Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Bubeník z kapely Linkin Park o sebevraždě Chestera Bennigtona: Má žena to věděla

Bubeník z kapely Linkin Park o sebevraždě Chestera Bennigtona: Má žena to věděla
Zdroj: Profimedia.cz
výročí
Kapela Linkin Park se dlouho držela na vrcholu hudební scény. V jejím čele stál populární zpěvák Chester Bennigton, který měl miliony fanoušků po celém světě. Jenže jako i řada dalších slavných osobností bojoval s vnitřními démony a před necelými čtyřmi lety si bohužel vzal život. Bylo mu pouhých 41 let.

Chester Bennington, který by dnes oslavil 45. narozeniny, se narodil ve Phoenixu v Arizoně. Jeho matka byla zdravotní sestřičkou a otec policistou, Chesterovi rodiče se ale rozvedli, když mu bylo jedenáct let.

Chester Bennington byl zneužíván

Jeho dětství tak nebylo vůbec jednoduché. Byl dokonce sexuálně zneužíván osobou, která byla jeho rodině velmi blízká. Několik Chesterových blízkých přátel navíc spáchalo sebevraždu a na Benningtona už toho i tenkrát bylo hodně. Do toho všeho se zapletl s drogami a byl zadržen za držení marihuany.

Se závislostí mu však pomohla matka a Chester se z toho na nějakou dobu dostal. Bennington úspěšně dostudoval střední školu a pak působil v kapele Sean Dowdell And His Friends? Zpíval taky v kapelách Bucket Of Weenies a Grey Daze, ovšem nejvíce se v hudebním světě zapsal jako frontman kapely Linkin Park, se kterou prožil obrovské úspěchy.

Chester Bennigton ve filmech

Bennington, kterému bylo často přezdíváno Chazy-Chaz nebo Chemist, si zahrál i v několika filmech. Jeho fanoušci ho mohli vidět v takových snímcích, jako je Saw 3D, Zastav a nepřežiješ či Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí.

A zajímavý byl taky jeho osobní život, v němž měl několik zásadních vztahů. Jeho přítelkyní byla řadu let Samantha Olit, se kterou se v roce 1996 oženil a o šest let později se jim narodil syn Draven Sebastian. Jenže za další tři roky se rozvedli.

Vztah měl i s Elkou Brand. Společně se jim narodil syn Jaime a Chester adoptoval i její druhého syna Isaiaha. V roce 2005 se oženil znovu, tentokrát s bývalou modelkou Talindou Ann Bentley. Rok po svatbě přišel na svět syn Tyler Lee a o pět let později se jim narodila dvojčata Lily a Lia.

Chester Bennigton spáchal sebevraždu

Bennigton se netajil tím, že během své profesionální hudební kariéry trpěl depresemi, byl závislý na návykových látkách a v hlavě se mu několikrát honily i sebevražedné myšlenky.

Jeho okolí to ale nevědělo a nic nepoznal ani bubeník kapely Linkin Park Sean Dowdell. „Za ta léta bojoval v několik různých oblastech. Já však neměl pocit, že je něco špatně. Byl na vrcholu světa, byl nadšený ze zahájení zkoušek a z mnoha dalších věcí,“ uvedl Dowdell pro portál loudersound.com.

O to více šokující byla zpráva, která v polovině července roku 2017 obletěla celý svět - Chester Bennigton se oběsil. „Má žena několik měsíců před osudným dnem něco cítila a řekla mi: Vidím něco v jeho očích. Ale já jsem na to odpověděl, že si to nemyslím. A pak se to stalo, ach jo, viděla to. Nikdy opravdu nevíte, co se děje v něčí mysli,” řekl Dowdell.

„Kdyby Chester uvažoval racionálně, nemyslím si, že by udělal to, co udělal. Myslím, že za to může deprese, která odstraňuje racionální myšlenkový proces. Nikdo mu v tu chvíli nemohl pomoct, zasáhnout v konkrétním okamžiku, v tom okamžiku se neměl o koho opřít a stala se ta nejnešťastnější věc,” dodal smutně Sean Dowdell.

Bennigton spáchal sebevraždu ve svých jednačtyřiceti letech ve svém domě. Navždy tak odešel do hudebního nebe, kde už dál nemusí bojovat se všemi démony, které ho celý život provázely.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy