The Show Must Go Home! Queenie odehrají velkolepou online show, fanouškům nabídnou unikátní zážitek

Vydáno 19.03.2021 | autor: redakce

Kapela Queenie v čele s Michaelem Kluchem chystá pro své fanoušky speciální online show. Nejenže do ní zapojí unikátní vizuální výpravu včetně záběrů z ptačí perspektivy, ale pustí své příznivce také do zákulisí. Ti se tak budou moci podívat pod ruce zvukařům i osvětlovačům a nahlédnout také do šatny formace. Koncert Queenie odehrají už 9. dubna.

The Show Must Go Home! Queenie odehrají velkolepou online show, fanouškům nabídnou unikátní zážitek The Show Must Go Home! Queenie odehrají velkolepou online show, fanouškům nabídnou unikátní zážitek

Pro svůj online koncert zvolila kapela přiléhavý název: The Show Must Go Home. Jde o parafrázi na slova písně Freddieho Mercuryho a skupiny Queen The Show Must Go On. Právě této legendární britské kapele vzdávají Queenie hold svými koncertními show, a předávají tak její hudbu dalším generacím.

Téměř dokonalá iluze. Queenie oživili Křižíkovu fontánu

Připravovaná online show je reakcí a vyslyšenou prosbou na dotazy fanoušků, kterým chybí živá kultura. „V přísných opatřeních setrváváme celý rok a východisko je stále v nedohlednu. Prach padá nejen na místa, kde jsme dříve byli zvyklí se potkávat, ale i na naše duše. Proto jsme vyslyšeli prosby fanoušků, kterým tak chceme zpestřit současné šedé dny,“ popisuje okolnosti online koncertu frontman Queenie Michael Kluch a doplňuje: „Show musí pokračovat a my chceme vyslat jasný signál, že život nekončí! Stále je se nač těšit a pro co žít. Alespoň my to takto vnímáme a rádi bychom povzbudili i ty, kdo jsou již ze všeho smutní a unavení.“

Nepřenositelnost živého koncertního zážitku a atmosféry malých klubů i velkých arén do domácího prostředí si přitom Queenie dobře uvědomují. Z toho důvodu se rozhodli show uchopit jinak a nabídnout svým fanouškům zážitek, jakého se jim na klasickém koncertě nedostane.

Na jeviště i do zákulisí

Queenie tedy neplánují obvyklý hudební stream sestavený pouze z pásma písní. The Show Must Go Home nabízí originální pojetí online koncertu, které diváky přenese přímo na jeviště. „Rozhodli jsme se na jeden večer postavit část scény z naší chystané show Queen Relived a vytvořit online show s velkolepou vizuální výpravou,“ říká Michael Kluch a dodává: „Fanoušci, kteří mají vstupenky na jeden z koncertů v O2 areně, se však nemusí bát. Nebude to ten samý koncert. Čeká nás jiný playlist, jiné kostýmy i jiná překvapení. Jen využijeme část scény, abychom předvedli naši představu koncertního zážitku 21. století, byť v online podobě.“

Online prostředí divákům sice nezprostředkuje atmosféru živého vystoupení, nicméně jim umožní pomyslně stanout na pódiu během koncertu a užít si Queenie, jako by kapela hrála u nich doma. Vytvoření tohoto dojmu zajistí dvanáct kamer, které budou jeviště a členy kapely snímat ze všech stran, a záběry z ptačí perspektivy.

Kromě slavných písní skupiny Queen odehraných v původních aranžích a tóninách si diváci vychutnají i pohled do zákulisí, kam se návštěvníci koncertu běžně nedostanou. Budou tak mít jedinečnou možnost nahlédnout do příprav show. Zblízka si prohlédnou celou scénu i to, jak se staví. Poznají štáby, které vše řídí, a podívají se pod ruce zvukařům i osvětlovačům. A samozřejmě nakouknou i do šatny kapely.

 „The Show Must Go Home bude jedinečná po všech stránkách. Troufám si tvrdit, že podobná show v českém online prostředí ještě nebyla. Jeviště, na kterém budeme hrát, se svou velikostí vyrovná klasickým koncertům. Byť jde o online přenos, chceme mít vše autentické a perfektně připravené, jako by lidé měli opravdu přijít za námi. Jako vždy dbáme na každý detail a snažíme se překonat nastavenou laťku,“ slibuje nevšední zážitek Michael Kluch.

TZ
Témata: Queenie, Michael Kluch, Queen

zavřít