Anketa Žebřík odstartovala. Na slavnostním vyhlášení budou představeni vítězové dvou ročníků a vystoupí Michal Prokop či Miro Žbirka

Vydáno 01.01.2021 | autor: redakce

Žebřík vkročil již do devětadvacátého roku nepřetržité existence. Fanoušci mohou svými hlasy podpořit své oblíbené hudebníky a jejich počiny v devíti kategoriích. Základní kolo, které potrvá do konce ledna, určí nominované umělce. Hlasování v česko-slovenské i zahraniční části ankety probíhá na www.anketazebrik.cz.

Anketa Žebřík odstartovala. Na slavnostním vyhlášení budou představeni vítězové dvou ročníků a vystoupí Michal Prokop či Miro Žbirka Anketa Žebřík odstartovala. Na slavnostním vyhlášení budou představeni vítězové dvou ročníků a vystoupí Michal Prokop či Miro Žbirka

Na uvedených stránkách naleznete kompletní informace o pravidlech hlasování, o slavnostním vyhlášení a rovněž tipy redaktorů pořádajícího magazínu iREPORT. Nechybí ani videozáznamy, bohatá galerie a výsledky všech předchozích let, tedy už od roku 1992, kdy byla anketa Žebřík vyhlášena poprvé.

Z aktuálního hlasování vzejde pět nominovaných v každé kategorii. O konečných výsledcích se pak rozhodne ve druhém kole, které potrvá do 28. února. Slavnostní vyhlášení je naplánováno na 21. května do areálu DEPO2015 v Plzni.

Anketa Žebřík: Ceny pro Lucii, Monkey Business, Tomáše Kluse, Marpa i Barboru Polákovou

Plánujeme velkolepý a maximálně reprezentativní finálový večer Žebříku, kde představíme výsledky loňského i letošního ročníku. Přivítáme tedy o to více zvučných jmen a osobností. Květnový termín nám dává možnost akci částečně pojmout jako open air. Udělejme všechno pro to, ať nám situace dovolí vrátit se k normálu, abychom si to mohli společně naplno užít,“ dodává ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Koncertně se představí Miro Žbirka s kapelou, Marpo & TroubleGang, Michal Prokop s Framus Five, Anna K či John Wolfhooker. Moderátoři akce Marek Taclík a Barbora Poláková pozvou na pódium nejen vítěze dvou ročníků ankety dle hlasování fanoušků, ale i držitele speciálního ocenění pro Osobnost Žebříku, které vybírá a uděluje pořádající magazín iREPORT.

Jedinečná atmosféra Žebříku: Tomáš Klus, Monkey Business a další hudební hvězdy na dosah ruky

Hlavním organizátorem je magazín iREPORT. Díky spolupráci se serverem Samosebou.cz se Žebřík opět zapojí do třídění odpadu. Partnery jsou Generali Česká pojišťovna, Ochranný svaz autorský, Svaz autorů a interpretů, PMDP, Vodárna Plzeň, Plzeňská teplárenská, Kamenictví Chlupsa.

Spoluorganizátorem je město Plzeň a Plzeňský kraj. Záštitu nad akcí převzal primátor Plzně Martin Baxa.

Předprodej vstupenek za 490 Kč a VIP passů v ceně 990 Kč probíhá na www.anketazebrik.cz/vstupenky

Co se dělo v zákulisí Žebříku: Z cen se radovali Tomáš Klus, Barbora Poláková, Marek Ztracený a další

Oceněnými předchozího ročníku byli Vladimír Mišík,  Monkey Business, Mydy Rabycad, Hentai Corporation, Tomáš Klus, Marpo & TroubleGang, Lucie, Mandrage, Portless & Imodium, Kapitán Demo, Lucie, Barbora Poláková, Marek Ztracený, Thom Artway, Anna K, Ewa Farna, The Silver Spoons, Eliška Rusková, Czech It, Hrady CZ a filmy Dukla 61, Po čem muži touží a King Skate.

Jak by hlasovali redaktoři magazínu iREPORT

Více na www.anketazebrik.cz

Facebook Anketa Žebřík

Událost Žebřík na Facebooku

red, foto: Radka Chlupsová, Radim Hromádko, Jana Braunová, Tomáš Vlach, Petr Tibi

zavřít