Švýcarští Sinplus se hlásí s novým EP, mixují rockový zvuk s new wave

Vydáno 18.12.2020 | autor: redakce

Švýcarští Sinplus, kteří loni oslnili fanoušky na Sázavafestu, se hlásí s novým EP It's Not About Being Good, na kterém mixují svůj rockový zvuk s new wave. Zároveň jím předznamenávají chystané album, jež plánují vydat na jaře příštího roku.

Švýcarští Sinplus se hlásí s novým EP, mixují rockový zvuk s new wave Švýcarští Sinplus se hlásí s novým EP, mixují rockový zvuk s new wave

„Rozhodli jsme se v hudbě opustit naši komfortní zónu. Tvořili jsme instinktivně a nechali jsme muziku proudit v nejčistší podobě,“ popisují bratři Ivan a Gabriel Broggini.

Čtyři písně jsou mixem rock and rollu a new wave. Je to hudba, která vznikla spontánně s živým pocitem. „V uplynulém roce jsme prošli v životě mnoha změnami i několika velmi těžkými okamžiky. Měli jsme štěstí, že jsme mohli všechno vstřebat psaním hudby. Každá píseň je příběhem, který jsme zažili, a snažili jsme se ji vyprávět bez jakýchkoli očekávání,“ doplňují.

TOP 7 videoklipů týdne: Chinaski milují poezii, Viktor Sheen rozfoukává Mlhu

Texty se podle obou bratrů dotýkají také pocitu, že společnost diktuje pravidla, kterými na nás tlačí, abychom byli vždy lepší verzí sama sebe. „It’s Not About Being Good popisuje touhu vymanit se z těchto pravidel tím, že nezapomeneme, že nakonec nejde o to být dobrý nebo lepší, ale jde o to být skutečný a být věrný sám sobě,“ vysvětluje Ivan. To se podle něj odráží také v singlu Break the Rules. „Mohlo by se to zdát zřejmé, ale abychom zjistili, kdo skutečně jsme, musíme projít skrz tuto zeď a podívat se, co je na druhé straně. A o tom je naše hudba,“ uzavírá Gabriel.

Bratři Brogginiové získali několik cen a nominací, včetně MTV Europe Music Award. Když se balada You and I, ve které se objevuje i kalifornský zpěvák a skladatel Mickey Shiloh, stala v jejich domovské zemi zlatou, stejně tak jako hudba k Evropskému šampionátu v gymnastice, byl to další signál, že se děje něco mimořádného. Sinplus měli též tu čest reprezentovat svou zemi v Eurovision Song Contest a předskakovat umělcům jako jsou třeba Roxette.

TZ, foto: promo
Témata: Sinplus, Gabriel Broggini, Ivan Broggini, Mickey Shiloh, It´s Not About Being Good

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít