Nový Spark
venku od 2. dubna
MEGADETH vykopli basáka Davida Ellefsona kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování

MEGADETH vykopli basáka Davida Ellefsona kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování

Vážná zpráva dorazila z tábora thrasherů MEGADETH. Kapela oznámila, že zakládající člen David Ellefson už není součástí sestavy. Informace se objevila přesně dva týdny poté, co MEGADETH uveřejnili obvinění ze sexuálního zneužití, která bylo na začátku května vzneseno proti 56letému basákovi.

Skandál se týkal uniklých zpráv a explicitního videa mezi Ellefsonem a jinou ženou. Materiál se objevil na sociálních sítích 8. května. O dva dny později MEGADETH uvedli, že sledují vývoj situace, načež ta nabrala 24. května, dramatický spád, když skupina vedená frontmanem Davem Mustainem zveřejnila prohlášení, které potvrzuje vyhazov Ellefsona z kapela.

„Informujeme své fanoušky, že David Ellefson již není členem MEGADETH a že se s ním oficiálně rozcházíme. Toto rozhodnutí nebylo snadné. Přestože neznáme všechny podrobnosti, co se ve skutečnosti stalo, tak i to, co už bylo odhaleno, postačuje k tomu, aby naše spolupráce nemohla dále pokračovat. Těšíme se, až se v létě potkáme s našimi fanoušky na koncertech, a nemůžeme se dočkat, až se s vámi budeme moct podělit o novou hudbu. Máme téměř hotovo.“

Původní obvinění proti Ellefsonovi zahrnovalo nařčení, že dotyčná žena, s níž David komunikoval online, byla nezletilá. Ve svém prohlášení, které Ellefson zveřejnil 10. května, pravost videí nevyvrátil, když je označil za „trapná“, ale popřel, že by žena, s níž byl v kontaktu, byla nezletilá. „I když to není nic, na co bych byl hrdý, šlo o soukromou komunikaci mezi dvěma dospělými, která byla vytržena z kontextu a zmanipulována tak, aby poškodila moji pověst, kariéru a rodinu,“ napsal ve svém prohlášení na Instagramu Ellefson.

Dotyčná žena později na svém vlastním účtu uvedla, že se jako oběť obtěžování necítí, jelikož do interakce vstoupila dobrovolně, resp. ji sama iniciovala. V době, kdy se vše odehrálo, údajně nezletilá nebyla a celé obvinění označila za „hrubé nepochopení celé situace“.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
18.04. SLASH MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS, MAMMOTH WVH
18.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
19.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace