shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 8. týden 2021

Mirai uzmuli v rádiích už třinácté vítězství, Yzomandias a Viktor Sheen nadále dominují albovému žebříčku

Vydáno: 03.03.2021 08:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Ondřej Pýcha

Čeští dramaturgové a posluchači si mohou podat ruce - mají stále stejné favority. Třinácté vítězství pro "I přes to všechno" od Mirai je něco, co už v rádiích dlouho nepamatujeme. To na kralování rapu v albovém žebříčku jsme si v posledních letech zvykli. Také tentokrát pořadí válcují Yzomandias a Viktor Sheen.

Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - Třináctka má sice pověst smolného čísla, pro Mirai to ale momentálně neplatí. Jejich píseň "I přes to všechno" totiž nově dosáhla přesně takového počtu vítězství v éteru. Většina posluchačů se nejspíš shodne na tom, že singl s autorským přispěním Davida Stypky patří k tomu lepšímu, co repertoár frýdecko-místecké kapely dosud nabídl. Možná by už ale dramaturgové konečně mohli dopřát trochu té slávy také jiným jménům.

Harry Styles se vrací na stříbrnou příčku, kde pobýval už před dvěma týdny. Minule se s "Golden" přesunul na číslo pět, jednalo se ale pouze o jednorázový výpadek.

Britská scéna má svého zástupce i na bronzu - ze šestnáctého místa sem poskočil liverpoolský hudebník Banners. Pop-rockový song "Someone To You" s lehkým indie závanem vyšel už v roce 2017, loni se však dočkal velkého úspěchu na TikToku, což mu pomohlo znovu vstoupit do žebříčků.

Robin Schulz prozatím vyklidil medailové stupně - s "All We Got" si po minulé dvojce aktuálně zapisuje čtyřku. Dost možná se ale německý producent ještě přihlásí o slovo v příštích týdnech. První pětici uzavírají Chinaski, jejichž "Báseň" boduje v popředí už několik měsíců.

O překvapení top desítky se tentokrát postarala švédská rocková parta Normandie. Se singlem "Holy Water" před týdnem chyběla v první stovce, nyní ale nečekaně vyskočila až na devátý řádek. Také Welshly Arms si významně polepšili, "Save Me From The Monster In My Head" stoupá z padesátého čtvrtého až na desátý post.

O nejúspěšnější novinku týdne se postarala šumperská skupina O5 a Radeček. Skladba "Bra3", která začíná jako třicátá čtvrtá nejhranější, upozorňuje na stejnojmenný projekt, který má podporovat rodinu a přátelství.

Další novinka je z ranku elektronické taneční hudby. V "Your Love (9PM)" se spojili ATB, Topic a A7S. Zatím si v tomto složení přisvojili devětatřicátou řádku. Jako padesátá čtvrtá odstartovala Griff, jedna z nadějí britského popu. U českých posluchačů zkouší dvacetiletá zpěvačka zabodovat se songem "Black Hole", který prestižní magazín NME označil za "dark-popovou hymnu".

Připomíná se také někdejší SuperStar Emma Drobná, která do éteru vyslala písničku "Between Us" z loňské druhé studiovky "Better Like This". V prvním týdnu ji dramaturgové poslali na číslo sedmdesát šest. Top stovku uzavírají fiedlerski, Annabelle a V.I.C. s poslední domácí novinkou "Black Hole".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Harry Styles - Golden
  3. Banners - Someone To You
  4. Robin Schulz feat. KIDDO - All We Got
  5. Chinaski - Báseň
  6. Meduza feat. Dermot Kennedy - Paradise
  7. Nea - Some Say
  8. Jelen - Jediný, co chci
  9. Normandie - Holy Water
  10. Welshly Arms - Save Me From The Monster In My Head


Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
© Milion+
ALBA - Yzomandias a Viktor Sheen jsou momentálně největší jména mladé české rapové scény. Dokazuje to nejen domácí albový žebříček, v němž se v posledních měsících přetahují o vedení, ale také nedávno zveřejněné nominace na Ceny Anděl. Oba interpreti získali shodně po dvou šancích, vedle žánrové sekce uspěli také v kategorii videoklipů.

V pořadí je na tom aktuálně lépe devětadvacetiletý Yzo. Karlovarský rodák, který tento měsíc oslaví kulatiny, obhájil minulé prvenství s nahrávkou "Prozyum (Director's Cut)". Původní album "Proyzum", vydané v základní podobě loni v listopadu, přidává sedmičku.

Sedmadvacetiletý Sheen, který se narodil v Kazachstánu, se sice v boji o pomyslné zlato dívá svému rivalovi na záda, zato se ale na stupně vítězů dostal hned dvakrát. Kromě stříbra loňského titulu "Barvy" bere ještě bronz zásluhou již téměř dva roky starého bestselleru "Černobílej svět".

V top desítce došlo celkově spíše jen ke kosmetickým změnám. The Weeknd, Nik Tendo i Mirai si polepšili o jedno místo, Harry Styles zůstal na svém. Zpěvačky s balkánskými kořeny Ava Max a Dua Lipa si na chvostu elitní společnosti pouze prohodily pořadí.

Na šestnáctce odstartoval živák Marka Ztraceného. Titul jednoduše nazvaný "Marek Ztrracený v O2 areně 2020" se vrací k loňským dvěma dosud největším koncertům zpěvákovy kariéry. Vyšel symbolicky právě rok po této události, kterou si tehdy šumavský hudebník se svými fanoušky se štěstím užili jen pár dní před vypuknutím koronavirové pandemie u nás.

Do první padesátky se vešla ještě jedna novinka. Na výběru "Folkové hity" najdou žánroví fanoušci písně od osvědčených jmen, jakými jsou Jaromír Nohavica, Čechomor, Honza Nedvěd, Vlasta Redl nebo Wabi Daněk, ale svou stopu na něm má třeba i mladá písničkářka Kateřina Marie Tichá

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  2. Viktor Sheen - Barvy
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. The Weeknd - After Hours
  5. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  6. Mirai - Arigató
  7. Yzomandias - Prozyum
  8. Harry Styles - Fine Line
  9. Ava Max - Heaven & Hell
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
- Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu