Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zfilmovaný Aladin je slabý nadprůměr: Tahounem byl Will Smith, jinak děs, zuří diváci

Zfilmovaný Aladin je slabý nadprůměr: Tahounem byl Will Smith, jinak děs, zuří diváci
Zdroj: Studio Walt Disney Pictures
+ Další 4 fotografie
reakce diváků
Kreslenou Disney pohádku o zlodějíčkovi jménem Aladin zná snad každý. Mladík se zamiluje do krásné princezny, najde lampu, ve které se ukrývá džin, který mu může splnit tři přání. Hlavní hrdina také stojí proti svému nepříteli, kterým je zlověstný Jafar. A aby vše zůstalo moderní, dočkal se Aladin i zfilmování s opravdovými herci. Onoho džina si zahrál uznávaný herec Will Smith a podle reakcí některých diváků byl právě on to jediné, proč stálo za to se na film podívat.

Zfilmovaný Aladin vyšel pod taktovkou režisére Guye Ritchieho v roce 2019, mladého zlodějíčka si zahrál Mena Massoud, krásnou princeznu Jasmínu ztvárnila Naomi Scott, zlého Jafara Marwan Kenzari a kouzelného džina legendární Will Smith. Snímek se dočkal úspěchu, ale to spíše proto, že je původní disneyovka Aladin tak oblíbená mezi dětmi. Jako rodinný celovečerák je to podle diváků dobrá volba, ale jen tak by si to zřejmě nepustili. Hlavním tahounem byl podle mnohých Will Smith, ale ne všichni tento názor sdíleli.

Will Smith potahal

"Koho proboha napadlo, aby z Aladina udělali muzikál? Bylo to, jak kdybych si pustil tříhodinovej bollywoodskej opus a těšil se na to, jak tam všichni budou tancovat a všechno kolem nich bude neuvěřitelně barevné. Jediné plus samotného filmu je Will Smith, u kterého by kdekdo mohl ofrňovat, že odkdy je džin v Hollywoodu černoch. Nicméně právě Will Smith je jedinej důvod, proč stojí za to se na film podívat. Všechno ostatní (kromě úvodní parkour scény) děs, běs, nemám slov," zněla kritika jednoho z recenzentů.

"Absurdně zbytečný film, který se ve svých nejlepších momentech přibližuje analogické kopii kreslené verze a ve všech ostatních se o to marně pokouší. Většina disneyovských remaků mě přesvědčila o tom, že jde o opravdový film, ale Aladin to opravdu nedokáže," kroutil hlavou další.

"Prefabrikát, který neurazí, ani nenadchne. Původního Aladina jsem neviděl, jen střípky seriálu z devadesátek, takže v tomhle jsem na tom líp - nemám s čím srovnávat, v dobrém i ve zlém. Nevím ale, jestli jsem to už někam nepsal, v klasických disneyovkách mi vadí ty písničky - povětšinou nudné, děj opakující, vyprávění nikam neposunující popěvky, bez nichž by se film nejen obešel, ale byl by svižnější a pro dospělého diváka o mnoho snesitelnější. Jo a určité Smithovy exhibice mi připadly už fakt až moc šílené. Méně je někdy více," zkritizoval divák herce Willa Smithe.

Svižné, strhující, humorné

"Guy Ritchie natočil svižnou a vizuálně strhující rodinnou pohádku, která parádně kombinuje humor, napětí a romanci a hrají v ní hodně sympatičtí herci. Problém je, že je až příliš podobná animovanému originálu a co se příběhu týká, nic moc nového nepřináší. Jak moc je to problém, to si musí každý ujasnit sám. Řemeslo je to ale víc než poctivé," ohodnotil divák.

"Nečekaně příjemná dobrodružná pohádka, která se od původního kresleného filmu liší víc, než by člověk čekal. Dobré obsazení (Jasmína je láska), výborná taneční choreografie, švih a zábava," pochvalovala si divačka.

"Byl jsem to já, kdo nejhlasitěji namítal, že právě Aladin hranou adaptaci nepotřebuje, protože už ve své kreslené předloze dokáže být etalonem dobrodružného žánru. Ritchieho režie ale podle očekávání dělá z honiček na tržišti či koberci efektně vzrušující podívanou, pouto hlavního hrdiny s dokonalou Jasmínou (Naomi Scott je nejúžasnější princezna a chci ji teď vidět pokud možno všude, děkuji) je na pohádkové poměry perfektně uvěřitelné a přidané vedlejší linky s Jafarovou motivací nebo dechberoucí písni Speechless dělají z prince Aliho nejen skvělý letní blockbuster, ale po pro mě nedostižné Krásce a zvířeti i nejlepší hranou disneyovku," hodnotil jeden z diváků.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy