Jako obvykle vzala Drea svého čtyřnohého miláčka Mila, který v srpnu oslaví 14. narozeniny, na procházku do sadů Stavopluka Čecha na Vinohradech. Jenže příjemné odpoledne se pro ně změnilo v hotový horor. „Pejsek byl ode mě cca tři metry, když jsem najednou uslyšela, jak se na nás vysokou rychlostí řítí jiný pes. Byl to samec pitbulla, utíkal přímo k nám, zatímco jeho majitelka postávala cca 25 metrů daleko,“ popsala Drea Blesku. „Když k nám pitbull přiběhl, nasadil agresivní útočný postoj a dokolečka si obešel mého pejska. Chystal se na něj zaútočit a já ho musela chránit. Se strachem jsem se k pitbulovi přiblížila a začala na něj křičet, ať uteče. Ale už bylo pozdě,“ uvedla.

Pes pak na Mila zaútočil. Povalil ho na záda a burtálně ho začal kousat do hrudníku a do nohou. Drea neváhala a začala svého mazlíčka bránit. Pitbulla se podle svých slov pokusila odtrhnout, ten se ale vrhl i na ni - zakousl se jí do stehna. „Když se mi ho podařilo odtrhnout, znovu se vrhnul na mého pejska. V tu chvíli k nám konečně doběhla majitelka a psa zklidnila,“ popsala žena.

Protože byla zraněná,, zavolala záchranku a policii. „S majitelkou útočícího psa jsme se dohodly, že uhradí náklady na nezbytnou léčbu. První ošetření zranění mého pejska vyšlo na 10 000 Kč. To majitelka slíbila uhradit, ale nikdy to neudělala,“ uvedla Drea. Milo musel podstoupit nákladnou operaci, náklady na jeho léčbu tak už šplhají k 50 tisícům! Drea navíc skončila na 14 dní na neschopence. „Majitelka se k tomu odmítá postavit čelem a tvrdí, že šlo o běžnou vzájemnou potyčku psů a tím pádem se jí to netýká. K mým zraněním jen řekla, že jsem se do toho vůbec neměla zapojovat,“ kroutí hlavou žena nad přístupem majitelky pitbulla. Drea teď hledá svědky, kteří útok viděli, aby pomohli objasnění celého případu. 

Zabývají se jím policisté. „Na místě poučili všechny zúčastněné a případ zadokumentovali. V současné chvíli probíhá prověřování, mimo jiné výslechy svědků,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský.

Staford napadl ženu, psa zahnal její syn-strážník výstřelem:

Video
Video se připravuje ...

Staford napadl ženu, psa zahnal její syn-strážník výstřelem. Facebook

Fotogalerie
10 fotografií