Hlavní obsah

Michal Hrůza chystá tři koncerty na výjimečných místech

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a hudebník Michal Hrůza zahraje v rámci chystaného turné Symphonica na třech pozoruhodných místech s osobitým geniem loci. Pokud to pandemická situace dovolí, představí se 11. června na zámku Kačina, 17. června v zahradě Trojského zámku v Praze a 18. června na brněnském hradě Špilberk.

Foto: Ondřej Pýcha

Michal Hrůza se již řadu let opírá o svou doprovodnou Kapelu Hrůzy.

Článek

Při vystoupeních jej doprovodí jeho Kapela Hrůzy, ženský symfonický orchestr Bon Art Pops Orchestra, Kühnův dětský sbor a pozvaní jsou i další hosté. Spekuluje se například o Kataríně Knechtové, která to naznačila v nedávném rozhovoru v Právu, či Anetě Langerové.

„Všichni se už teď moc těšíme, až budeme stát na tak velkém pódiu a budeme moci zahrát své nejlepší písně,“ říká k připravovaným koncertům Michal Hrůza.

Turné Symphonica je specifickým projektem nejen díky prostorům, ve kterých se bude odehrávat, ale také spojením výtečných hudebních těles.

S Bon Art Pops Orchestra Hrůza spolupracoval už v roce 2017 při koncertu v pražském Rudolfinu, který je zaznamenán na albu Michal Hrůza v Rudolfinu. Kühnův dětský sbor patří k nejvýznamnějším českým uměleckým kolektivům známým v celém světě.

Koncerty turné Symphonica se uskuteční pod taktovkou dirigenta Martina Hyblera. Na všech třech místech se počítá se specifickým uspořádáním sezení pro daný prostor a pohodlí diváků.

Turnovský rodák Michal Hrůza spoluzaložil v roce 1996 skupinu Ready Kirken. Od roku 2006 je na sólové dráze. Vydal několik alb, to poslední se jmenuje Světlo do tmy a vyšlo v loňském roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám