shop.musicserver.cz
Nové desky 15/2021 - od The Offspring přes Erica Churche po Scooter

Nové desky 15/2021 - od The Offspring přes Erica Churche po Scooter

Vydáno: 20.04.2021 16:10 v sekci Nové desky - Tomáš Rozkovec a David Věžník | foto: Daveed Benito

Stylově pestrý je tento týden. Alba vydávají pop-punkoví The Offspring nebo indiepopoví London Grammar. Příznivce outlaw country potěší Eric Church, deathmetalisty Cannibal Corpse a ravery Scooter. S předělávkovými kolekcemi vyrukovali Paul McCartney a Sharon Van Etten, se živákem pak Norah Jones. České barvy hájí Radek Banga a Roman Dragoun, tipem týdne je Imelda May.

V pátek 16. dubna vyšly tyto nové tituly:

The Offspring - Let The Bad Times Roll (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock / pop punk

Offspring - Let The Bad Times Roll
Desátou studiovou desku připravili pro své fanoušky američtí The Offspring. S produkcí "Let The Bad Times Roll" vypomohl Bob Rock a jde o první studiovku formace po dlouhých devíti letech. Na nástupci "Days Go By" z roku 2012 se navíc vůbec poprvé podílel Todd Morse, který před dvěma lety nahradil baskytaristu Grega K. Z rádií už můžete znát trojici ochutnávek "Coming For You", "Let The Bad Times Roll" a "We Never Have Sex Anymore". Vedle nich album obsahuje dalších devět skladeb. Video ke druhému zmíněnému singlu najdete na YouTube profilu skupiny. Co na něj říkáte?


Norah Jones - 'Til We Meet Again (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / folk

Norah Jones - ‘Til We Meet Again
" 'Til We Meet Again", tedy než se znovu potkáme, takto výstižně popsala své první živé album Norah Jones, která svým fanouškům alespoň tímto způsobem vynahrazuje koncertní absenci. Americká zpěvačka a klavíristka na něj zařadila celkem čtrnáct skladeb, kterou jsou průřezem její sólové kariéry od Grammy ověnčené "Come Away With Me" až po album "Daybreaks"; zástupce loňské "Pick Me Up Off The Floor" z pochopitelných důvodů chybí. Návdavkem zde ovšem najdete její verzi hitu Soundgarden "Black Hole Sun". Nejen tuto skladbu nahrála na svůj YouTube profil.


London Grammar - Californian Soil (Ministry of Sound)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

London Grammar - Californian Soil
"Tématem téhle nahrávky je kontrola nad vlastním životem," představuje dvakrát odloženou třetí řadovku skupiny London Grammar její zpěvačka Hannah Reid a dodává: "Představujete si, jak úžasný musí být úspěch. A když úspěchu dosáhnete a vidíte ho zevnitř, ptáte se: 'Proč to nijak neovládám? Proč to ani nemůžu nijak ovládat? A souvisí to nějak s tím, že jsem žena? Pokud ano, co můžu udělat jinak?". Odpovědi na nelehké otázky hledají ona a její kolegové Dominic "Dot" Major a Dan Rothman ve dvanácti skladbách. Detailně je představili v neděli během speciální show na svém YouTube kanále. Tamtéž najdete celou hromadu dalších klipů a vizualizérů.


Sharon Van Etten - Epic Ten (Digital Release) (Ba Da Bing)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / indie folk

Sharon Van Etten - Epic Ten
V roce 2010 vydala Sharon Van Etten svou druhou řadovku. Pojmenovala ji "Epic" a dodnes ji považuje za přelom ve své kariéře. Její loňské desetileté výročí se tak rozhodla oslavit speciální reedicí. Dvojalbum nazvané prozaicky "Epic Ten" přinese na prvním disku původní sedmičku skladeb, na druhém pak sedm jejich coververzí. Ty natočili například Big Red Machine, Courtney Barnett, Fiona Apple, IDLES nebo Lucinda Williams. Rodačka z New Jersey představila výsledek také prostřednictvím speciálního dokumentu a streamovaného koncertu. Kolekce je prozatím k dispozici pouze digitálně (poslouchat můžete například na YouTube), fyzické verze se k fanouškům dostanou 11. června.


Eric Church - Heart (BigEC Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: outlaw country

Eric Church - Heart
Umělec loňského roku podle CMA Eric Church se rozhodl, že na jaře vydá hned trojalbum, jehož celý název bude znít "Heart & Soul". Tento týden vyšla první část s názvem "Heart" a další dvě budou následovat vzápětí. Nahrávku již loni předznamenal singl "Stick That in Your Country Song", který byl letos nominovaný na Grammy a najdete ho hned na první části dohromady s dalšími osmy kousky. Na jejich tvorbě se mimo zpěváka samotného podíleli například Luke Laird, Travis Hill, Jeff Hyde, Casey Beatheard a především producent Jay Joyce, který vedle Churchových desek stojí za Mirandou Lambert, Little Big Town, Carrie Underwood či Ashley McBryde. První díl se příliš neodchyluje od Churchova stylu na pomezí outlaw a bro country. Ukázky sdílí na YouTube.


Cannibal Corpse - Violence Unimagined (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Cannibal Corpse - Violence Unimagined
Cannibal Corpse platí na metalové hudební scéně za spolehlivou stálici. Nyní přicházejí s patnáctou studiovkou "Violence Unimagined" a jako pilotní ochutnávku uvedli singl "Inhuman Harvest". Vedle něj obsahuje nahrávka dalších deset písní. "Ubírají se přesně tím směrem, který jsme naznačili už před pár lety," prozradil baskytarista a zakládající člen Alex Webster a dodal: "Každý z nás se ze sebe snaží vydat maximum, protože chceme každé skladbě vtisknout její vlastní charakter." Ukázku v podobě zmiňovaného singlu najdete na YouTube.


EP

  • August Burns Red - Guardians Sessions (Fearless Records)
    Na dvě Grammy nominovaná metalcorová banda August Burns Red svým fanouškům poslední dobou předkládá pozoruhodný materiál - například coververzi songu "Chop Suey!" od System Of A Down nebo vlastní úpravu úvodní znělky seriálu HBO "Westworld". Nyní se rozhodla všechny tyto předělávky, b-strany a další raritky seskupit na jedno ípíčko. Obsahuje celkem šest položek a jako ochutnávka slouží song "Icarus", v němž si zazpívá basák skupiny Dustin Davidson.
  • David Cook - The Looking Glass
    Vítěz sedmé řady reality show American Idol David Cook se připomíná minialbem "The Looking Glass". Šest písní natáčel v Nahsvillu společně s producentem Andym Skibem a výsledek charakterizuje jako reakci na "podivný covidový svět". Na jeho YouTube profilu je k poslechu třeba píseň "Champion".
  • Jaguar Jonze - ANTIHERO (Netwerk)
    Osobní zkušenost s covidem-19 reflektuje na ípíčku "ANTIHERO" také australská indie hudebnice Deena Lynch vystupující aktuálně pod pseudonymem Jaguar Jonze. Ze čtyřicetidenní hospitalizace, během níž přišla dokonce o hlas, se vyzpívává v pěti skladbách. Otvírák "TESSELLATIONS" opatřila videoklipem, na který se můžete podívat na YouTube.
  • Jon Hopkins - Piano Versions (Domino)
    Britský elektronický mág si krátil čas karantén hraním svých oblíbených songů na piano. Čtyři z těchto komorních coververzí se mu zalíbily natolik, že je nyní vydává pod prozaickým názvem "Piano Versions". Jak se popasoval kupříkladu s kompozicí "Dawn Chorus" od Thoma Yorka, jsme vám přiblížili v článku od Dana Hájka.
  • Josh Radnor - One More Than I'll Let You Go (Flower Moon Records)
    Do množiny zpívajících herců se již nějaký ten rok hrdě řadí rovněž Josh Radnor. Představitel Teda Mosbyho z populárního sitcomu "How I Met Your Mother" a člen indiefolkového dua Radnor & Lee si na letošní rok připravil pět nových songů v podobném stylovém duchu. K poslechu je nabízí na svém profilu na YouTube.
  • SYML - DIM
    "Je v tom mé srdce. Je v tom má rodina, mí přátelé a celý svět." Těmito slovy popisuje své pětipísňové EP "DIM" americký muzikant Brian Fennell, který vystupuje pod pseudonymem SYML. Čerstvé minidílko bývalého člena kapely Barcelona je k poslechu na YouTube.


Scooter - God Save The Rave (Bertus)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rave / taneční hudba / techno

Scooter - God Save The Rave
Němečtí technaři Scooter jsou zkrátka neúnavní - letos vydávají už svoji dvacátou desku. Na albu s názvem "God Save The Rave" se již nepodílel klávesista a producent Phil Speiser, který ve formaci působil od roku 2014. Jeho místo obsadil Sebastian Schilde. Fanoušci techna, raveu, jumpstyleu a EDM se mohou těšit hned na patnáct novinek, na nichž se společně s kvartetem podíleli Harris & Ford, Dimitri Vegas and Like Mike, Timmy Trumpet, Finch Asozial či Xillions, a k svým vlastním skladbám přihodili i coververzi skladby z roku 1951 "Wand'rin' Star". Většinu z nich uslyšíte na YouTube, fyzická edice pak obsahuje i druhý disk s loňským albem "I Want You To Stream!".


Paul McCartney - McCartney III Imagined (Capitol)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Paul Mccartney - McCartney Iii Imagined
Pouhé tři měsíce po vydání alba "III" ohlásil Paul McCartney jeho předělávkovou verzi s pozměněným názvem "McCartney III Imagined". Ve své podstatě jde o remixy původních písní, kterých se ujali umělci rozličných jmen, věku a žánrů. Na jednom místě se tak setkají zpěvačka a kytaristka St. Vincent, frontman Queens Of The Stone Age Josh Homme či Damon Albarn. Mezi dalšími nalezneme i nečekané interprety, jako jsou Robert "3D" Del Naja z Massive Attack nebo Ed "EOB" O'Brian z Radiohead. První ukázkou byla coververze "The Kiss of Venus" v podání amerického zpěváka, rappera Dominica Fikeho. Klip k ní je na Paulově YouTube.


Radek Banga - Věci jinak (Supraphon)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Radek Banga - Věci jinak
Radek Banga je u nás známý především jako frontman skupiny Gipsy.cz. S ní vydal mnoho úspěšných nahrávek, získal řadu ocenění a vystupoval po celém světě. Nyní představuje své debutové sólové album s názvem "Věci jinak". Natáčel ho dlouhých sedm let bez své zavedené kapely (všechny songy nahrál sám) a ve vlastní produkci. Mezi patnácti písničkami je i song "Nepošli to dál", který vznikl jako inspirace chystané knihy a vyjadřuje, jak je důležité si uvědomit rodinnou zátěž a nepokračovat v ní, aby i další generace nemusely bojovat se stejnými démony. Ukázky z nové kolekce si můžete poslechnout na na stránkách vydavatelství Supraphon.


Andy Stott - Never the Right Time (Modern Love)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronica

Andy Stott - Never the Right Time
Britský elektronický experimentátor Andy Stott dokončil svou šestou řadovku už počátkem roku 2020, kvůli "otřesům v osobním životě" ji ale vydává až nyní. Následovník dva roky starého počinu "It Should Be Us" dostal název "Never the Right Time" a posluchačům nabízí devět tracků, v nichž se autor pohybuje ve vodách poslechové elektronické muziky. Prvním singlem se stala skladba "The Beginning", zadumaná píseň "Hard To Tell" se pak dočkala i klipu (respektive filmu, jak je dílo označené na YouTube profilu vydavatelství Modern Love) od Rebeccy Salvadori.


Liquid Tension Experiment - Lte3 (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock / metal

Liquid Tension Experiment - Lte3
Pro fanoušky progresivně rockových a metalových žánrů je tu novinka z dílny projektu Liquid Tension Experiment. Tvoří jej klávesák Dream Theater Jordan Rudess a kytarista John Petrucci společně a bývalým bubeníkem zmiňované formace Mikem Portnoyem a rockovou ikonou Tonym Levinem (například King Crimson) za baskytarou. A co k desce prozradil Petrucci? "Je tomu už více než 20 let, co jsme všichni společně něco natáčeli. Nyní jsme si to skutečně užili a na výsledek jsme patřičně hrdí." Ukázku najdete na YouTube kapely.


Tip týdne

Imelda May - 11 Past the Hour (Decca)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rockabilly

Imelda May - 11 Past the Hour
Pochází z Irska, zpívá a hraje na bodhrán, kytaru, baskytaru a tamburínu. Její předchozí řadovka "Life Love Flesh Blood" z roku 2017 v její domovské zemi uzmula stříbrnou příčku prodejní hitparády, v UK Albums Chart se dostala do nejlepší pětice. A vypadá to, že nějaké ty úspěchy budou čekat i tu letošní, šestou v pořadí. Jmenuje se "11 Past the Hour" a Imelda May na ni zařadila jedenáct songů. S jejich psaním jí pomohli například Sacha Skarbek, Jennifer Decilveo, Davide Rossi nebo Tim Bran, poslední dva se společně s ní ujali i produkce devíti kousků (zbývající dva produkoval Cam Blackwood). Pozvání do studia přijali Gina Martin, Shola Mos-Shogbamimu, Miles Kane, Ronnie Wood nebo Noel Gallagher. Singly z nahrávky, nesoucí se v žánru rockabilly, nabízí hudebnice na svém YouTube.


Son Lux - Tomorrows III (City Slang)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronica

Son Lux - Tomorrows III
Třetím dílem uzavírají američtí Son Lux svůj velký projekt nazvaný "Tomorrows". "Přichází do doby značné nejistoty a je ambiciózní co do rozsahu i záměru," charakterizují jej tiskové materiály. Ryan Lott, Rafiq Bhatia a Ian Chang fanouškům experimentálnější elektroniky nabízejí poslední desítku kompozic. Všech třicet by pak ještě letos rádi vydali i na fyzických nosičích. Než se tak stane, můžete se kochat například videoklipem k tracku "A Different Kind of Love", který natočili Evan Chapman a Kevin Eikenberg. Ke zhlédnutí je na YouTube kanále skupiny.


Born Ruffians - Pulp (Wavy Haze)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Born Ruffians - Pulp
Nezávislí rockeři Born Ruffians vydali v loňském roce dvě alba, "Juice" a "Squeeze". Nyní svoji šťavnatou trilogii uzavírají novinkovým počinem "Pulp", který vydávají prostřednictvím svého labelu Wavy Haze. Muzikanti uvádějí, že vzhledem k vydání zmíněných desek není ta aktuální sbírkou B-singlů, jak by si někdo mohl myslet, ale že jde spíše o skladby, které dozrávaly a čekaly na své vydání. Kolekce nabízí sedmero uvolněných kytarových písní. Pilotní ochutnávky "Heat Wave" a "Husha" můžete okusit na YouTube kapely.


Escape The Fate - Chemical Warfare (Better Noise Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop metalcore

Escape The Fate - Chemical Warfare
Členové americké metalcorové smečky Escape The Fate přiznávají, že si na své sedmé studiovce "Chemical Warfare" tak trochu zaexperimentovali. Stylově ohraničený žánr postavený na tvrdých riffech a zpěvných refrénech prošpikovali popově laděnými vsuvkami. Což dokládá třeba i hostování houslistky Lindsey Stirling. Rovných tucet skladeb přináší arzenál třaskavého rocku míseného s melodickými baladami. Ukázky si můžete poslechnout na YouTube profilu formace.


Greta Van Fleet - The Battle At Gardens Gate (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Greta Van Fleet - The Battle At Gardens Gate
Po třech letech a se třetím albem přichází americký rockový objev Greta Van Fleet. Nové dílo bratří Kiszků nese název "The Battle At Gardens Gate" a přináší už lehce dospělý pohled na rock sedmdesátých let. Taktéž je zde patrný již menší vliv Led Zeppelin, za jejichž nástupce byli mnohými považováni (přičemž jiní je zase kritizovali za kopírování). Hodinou hudby nacpaný disk a dvojvinyl přináší jedenáct skladeb, které se od předchozí tvorby liší plnými bohatými aranžemi doplněnými o klávesové či varhanní party. Jako singly vyšly postupně skladby "My Way, Soon", "Ages Of Machine" a "Heat Above". K poslechu jsou na YouTube.


Lucinda Williams - Runnin' Down A Dream - A Tribute To Tom Petty
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Lucinda Williams - Runnin´down A Dream - A Tribute To Tom Petty
Oceňovaná a uznávaná zpěvačka, kytaristka a skladatelka Lucinda Williams se v této době snaží pomoci nezávislým hudebním sálům a studiím projektem Lu's Jukebox. Ten je naplánován jako série šesti epizod online vystoupení přenášených ze šesti z nich. Každá epizoda bude zároveň představovat jednoho Grammy oceněného interpreta. Jako první díl byla v říjnu uvedena pocta k nedožitým sedmdesátým narozeninám Toma Pettyho. Ta nyní vychází na CD a jako 2LP vinyl. Ukázky můžete zhlédnout na YouTube profilu hudebnice.


Výroční edice

Jethro Tull - A (40Th Anniversary) (Warner Music)

Jethro Tull - A (40Th Anniversary)
Po uznávané folk-rockové trilogii "Songs From The Wood" (1977), "Heavy Horses" (1978) a "Stormwatch" (1979) se skupina Jethro Tull v roce 1980 vrátila s albem "A", které představilo jiný zvuk a novou sestavu. Původně byla deska zamýšlena jako sólovka zakladatele kapely Iana Andersona. Nyní vychází bohatá jubilejní edice, která obsahuje originální album a pět dosud nevydaných songů, vše nově remixované Stevenem Wilsonem, a to do mnoha zvukových formátů. Dále obsahuje koncert z LA Sports Arena zaznamenaný v srpnu 1980, taktéž ve všech zvukových normách, vázanou knihu naplněnou rozsáhlou historií alba s anotacemi Iana Andersona, vzácné fotografie a mnoho dalšího. Předmluvu k výročnímu vydání nahrál sám autor na You Tube.


John Lennon - John Lennon / Plastic Ono Band (Universal)
John Lennon - John Lennon / Plastic Ono Band
Padesátileté výročí slaví kolekce "John Lennon / Plastic Ono Band". Jedná se o první sólové album Johna Lennona - vzniklo krátce po zániku The Beatles. Nahrál ho s takovými muzikanty, jako jsou či byli Yoko Ono, Ringo Starr, Klaus Voormann, George Harrison, Eric Clapton, Billy Preston, Alan White a Phil Spector. Výpravné balení obsahuje celkem šest CD, jež obsahují sto šest nových stereo mixů, dva Blu-ray disky se zvukem v nejvyšším možném rozlišení, dále knihu se 132 stránkami plnými fotek a poznámek a ještě plakát War Is Over! a dvě pohlednice. K dispozici je i klasická kolekce na 2CD, 2LP. Vše představuje video na You Tube.


Deftones - White Pony (20Th Anniversary Edition) (Warner Music)
Deftones - White Pony (20Th Anniversary Edition)
Sacramentská alternativně metalová parta Deftones u příležitosti dvaceti let od vydání svého třetího alba "White Pony" přichystala výpravný, plně remasterovaný box. Obsahuje původní nahrávku z roku 2000 a kolekci remixů od věhlasných umělců s názvem "Black Stallion". K dispozici jsou verze 4LP (20th Anniversary Edition) a 4LP + 2CD (20th Anniversary Deluxe Edition). Populární unboxing luxusního balení si můžete prohlédnout na You Tube.


Marty Friedman - Tokyo Jukebox 3
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Marty Friedman - Tokyo Jukebox 3
Martyho Freidmana si budete pamatovat zřejmě jako bývalého kytaristu slavné thrashmetalové formace Megadeth. Nyní přichází s novou sólovkou "Tokyo Jukebox 3". Posluchači se mohou těšit na kolekci předělávek nejrůznějších popových songů. Konkrétně jde třeba o "Gurenge" od LiSA, "Shukumei" od Official Hige Dandism nebo taneční kouskek "U.S.A." od Da Pump. V tracklistu najdete mimo jiné i skladbu "Sazanka" od End Of The World nebo hit "Senbonzakura Feat. Hatsune Miku". Devadesátky zastupují například "Makenaide" od Zard a "Time Goes By" z dílny Every Little Thing. Ukázku jedné z písní si můžete vychutnat na Friedmanově YouTube.


The Armed - Ultrapop
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hardcore punk

The Armed - Ultrapop
Americká hardcore-punková formace The Armed má v rukávu nové hodnotné eso v podobě studiovky "Ultrapop". Na jejím vzniku se podílelo několik hostů - třeba Mark Lanegan nebo Troy Van Leeuwen z Queens Of The Stone Age, s produkcí vypomohl kytarista a zpěvák Dan Greene společně s Benem Chisholmem, známým ze spolupráce s Chelsea Wolfe. A co mohou posluchači čekat? "Je to otevřená rebelie proti kultuře a očekávání v tvrdší hudbě. Současně je to nejrozmanitější, nejneučesanější a nejkrásnější dílo, jaké jsme kdy vytvořili," láká Dan Greene.


Robin Trower, Maxi Priest And Livingstone Brown - United State Of Mind
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock/ blues / funk

Robin Trower, Maxi Priest, And Livingstone Brown - United State Of Mind
Netradiční hudební hody slibuje nahrávka s názvem "United State Of Mind". Na ní se totiž v jeden celek spojili tři stylově rozdílní britští muzikanti a hudební legendy. Kytarista Robin Trower (Procol Harum), ikonický reggae zpěvák Maxi Priest a talentovaný producent, mistr zvuku Livingstone Brown. Tato spolupráce je postavena na vzájemném respektu a přináší své plody. Výsledkem je kolekce plná radosti a spojení blues, reggae, funku a rocku. Přesvědčte se na YouTube profilu projektu. Po dřívějších streamech nyní kolekce vychází na fyzických nosičích.


While She Sleeps - Sleeps Society (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

While She Sleeps - Sleeps Society
Pátou řadovku připravili pro své fanoušky britští metalcoroví rebelové While She Sleeps. Do vínku dostala název "Sleeps Society" a s produkcí muzikantům pomohl Carkl Brown. Z rádií můžete znát trojici singlů - titulní "Sleeps Society", "You Are All You Need" a "Nervous". V poslední z uvedených písní si zahostoval Simon Neil z Biffy Clyro. Ve skladbě "No Defeat for the Brave" pak uslyšíte Derycka Whibleyho ze Sum 41. Nahrávka zatím získala vysoce nadprůměrné ohodnocení - posuďte sami po poslechu titulní skladby na YouTube a o svůj názor se podělte v komentáčích!


Roman Dragoun - Roman Dragoun Projekt
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Roman Dragoun - Roman Dragoun Projekt
Zpěvák, klávesista a skladatel Roman Dragoun patří k nezpochybnitelným osobnostem české rockové scény. Působil v kapelách Futurum, Progres 2 či Stromboli. Nyní vydává na ploše dvou CD svůj vysněný a unikátní záznam s názvem "Roman Dragoun Projekt", který původně vznikl jako koncertní akce a sklidil obrovský úspěch. Mapoval především jeho obsáhlou sólovou dráhu, nejedná se však jen o pouhé Best of - jde totiž o muzikantovo výjimečné spojení s B-Side Bandem, Komorním orchestrem Brno či sborem Czech Ensemble Baroque Choir řízeným dirigentem Danem Kalouskem. Na podporu této kolekce a též jako oslava Dragounových pětašedesátých narozenin vyšel klip "Jako dým", ke zhlédnutí je na YouTube.


V krátkosti

  • AJ Tracey - Flu Game
    Ché Wolton Grant, známý spíše jako AJ Tracey, je rapper ze západního Londýna. Nyní se vytasil se svým druhým ambiciózním albem, které se kýve a skáče do rytmu divočejšího, než je ten, v němž hýbe světem celá pandemie. Přesvědčit se o tom můžete na You Tube.
  • Alex Henry Foster - Standing Under Bright Lights
    Alternativní post-rocker vydává svůj živák a koncertní film "Standing Under Bright Lights". Záznam pochází z 19. července 2019, kdy Foster hrál ve vyprodaném Club Soda v Montrealu. Téměř dvě hodiny a půl hodiny dlouhý set je považován za jeden z nejlepších koncertů Mezinárodního jazzového festivalu v Montrealu za posledních čtyřicet let. Přesvědčte se ukázkami na You Tube.
  • Black Peaks - Live At The Brighton Centre
    Britští progresivní metalisté nyní vydávají na pevném nosiči záznam svého streamu z letošního 7. dubna. O síle jejich projevu se můžete přesvědčit na jejich You Tube kanále.
  • Caroline Kingsbury - Heaven's Just A Flight
    Nadějná losangeleská zpěvačka Caroline Kingsbury do písní svého debutu zakomponovala příběh o divné umělkyni z náboženské rodiny a též osobní prožitek z boje jejího bratra s rakovinou. Ukázky si můžete poslechnout na jejím bandcampu.
  • Spencer Krug (Of Wolf Parade) - Fading Graffiti
    Vůbec poprvé vydává Spencer Krug z Wolf Parade desku pod svým vlastním jménem (dříve fungoval pod uměleckými jmény Moonface a Sunset Rubdown). "Fadign Graffiti" obsahuje deset kousků - původních piano balad, které hudebník nyní předělal do aranží pro plnohodnotnou kapelu a vtiskl jim indierockovou podobu. Ukázky nabízí na You Tube.
  • The Vintage Caravan - Monuments
    S pátou studiovkou se vracejí na scénu alternativně rockoví The Vintage Caravan. Islandská formace vytvořila pro "Monuments" jedenáct vyladěných kousků a ukazuje jimi, jaké to je dělat retro rock správně. Nevěříte? Pak navštivte jejich bandcamp a poslouchejte.


Dále stojí za pozornost:
Deine Lakaien - Dual: nové elpíčko pro milovníky německého dark waveuYouTube
Motorpsycho - Kingdom Of Oblivion:další nálož psychedelického rocku z NorskaYouTube
Sech - 42: trocha toho panamského reggaetonuYouTube
Talib Kweli & Diamond D - Gotham: dva rappeři na jednom cédéčkuYouTube
Two Feet - Max Maco Is Dead Right?: druhá studiovka amerického písničkářeYouTube
Yelawolf & DJ Paul - Slumafia: a ještě jedna rapová spolupráceYouTube


Dále vychází:

A. Karperyd - Gnd
Aimer - Walpurgis
Alaskan Tapes - For Us Alone
Arthur King - Changing Landscapes (Isle Of Eigg)
Astra Hiroki - Entropy
Autogramm - No Rules
Benedikt - Balcony Dream
Benjamin Belinska - Lost Illusions
Bewitcher - Cursed By Thy Kingdom (Mystic Production)
Big Scarr - Big Grim Reaper
Bill Kwan - No Ordinary Love: The Music Of Sade
Bob Mould - Distortion: 2008-2019
Burning Flag - Matador
Bushido Code - The Ronin
Busta Rhymes - The Coming (25th Anniversary Deluxe Edition)
Cale Sexton - Sustain
Caroline Polachek - Standing At The Gate: Remix Collection
Clicks - G.o.t.h.
LP Cory Hanson (Of Wand) - Pale Horse Rider (Digital Release)
Crown - The End Of All Things
David Ottestad - Like The Light Of Stars
DJ Megan Ryte - DJ Megan Ryte
Drongo - 1
Elise Davis - Anxious. Happy. Chill.
Eremite - Descension (Out Of Our Constrictions)
Eve - Scorpion (Universal)
Fragmentum - Masters Of Perplexity
Francesca Ter-Berg - In Eynem
Friedemann - In Der Gegenwart Der Vergangenheit
Garage A Trois - Calm Down Cologne
Gian Slater - Grey Is Ground
Hernia - Hernia
Holding Absence - The Greatest Mistake Of My Life
Holly Macve - Not The Girl
Chanmina - Bijin
Icon Of Sin - Icon Of Sin (Mystic Production)
Jack Reynolds - Reynolds
Jacquees - Quemix 4
Jakob Mind - The One Who Got Away
Jess Joy - Patreeachry
John Leslie Hulcombe - Born Of The Fire
John Pizzarelli - Better Days Ahead
Kenny Mason - Angelic Hoodrat: Supercut
Kneeling In Piss - Types Of Cults
Lea Bertucci - A Visible Length Of Light
Low Island - If You Could Have It All Again
Matthias Goerne / Seong-Jin Cho - Im Abendrot - Písně (Wagner, Pfitzner, Strauss) (Universal)
Melody Gardot - Sunset In The Blue (Deluxe) (Universal)
Miles Gannett - Meridian
Monarch - Future Shock
Needtobreathe - Live From The Woods Vol. 2
Nick Hakim And Roy Nathanson - Small Things
Oh The Humanity - Oh The Humanity
Panxing - Slowmusic
Pathfinders - Ares Vallis
Ponta Preta - Tits Up
Portugal. The Man - Oregon City Sessions
Rammstein - Herzeleid (Remastered) (Universal)
Různí - Eurovision Song Contest: Rotterdam 2021
Různí - Imaginal Soundtracking Vol. 2: ? / The Demon
Různí - Midnight Rock's Secret Tapes
Různí - Mien (Yao)
Různí - Prsnt
Ryanhood - Under The Leaves
Saint Raymond - We Forgot We Were Dreaming
Sasha And The Valentines - So You Think You Found Love?
Shelley Fka Dram - Shelley Fka DRAM
Skaar - Waiting
Slumb - Play Dead
Soundhoose - Quarantine Psycho
Sour Ops - X
Spirit Mother - Live In The Mojave Desert Volume 4
Stanley Odd - Stay Odd
Steve Harley & Cockney Rebel - The Best Years Of Our Lives (45th Anniversary Limited Edition) (Warner Music)
Stoner - Live In The Mojave Desert Volume 5
Suez - The Bones Of The Earth
Suffocate For Fuck Sake - Fyra
Syna So Pro - Chill/Hype
T Bear - Fresh Bear Tracks
Temple Balls - Pyromide (Mystic Production)
The Brother Brothers - Calla Lily
The Disaster Area - Glasshearts
The Ladles - Springville Sessions
The Network - Money Money 2020 Pt II (Warner Music)
The Workday Release - Like The Light Of Stars
Tim McGraw - Here On Earth Ultimate Edition
To The Grave - Epilogue
Tom The Mail Man - Sometimes Sorry Isn't Enough
Triston Marez - Triston Marez
Vetter - Av Sublim Natur
Vision Video - Inked In Red
Vitamin - Recordings 1981
Vladislav Delay - Rakka Ii
Yung Beef - El Plugg 2
Zack Joseph - Keeping Me Sane
Zoé - Sonidos De Karmática Resonancia

Vychází na vinylu:
Amigo The Devil - Born Against
Apparat - Soundtracks (boxset)
Bewitcher - Cursed By Thy Kingdom (Mystic Production)
Cannibal Corpse - Violence Unimagined (Mystic Production)
Death From Above - Is 4 Lovers (Universal)
Deftones - White Pony (20Th Anniversary Edition) (Warner Music)
Greta Van Fleet - The Battle At Gardens Gate (Universal)
Headache - Get Off The Internet (EP)
Jakub Smolík - Proto Právě Vám Teď Zpívám (Warner Music)
John Lennon - John Lennon / Plastic Ono Band (Universal)
Kennedy Myles - The Ides Of March (Mystic Production)
Mig 21 - Hity & Rarity (Warner Music)
Norah Jones - Til We Meet Again (Universal)
The Offspring - Let The Bad Times Roll (Universal)
The Gloria Record (Feat. Members Of Mineral) - Start Here (Vinyl Reissue)
The Network - Money Money 2020 Pt II (Warner Music)
There Were Wires - Somnambulists (Vinyl Reissue)
Toro Y Moi - Underneath The Pine (Vinyl Reissue)
While She Sleeps - Sleeps Society (Universal)

EP:
Babygirl - Losers Weepers
Boy Destroy - Warpaint
Cara Juno - Violent Delights
Ci Majr - Side Effects
Cole Quest And The City Pickers - Self [En]Titled
Conor Grains - Three
Dorja - Persephone
Eastward - Get Something Going
Gameboy_98 - Adultery
Headache - Get Off The Internet (Vinyl Release)
Childe - Childe
Incarceration - Empiricism
James Holvay - Sweet Soul Song
Jeffery Silverstein - Torii Gates
Jo Below - No Control
John Moods - So Sweet
Lyke - Stay With Me
Maeta - Habits
Magnalith - Instrumentality
Olivia's World - Tuff Tb Tender
Primitive Ignorant - Infant Joy On Midnight Streets
Sam Eagle - She's So Nice
Silly Boy Blue - The Riddle
Steve Bug & Cle - Gentle Push
Waxflower - We Might Be Alright
Xix - Fall Damage
Zac Crye - All The Same

Reedice:
Donna Lewis - Now In A Minute
Mirah - Advisory Committee
Mirah - C’Mon Miracle

NÁZORY
  • 0 (RoyalMusicStar1, 21.04.2021 21:56) Reagovat

    Takže nevyšlo absolutne nič, alebo aspoň nič čo by dakoho zaujímalo

    • Re: (Jaromír Bergmann, 22.04.2021 09:15) Reagovat

      tos vyčet gde? v Mateřídoušce? za mne top devadesátkoví pardálové
      The Offspring - Let The Bad Times Roll CD (i přes otřesný zvuk některých tracků)
      a
      Scooter - God Save The Rave CD
      nejslabší pak
      Paul McCartney - McCartney III Imagined remixy CD
      (moc vkusné/nudné - pouze se mi líbí jak EOB z Radiohead spravil rozbitý/neposluchatlený track Slidin’)

      vy jste teda nikdo neslyšel tyto 3 nové CDs? či. ZDA??!?! jak byste je seřadili?

    • Re: 0 (gerd, 25.04.2021 11:58) Reagovat

      hluche uchy ? Fenomenálny Cannibal Corpse ! A tiez Liquid Tension Experiment.. na jeden tyzden az dost

  • Imelda May (Livia, 22.04.2021 09:44) Reagovat

    Nové album Imeldy May je fantastické. Pre mňa zatiaľ najlepšie vydané v tomto roku čo som počula. Podobne ako pri jej predchádzajúcom albume mi táto jej jemnejšia poloha neskutočne sedí.

  • Radek Banga (Lubos, 02.07.2021 09:40) Reagovat

    Stále čekám na recenzi nového CD Radka Bangy a stále nic. ☹️

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues (19.03.2024 09:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Naživo: Sari Schorr v Lucerna Music Baru rozdávala radost (10.03.2024 18:30)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu