainz stejně jako někteří další využil karanténu k nahrávání. Společně s hosty jako Kanye West, Young Boy Never Broke Again, Lil Wayne, Ty Dolla $ign, Lil Duval, Mullato, Kevin Gates, Rick Ross či Skooly natočil celkem patnáct tracků, na jejichž produkci se se podíleli například Yung Lan, Mike Will Made It, TM88, Mike Dean, 30 Roc, Cubeatz nebo Jay The Great. Vydáním "So Help Me God" žije jeho YouTube profil.


Elton John - Jewel Box (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Elton John - Jewel Box
Elton John se rozhodl sáhnout hluboko do svého rozsáhlého archivu a otvírá klenotnici "Jewel Box". Že se jedná o unikátní výlet do hudební historie výjimečného muzikanta a skladatele, dokazuje záznam rozbalení kompilace samotným Eltonem Johnem. Opulentní box obsahuje knihu o sto stránkách a osm CD. Tentokrát se však nejedná o výběr hitů, jak by se na první pohled mohlo zdát. První dva disky přinášejí jednatřicet songů nazvaných prostě "Deep Cuts", další tři nabídnou dema a rarity z let 1965 až 1971. Šestý a sedmý disk kompilují třicet šest b-stran singlů z let 1976 až 2005. Poslední je výběr vydaný k Johnově autobiografii "Me". Klenotnice nabízí celkem sto čtyřicet osm skladeb, z nichž rovných osmdesát se dostává vůbec poprvé na stříbrné kotouče a rovných šedesát z nich nikdy nebylo k dispozici v žádném formátu. Titul má také své vinylové verze.


V krátkosti

  • Frank Turner & Jon Snodgrass - Buddies II: Still Buddies (Xtra Mile)
    Přesně po deseti letech se ke spolupráci vrátili dva američtí hudebníci, a kdo jejich tvorbu alespoň trochu zná, ví, že se opět dočká kombinace folku, punku, rocku, country a rock 'n' rollu. První ukázky nabízí YouTube kanál labelu Xtra Nile.
  • Tristan Perich - Drift Multiply (Warner Music)
    Americký hudebník, který se orientuje na 1bitovou hudbu, svůj koncept posouvá zase o něco dále. Na albu, které rozdělil do deseti skladeb, připravil kompozici, již hraje padesát houslistů dohromady s padesáti reproduktory napojenými na 1bitové audio obvody. Poměrně alternativní pojetí elektroniky, minimalismu a moderní klasické hudby, můžete poznávat na stránkách vydavatelství Nonesuch.
  • John K - Love + Everything Else (Sony Music)
    Své debutové album vydává zpěvák z Orlanda a mezi desítkou skladeb najdete taky platinový hit "If We Never Met" s Kelsea Ballerini. Na produkci se podíleli především Midi Jones, Nick Ruth, Fvces, tedy lidi stojící za deskami hvězd jako Kelly Clarkson, T.I. či Mikky Ekko. Seznámit se s Johnem můžete na jeho YouTube.
  • Erika Ender - MP3-45 (Warner Music)
    Panamská hudebnice a spoluautorka megahitu "Despacito" se na svém novém albu pustila do jazzových standardů a bossa novy. Mezi devítkou písniček, které natáčela v ruském Petrohradu, nechybí například "When I Fall In Love" či "Missing You Today". Jak je pojala, zjistíte na jejím YouTube.
  • George Benson - Weekend In London (Bertus)
    Desetinásobný držitel Grammy, blues-jazzový zpěvák a kytarista nám nabídne záznam svého koncertu v londýnském legendárním jazzklubu Ronnieho Scotta. Těšit se můžete hned na čtrnáct položek, z nichž většinu uslyšíte na jeho YouTube.
  • Goodie Mob - Survival Kit
    Po dlouhých sedmi letech se s novou deskou hlásí také rapové kvarteto, jehož členy jsou Big Gipp, Khujo, Cee-Lo a T-Mo. Komu chyběl jejich jižanský hip hop kombinovaný s heavy funkem a soulem, užije si ho hned v šestnácti skladbách. K poslechu jsou na YouTube profilu formace.
  • Josh Abbott Band - The Highway Kind (Pretty Damn Tough)
    Již vloni ípíčkem "Catching Fire" předznamenala texaská countryová skupina vydání svého šestého alba. Její fanoušci se mohou těšit na desítku skladeb, v jedné muzikanty doplnila Catie Offerman. Poslouchat můžete například na YouTube.
  • Aya Nakamura - AYA (Warner Music)
    Své třetí album vydává zpěvačka z Mali, která i na evropské scéně zabodovala svým spojením popu, afro popu a r'n'b. Jak zjistíte i na jejím YouTube, tentokrát v patnácti skladbách hodně čerpá také z rapu. Ve studiu přivítala tři hosty, jsou jimi Stormzy, Ms Banks a Oboy.
  • Aesop Rock - Spirit World Field Guide (Rhymesayers)
    Máte-li rádi rapový underground, nemůže vám uniknout osmé album amerického hudebníka z Portlandu. Označuje je jako koncepční - vypráví o alternativním světě, včetně "halucinačních obrazů zabijáckých úhořů, magických kouzel, lidí na útěku, anekdot, receptů, tipů na přežití, varování, map a kreseb". Co si pod tím představit, zjistíte na jeho bandcampu.
  • Duncan Laurence - Small Town Boy (Universal)
    Nizozemský zpěvák se v loňském roce stal vítězem Eurovize, a to samozřejmě zvýšilo očekávaní jeho debutového alba. Na něj někdejší účastník tamní mutace The Voice zařadil celkem dvanáct skladeb, včetně vítězného songu "Arcade" nebo spolupráce s Arminem van Buurenem. Představuje je prostřednictvím svého YouTube profilu.
  • Josh Teskey & Ash Grunwald - Push The Blues Away (Ivy League)
    Dva australští bluesmani se potkali na jednom albu - jedním je kytarista a zpěvák The Teskey Brothers a druhým Ash Grunwald. Co společně v osmi skladbách upekli, zjistíte na speciálním YouTube kanálu.
  • Marika Hackman - Covers
    Anglická písničkářka, kterou jsme mohli několikrát vidět i u nás, se na svém letošním počinu rozhodla předělat desek písní svých kolegů. Jak zjistíte na jejím bandcampu, sáhla do repertoáru interpretů jako Radiohead, Grimes, Elliott Smith, Sharon Van Etten nebo MUNA.
  • Shaun Martin - Three-O (Ropeadop)
    Držitel Grammy, aranžér, skladatel, producent a také člen Snarky Puppy se dal dohromady s basistou Matthewem Ramseym a bubeníkem Michaelem 'Blaque Dynamite' Mitchellem. Výsledkem je sedm kousků na pomezí jazzu, rocku, funku, gospelu a r'n'b. K poslechu jsou na hudebníkově bandcampu.
  • Sensey - Sny jsou mocnější než skutečnost (Universal)
    Novou studiovku nachystal také český rapper a k jejímu natočení si přizval hosty, jako jsou Dorian, Skinny Barber, Fakin Bůh, Vercetti CG, Dokkeytino a Calin. Desítku tracků promuje na svém YouTube.

Telegraficky:
Po dlouhém čekání se na trh dostává soundtrack k bondovce "No Time To Die", který má na svědomí Hans Zimmer. • Sedmou řadovku "Through Shaded Woods" nachystal se svým bočním projektem Lunatic Soul Mariusz Duda z Riverside. • Sólovku pod názvem "Something Wonderful" vydává Henriette Sennenvaldt z dánských post-rockových Under Byen. • Hosty jako Ghostface Killah, Mike Phillips a Jordan Green přivítala na svém albu "Love Absolute" americká r'n'b zpěvačka Vivian Green. • Třetí řadovku s názvem "Pillowland" vydává anglický DJ a producent Jam City stojící za deskami Troye Sivana či Gaika. • Svůj sólový debut "Infinite Jess" vydává člen amerických novovlnných Kisses Jesse Kivel. • Na svůj debut navazuje deskou "Ekundayo" anglický zpěvák kombinující soul, reggae a blues Liam Bailey. • Příznivci avantgardní a experimentální elektronické hudby by rozhodně neměli minout "Lamentations" amerického hudebníka Williama Basinskiho.


Dále vychází:

Accuser - Accuser (Mystic Production)
Aldina Duarte - Contos De Fados (Sony Music)
Alexander Brailowsky - Alexander Brailowsky Plays Chopin (Sony Music)
Ana Roxanne - Because Of A Flower
Analog Players Society - Soundtrack For A Nonexistent Film
Azim Zain & His Lovely Bones - Be Good
Balothizer - Cretan Smash
Ben Morey And The Eyes - Still Life
Beyries - Encounter
Billie Holiday - Billie (soundtrack) (Universal)
Boundaries - Your Receding Warmth
Brian Eno - Film Music 1976 - 2020 (Universal)
Brin - Homescreen Glow
Brittain Ashford & Matt Bauer - Day Inside A Night
Buck Owens - A Merry ‘Hee Haw’ Christmas
Budapest String Quartet - The Budapest Strinq Quartet Play Brahms (Sony Music)
Burris - Over You (Part 1)
C. Albert Blomquist - C. Albert Blomquist
Camila Fuchs - Kids Talk Sun
Causa Sui - Szabodelico
Cognizant - Cognizant (Reissue)
Color Of Light - Daydream Garden
Corinna Simon - Klavier Für Kinder II (Sony Music)
D.a.m.a - Sozinhos ? Chuva (Sony Music)
Dan Kanvis - Understanding Dead Plants
David Nance - Staunch Honey
David Zinman - Richard Strauss: Orchestral Works (Sony Music)
Dead Original - Bought And Sold
Décembre Noir - The Renaissance Of Hope
Déluge - Ægo Templo
Dino D'santiago - Kriola (Sony Music)
Dismal - Quinta Essentia
Dominic Fike - What Could Possibly Go Wrong (Sony Music)
Domjord - Gravrost
Doro - Magick Diamonds (Mystic Production)
Droeloe - A Matter Of Perspective
Dune Sea - Moons Of Uranus
Ecclesia - De Ecclesiæ Universalis
Elle Belle - Post Everything
Enigma Experience - Question Mark
Eve Maret - Stars Aligned
Falcon Jane - Faith
Faten Kanaan - A Mythology Of Circles
Gabriel Olafs - Absent Minded Reworks
Gaspard Eden - Soft Power
Ghost Funk Orchestra - An Ode To Escapism
Ghost:hello - Night Goat
Gillian Welch - Boots No. 2: The Lost Songs, Vol. 3
Gnarl - The Great Blackness
Goings - It’s For You
Gregor - Destiny
Groovenom - Mitten Ins Herz
Hans Zimmer - No Time To Die (soundtrack) (Universal)
Harlott - Detritus Of The Final Age
Hautajaisyö - On Vain Pimeys
Heinali - Madrigals
Henriette Sennenvaldt - Something Wonderful
Hermitude - Pollyanarchy (Deluxe)
Homecamp - Did We Return As Something Else
Charlie Kaplan - Sunday
In Malice Wake - The Blindness Of Faith
Intervals - Circadian
Jackboy - Living In History (Deluxe)
Jam City - Pillowland
Jesper Kyd, Sarah Schachner & Einar Selvik - Assassin’s Creed Valhalla
Jesse Kivel (Of Kisses) - Infinite Jess
Jimi Somewhere - Nothing Gold Can Stay
John Bence - Love
Jonny Polonsky - In Between Worlds
Juilliard String Quartet - Beethoven: The Complete String Quartets (Sony Music)
Jules Shear - Slower
K Trap - Street Side Effects
Kammerorchester Basel & Heinz Holliger - Schubert: Symphonies Nos. 2 & 3 (Sony Music)
Karla Bonoff - Silent Night
Katla - Allt þetta Helvítis Myrkur
Katy J Pearson - Return
Keith Richards & The X-Pensive Winos - Live At The Hollywood Palladium (Warner Music)
Keith Richards & The X-Pensive Winos - Live At The Hollywood Palladium (DVD) (Warner Music)
Ko:mi - We Said We Didn’T Know But We Knew
Kristjan Järvi & Baltic Sea Philharmonic - Tchaikovsky: The Sleeping Beauty - A Dramatic Symphony (Sony Music)
Kruder & Dorfmeister - 1995
Lambert - False
Last Year’s Man - Brave The Storm
Lecrae - Restoration (Deluxe)
Liam Bailey - Ekundayo
Lie Still - Severing The Hands Of Manipulation And Fate
Lil Tracy - Designer Talk 2
Liraz - Zan
Lizzy Borden - Best Of Lizzy Borden, Vol. 2
Loski - Music, Trial & Trauma: A Drill Story (Sony Music)
Luh Soldier - Soldier Mentality 2
Luke Titus - Plasma
Luna13 - God.dis
Lunatic Soul - Through Shaded Woods
M. Geddes Gengras - Time Makes Nothing Happen
Macabre - Carnival Of Killers (Mystic Production)
Madisyn Whajne - Save Our Hearts
Mandrage - Best Of 2007-2020 (Universal)
Marsh - Lailonie
Matthias Kirschnereit - Mozart: The Piano Concertos (Sony Music)
Me Nd Adam - American Drip Part 1
Megaton Sword - Blood Hails Steel - Steel Hails Fire
Mig 21 - Hity & Rarity (Universal)
Michael Tilson Thomas - Michael Tilson Thomas Conducts Ives (Sony Music)
Mitochondrial Sun - Sju Pulsarer
Modern Romance - Their Greatest Tracks
Molchat Doma - Monument
Molly Moore - Voice On The Internet
Murray Perahia - Murray Perahia Plays Brahms And Schubert (Sony Music)
Nané - Nané
Neon Dreams - The Happiness Of Tomorrow
Nibiru - Panspermia
Nikolaus Harnoncourt - Nikolaus Harnoncourt Conducts Sacred Masterworks (Sony Music)
Novarupta - Marine Snow
Nuclear - Murder Of Crows
Octavian - Alpha
Of Feather And Bone - Sulfuric Disintegration
Old Cross - Daggers
Orthodoxy - Marine Snow
Pa Salieu - Send Them To Coventry
Parkland Music Project - Eminent Ghosts
Pierre Boulez - Pierre Boulez Conducts Debussy (Sony Music)
Pink Siifu And Fly Anakin - Fly Siifu
Professor And The Madman - Séance
Pyramaze - Epitaph
Quackers - Ii: The Next Wave
Rafael Vigilanitcs - Blue River, Grey Sky
Randall Bramblett - Pine Needle Fire
Rauw Alejandro - Afrodisiaco
Reprise - Black Line
Ricky (Ricky Schmidt Of Western Settings, Hey Chels) - Palm Trees
Richard Rose - Radiation Breeze
Různí - Singing News Top 10 Southern Gospel Songs Of 2020 (Sony Music)
Různí - Jingle Jangle: A Christmas Journey (Music From The Netflix Original Motion Picture)
Různí - Strum & Thrum: The American Jangle Underground 1983
Různí - The Gospel Truth: The Complete Singles Collection
Safe Hands - Highs & Lows
San Leo - Mantracore
Sara Bareilles - More Love - Songs From Little Voice Season One (Sony Music)
Scalp - Domestic Extremity
Sean Croft - Extracts
Seba Kaapstad - Konke
Simon Alexander - Riverine
Slowey And The Boats - Merry Christmas From Slowey And The Boats
Small Town Titans - The Ride
Soulburn - Noa's D'ark (Sony Music)
Star Feminine Band - Star Feminine Band
Stats - Powys 1999
Steven Keene - Them & Us
Stolen Wheelchairs - The America
Strydegor - Isolacracy
Sumeau - This Is Not A Dream
Taylor Mac - Holiday Sauce
The Bats - Foothills
The Blaze Velluto Collection - We Are Sunshine
The Brummies - Automatic World
The Darcys - Fear & Loneliness
The Diabolical Liberties - High Protection & The Sportswear Mystics
The Flat Five - Another World
The Mystic Underground - Wrapped In Riddles
The Nels Cline Singers - Share The Wealth
The Parson Red Heads - Lifetime Of Comedy
The Prats - Prats Way Up High
The Pretty Things - Parachute (50Th Anniversary Edition)
The Sensational Country Blues Wonders - The World Will Break Your Heart
The Staple Sisters - Come Go With Me: The Stax Collection
Themind - Don’T Let It Go To Your Head
Todd Slant - Point The Flashlight And Walk
Torn Hawk - Here Comes Language
Trippie Redd - Pegasus (Deluxe)
Tři sestry - Platinum Maxxximum (Warner Music)
TV Priest - Uppers
Twister - Cursed & Corrected
Two Dark Birds - Reservoir
Ukiyo - Ukiyo
Unseen Faith - Evoke
Until The Sky Dies - Forgotten Pact
Uthullun - Dirges For The Void
Vivian Green - Love Absolute
Volker Bertelmann & Dustin O’ Halloran - Ammonite (soundtrack)
Völur - Death Cult
Warfect - Spectre Of Devastation (Mystic Production)
Wayne Graham - 1% Juice
Wiener Philharmoniker - New Year's Concert: The Complete Works / Neujahrskonzert: Die Gesamten Werke - Extended Edition (Sony Music)
William Basinski - Lamentations
Wl - Adhd
Yachtclub101 - Yachtclub101
Ysgaroth - Storm Over A Black Sea
Yukon Blonde - Vindicator
Zola Mennenöh - Longing For Belonging

Vychází na vinylu:
AC/DC - Power Up (Sony Music)
Accuser - Accuser (Mystic Production)
Aesop Rock - Spirit World Field Guide
Andrea Bocelli - Believe (Universal)
Billie Holiday - Billie (Soundtrack) (Universal)
Bob Dylan - John Wesley Harding (2010 Mono Version) (Sony Music)
Bob Dylan - Nashville Skyline (Sony Music)
Bob Marley - Uprising Live! (Universal)
Boundaries - Your Receding Warmth
Brian Eno - Film Music 1976 - 2020 (Universal)
Camila Fuchs - Kids Talk Sun
Cranberries - No Need To Argue (Universal)
David Nance - Staunch Honey
Décembre Noir - The Renaissance Of Hope
Déluge - Ægo Templo
Dino D'santiago - Kriola (Sony Music)
Dismal - Quinta Essentia
Doro - Magick Diamonds (4Lp+Cd) (Mystic Production)
Duncan Laurence - Small Town Boy
Ecclesia - De Ecclesiæ Universalis
Eisbrecher - Antikörper (Sony Music)
Eisbrecher - Eisbrecher (Sony Music)
Eisbrecher - Eiszeit (Sony Music)
Eisbrecher - On The Rocks One (Sony Music)
Eisbrecher - Sünde (Sony Music)
Elton John - Jewel Box And This Is Me (Universal)
Elton John - Jewel Box Deep Cuts (Universal)
Elton John - Jewel Box Rarities And B-Sides (Universal)
Enigma Experience - Question Mark
Falcon Jane - Faith
Faten Kanaan - A Mythology Of Circles
George Benson - Weekend In London (Bertus)
Ghøstkid - Ghøstkid (Sony Music)
Ghost Funk Orchestra - An Ode To Escapism
Gregor - Destiny
Hachiku - I’ll Probably Be Asleep
Hans Zimmer - Interstellar (soundtrack) (Sony Music)
Hans Zimmer - No Time To Die (soundtrack) (Universal)
Harlott - Detritus Of The Final Age
Chilly Gonzales - A Very Chilly Christmas
Chris Stapleton - Starting Over (Universal)
Jesu - Terminus
John Bence - Love
Johnny Cash And The Royal Philharmonic Orchestra - Johnny Cash And The Royal Philharmonic Orchestra (Sony Music)
Josh Teskey & Ash Grunwald - Push The Blues Away
Katla - Allt þetta Helvítis Myrkur
Katy J Pearson - Return
Keith Richards & The X-Pensive Winos - Live At The Hollywood Palladium (Warner Music)
Kim Wilde - Wilde Winter Songbook (Wildeflower Records)
Kruder & Dorfmeister - 1995
L.A. Guns - Renegades
Lambchop - Trip
Liam Bailey - Ekundayo
Liraz - Zan
Little Big - The Greatest Hits (Warner Music)
Lou Reed - Coney Island Baby (Sony Music)
Luke Titus - Plasma
Macabre - Carnival Of Killers (Mystic Production)
Marika Hackman - Covers
McFly - Young Dumb Thrills (Warner Music)
Miles Davis - In A Silent Way (Sony Music)
Molchat Doma - Monument
Nuclear - Murder Of Crows
Of Feather And Bone - Sulfuric Disintegration
Paloma Faith - Infinite Things (Sony Music)
Phil Campbell And The Bastard Sons - We're The Bastards (Mystic Production)
Pink Siifu And Fly Anakin - Fly Siifu
Plain White T’s - All That We Needed (Vinyl Reissue)
Pyramaze - Epitaph
Richard Rose - Radiation Breeze
Různí - Sweeney Todd The Demon Barber Of Fleet Street (Soundtrack) (Warner Music)
Santana - Moonflower (Sony Music)
Scalp - Domestic Extremity
Seether - Disclaimer II (Vinyl Reissue)
Seether - Finding Beauty In Negative Spaces (Vinyl Reissue)
Seether - Karma And Effect (Vinyl Reissue)
Simon & Garfunkel - Greatest Hits (Sony Music)
Simply Red - Picture Book (Warner Music)
Slowey And The Boats - Merry Christmas From Slowey And The Boats
Soulburn - Noa's D'ark (Sony Music)
Star Feminine Band - Star Feminine Band
Stolen Wheelchairs - The America
The Bats - Foothills
The Diabolical Liberties - High Protection & The Sportswear Mystics
The Flat Five - Another World
The Menzingers - From Exile (Vinyl Release)
The Neighbourhood - Chip Chrome & The Mono-Tones (Sony Music)
The Nels Cline Singers - Share The Wealth
The Parson Red Heads - Lifetime Of Comedy
The Prats - Prats Way Up High
Tor Lundvall - Yule (Vinyl Reissue)
TV Priest - Uppers
Völur - Death Cult
Warfect - Spectre Of Devastation (Mystic Production)
William Basinski - Lamentations
Witchrider - Electrical Storm
Wl - Adhd
Yukon Blonde - Vindicator

EP:
Ashong & Tatham - Sankofa Season
Baby Queen - Medicine
Brent Amaker And The Rodeo - Ugly World
Cakes Da Killa - Muvaland
Carmody - My Jupiter
Code Noir - Jack Of All Spades
Emi Wes - Departure
Emily Weisband - Not Afraid To Say Goodbye
Eric13 - Black Lipstick Remix
Gaijin Smash - Gaijin Smash
Gavin Haley - Unfolding
Gianna Lauren - Vanity Metrics
Ginesse - Somewhere To Die
Goya Gumbani - Truth Be Sold
Gregory Dillon - Sad Magic
Humanity Is Cancer - Humanity Is Cancer
Jessica Jade - Bet
Judson Claiborne - When A Man Loves An Omen
Katya - Vampire Fitness
Kit - Kit
Lauren Aquilina - Ghost World
Lawson Hull - Dreaming Is Easy
Le Volume Courbe - Fourteen Years
Lil Ricefield - Omakase
Love Mansuy - (Món-Swee) Side B
Manny Blu - New Ink
Martha Skye Murphy - Yours Truly
Masego - Studying Abroad
Misogi - Little*stars
Newmeds - Nothing Is Heavier Than The Mind
Niels Schack - Jade
Onefour - Against All Odds
Pat Reilly - Prince Of The Night
Rebecca Garton - Take Me Home
Roman Alexander - Between You & Me
Seismic - Seismic
Slim Loris - When Life Interferes
Slow Weather - Clean Living
Strange Neighbor - Radiation
Superlove - Superlove
The Yorks - Purple Sunsets
Trixie Whitley - Lacuna (Re-Imagined)
Tsha - Flowers
Van Houten - Home Alone
Viji - Are You In My Head

Reedice:
Blakkamoore - Upward Spiral (Deluxe Edition)
Boris - Absolutego (Reissue)
Boris - Amplifier Worship (Reissue)
Cranberries - No Need To Argue (Universal)
Cranberries - No Need To Argue (Deluxe 2CD) (Universal)
Derek & The Dominos - Layla And Other Assorted Love Songs (50Th Anniversary Box Set)
Dragged Under - The World Is In Your Way (Deluxe Edition)
Hans Zimmer - Interstellar (soundtrack) (Sony Music)
Kim Wilde - Wilde Winter Songbook (Wildeflower Records)
Nada Surf - Never Got Together (Deluxe Edition)
Overt Enemy - Inception X Possession (Expanded Edition)
Swans - Children Of God (Reissue)
The New Regime - Heart Mind Body & Soul (Deluxe Edition)

NÁZORY
  • Pentatonix nevydávají své třetí, ale čtvrté... (Filip Neuls, 17.11.2020 19:49) Reagovat

    Pentatonix nevydávají své třetí, ale čtvrté vánoční album: 2014 -That's Christmas To Me, 2016 - A Pentatonix Christmas, 2018 - Christmas Is Here! plus ještě v roce 2012 vydali EP PTXmas.

  • Elton John - Jevel Box jsou velmi zajímavé hudeb... (Anonym, 17.11.2020 20:08) Reagovat

    Elton John - Jevel Box jsou velmi zajímavé hudební klenoty.

  • uprava (gerd, 20.11.2020 15:46) Reagovat

    Ta nebulo by od veci napísat v sznamu "DALE VYCHÁZI" za interpreta štýl hudby či aspoň krajinu povodu len tak námatkou poznam NIBIRU 6 kapiel, ECCLESIA 3 kapely a DISMAL dokonca 15 kapiel !! Docela chaos potom ......

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Stále neporažený Frank Turner se vrátí do Prahy s novým albem i svými The Sleeping Souls (28.03.2024 07:37)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Naživo: Sophie Ellis-Bextor si Prahu získala nejen svými hity, ale i úsměvem a krásnýma nožkama (16.03.2024 19:30)
- Naživo: Sigma se v Praze rozhodla žít už jenom svou přítomností (16.03.2024 17:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Pekař je v klipu "Já a ty" v posteli s Ivou Frühlingovou (29.02.2024 12:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu