Zrozen zemřít. Vyšel dosud nevydaný song Prince

Vydáno 05.06.2021 | autor: redakce

V dubnu uplynulo pět let od smrti zpěváka Prince. Na svět se nyní dostala nahrávka Born 2 Die, v překladu Zrozen zemřít, kterou geniální hudebník nahrál už v roce 2010. Píseň se stane součástí posmrtné kolekce Princových skladeb, která vyjde 30. července.

Zrozen zemřít. Vyšel dosud nevydaný song Prince Zrozen zemřít. Vyšel dosud nevydaný song Prince

Prince zemřel předčasně ve věku pouhých sedmapadesáti let. Měl v té době nahraných hned několik skladeb, které doposud nikdo neslyšel. Některé z nich se objeví na chystané posmrtné zpěvákově desce, mezi nimi pak i Born 2 Die.

RETRO: 21 nocí Prince v Londýně: nezapomenutelný zážitek s nadpřirozeným Jehovistou

Jak píseň vznikla, prozradil dlouholetý Princův spoluhráč z New Power Generation Morris Hayes, který nahrávku ve studiu dokončoval: „Sledovali jsme na Youtube videa jeho kamaráda doktora Cornela Westa, který během své řeči poznamenal: ‚Miluju svého bráchu Prince, ale nikdy to nebude Curtis Mayfield.‘ Na to Prince odpověděl: ‚Ale, vážně? Uvidíme!‘“

Song nahrál Prince ve spolupráci s basákem Talem Wilkenfeldem a bubeníkem Chrisem Colemanem, za vokály pak stojí Shelby J., Liv Warfield a Elisa Fiorillo.

Posmrtné album muzikanta ponese název Welcome 2 America a bude obsahovat celkem dvanáct skladeb. V jedenácti případech půjde o originály, jedna je pak coverem songu Stand Up and B Strong od Soul Asylum. Vyjde 30. července.

red, foto: archiv iREPORT, Sony Music, Warner Music
Témata: Prince, Born 2 Die, album, Morris Hayes, New Power Generation

zavřít